Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15 Ocak'tan itibaren Ayasofya'nın ikinci katında 10 civarında mozaiğin sergilendiği galeriyi müze olarak hizmete açtı. Galerinin işletmesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un bir yakınının ortağı olduğu Dem Müzecilik'e verildi.
Nasıl yani Türk vatandaşları üstüne giremiyor mu. gençliğimde 18 yaşımda girmiştim aysaofyayı . Bizans imparatorluğun nasıl yoneltiğini mozaikleri seyretmekten uzun süre çocukluk arkadaşımla çıkamamıştık. Gerçekten çok güzel bir yerdi.
Ayasofya cami olarak halka acilmadan onceki yillarda 3 5 defa gittim
cok severim ayasofyayi ziyaret ettigimdeki ulvi duygulari
Sanat saheseri yapiyi
Benim engelli kartim yok ama
Is bankasinin maximum karti ile hep bedava girmistim o zamanlar
Pandemiden sonra bidaha niyetlenmedim ayasofyaya
O zamanlarda fiati epey tuzluydu giris
Turistler pek cok oluyordu
Vialand yerebatan butun ak.iniza gelecek yerlerde kullanmistim maximum karti bedavaya gezerdim muzeleri hep
25 euro mı ? Nasıl yani . Ben yurtdışında bile çok güzel müzelere gezdim en fazla 10 euro ödedim. Kendi ülkemde bir müze bu kadar pahalı mı. Peki gezen oldu mu Beğendi mi yeni mozaikler nasıl ? değer mi 25 euro'ya
Tek mozaiklermi butun hersey sahane ayaxofyada
O gezdigim zamanlarda her yer ucretliydi
Ama gorevliler gozleri gibi sahip olup koruyorlardi yapiyi
Turkiyece kiytiriktan muzeler bile ucretli
Avrupadada var ucretli ama ucretdiz gezeceginiz o kadar muze varki
Hem buyuk hem zengin
Ingilterexe oyle cok muze gezdimki ucret odemeden
Ayasofya kartın olsa da ücretli. Yerebatan sarnıcı galata kulesi ücretli olsa da engelli kartımla giriş yaptım. Ayasofya özel bir firma işletmesinde olduğu için geçersiz. Kültür ve turizme bağlı olmayan tüm müzeler ücretli yada firmanın insiyatifine bağlıdır.
@Polmiks,
Aksine 4 5 yil once muzeyken para basiyordu ayasofya
Ankarada ankarapalas muzesini actilar birkac yil once
Kucucuk bir yer olsada giris ucretli
Birde bence ayasofyayi goren sansli
Cunku cok eski bir mabed
Birkac yil demeyeyimde bu kuru kalabaliga dayanamayacagi cokecetgi bilim adamlari tarafindan soyleniyor
Bu tarhten gelen sahane mabede bilet ucreti kitmadan gezmek gormek sanstir