Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipisikotikler sebebiyle kekemelik yaşayan var mı?

kara duman

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
576
Oğlum uzun zamandır sırasıyla şizofren, Atipik pisikoz ve en son Şizoafektif bozukluk tanısı ile tedavi görüyor çok sayıda antipisikotik ve kombine tedavi gördü.
Şu an
Ledason 160 mg
İnvega 6 mg
Lithuril 900 mg
Nervium 10 mg
Dozlarda sürekli oynama oluyor ama
Şöyle bir sıkıntımız var yaklaşık 3 aydır kekemelik yaşıyor oğlum her zaman değil ama genelde oluyor kekemelik ve takılarak konuşma doktor tam sebebini çözemedi.
Sizde benzer sorunlar yaşayan oldumu?

@kara duman, Abi 800mg clonex kullandığım zamanlarda kekemelik değilde dilim sanki şişmiş ağzıma sığmıyormuş gibi olurdu. haliyle konuşma bozukluğu yaşadım bir süre. uzun cümleler kuramıyordum takılıyordum. ilacı bırakınca bu etkide gitti. kekemelik gibi değildi cümle ağzımdan tam çıkamıyordu

@Anti PSİKİYATRİ, Evet fazla şu an maksimum dozu kullanıyor 40 mg başlandı 80 mg çıkıldı fayda görülemeyince en yüksek doz deneniyor ama 80 mg kullanırkende vardı kekemelik 2 tane antipisikotik ağır geldi büyük ihtimalle ama çözüm bulamadık acaba akineton faydalı olabilirmi doktor geriliyor, kaygılanıyor heyecan yapıyor ondan olabilir demişti.

@Ben_Claudius, Amin Allah razı olsun öyle yapacağız artık.
@Emrekvk, Amin Allah razı olsun bu kadar ilaca rağmen halisinasyon ve hezayanları sıfırlanmadı şimdiye kadar inşaAllah sıfırlanacak Amin.

bu çabalarınızın karşılığı ahirette çok büyük olacaktır , hepimizde farklı sıkıntılar var , hayırlı günler

Bu ilaçlarla hala duzelme saglamiyorsa hastanede yatması gerekir.İlk başlarda benimde çok sıkıntım vardı.Doktor hastanede yatiracağım dedi kabul ettim.20 günlük tedavi sonrası duzeldim.

Norodol,akineton, largactil (NAL) sonrası iyilestim.
Bende de sizoaffektif belirtileri vardi.

@Anti PSİKİYATRİ, Onuda değerlendirdik doktorla kararsız kalındı en son doktor içerinin şartları ağır (Bakırkör Mazhar Osman) daha da kötü olabilir belki dedi ayrıca acilde 3 sefer NAL kokteylin NA kısımı yapıldı.

Zaten bu ilaçlar Klozapinden önce ki son çıkış eğer fayda göremezsek yan etkilerinden dolayı kullanmak istemediğimiz klozapine (Clonex) başlıyacağız.

bende kekemelik değilde kelimeyi ağızdan çıkaramamak oldu, kekemelik sayılır mı bilmiyorum. İlaç dozundan ziyade o anki psikiyatrik durumdn kaynaklanıyor bence

@anonymous, Ağızdan çıkaramamak derken kelimeyi hiç mi söyleyemiyordunuz?
Oğlum kelime veya cümleye başlıyor ama bir noktasında veya sonlarında takılıyor zor tamamlıyor.

@s!gMa!,Aynı kelimelerimi yani söylemesi zor olan kelimelerimi zor söylüyordunuz?

Dopamin, sadece düşünceyle değil aynı zamanda motor hareketlerin akıcılığıyla da ilgilidir.

Konuşma da çok ince ve hızlı kas hareketlerinin koordinasyonunu gerektirdiği için dopamin blokajı, konuşma kaslarının senkronunu bozabilir → bu da kekemelik benzeri bir durum yaratabilir. Ayrıca kasılan kaslar için biperiden ( Akineton) yardımcı olacağını düşünüyorum.

@KırıkZihin, Teşekkürler bende öyle tahmin ediyorum 2 tane antipisikotik ledason 160 mg 6 mg invega ikiside dopamin blokajı yapıyor ve aşırı dopamin blokajı hareket ve düşüncelerde yavaşlama kas sertliği yapabiliyormuş.

ben hayatımda bir kere kekemelik yaşadım. O da bulgaristan sınırında pasaportum kullanım süresinin bitimine 1-2 gün kala
bulgar polislerinin beni otobüsten indirip odalarına götürüp gecenin bir vakti sorular sorması sırasında
daha lisede öğrenci olduğum zamanlardı

hala aklımda o an

@kara duman, ağabey, konuyla alakasız olabilir ama bir şeyler yazmak istedim.

"""...en son doktor içerinin şartları ağır (Bakırkör Mazhar Osman) daha da kötü olabilir belki dedi"""

(y) Doktorunuz doğru demiş. Bakırköy K2 blokta çok sayıda yatışım oldu. Şartları çok ağır. Sağlam adamı yatırsan psikoza girer.

"""...Zaten bu ilaçlar Klozapinden önce ki son çıkış eğer fayda göremezsek yan etkilerinden dolayı kullanmak istemediğimiz klozapine (Clonex) başlıyacağız.""" diye yazmışsınız...

Seroquel,zyprexa,risperdal vs. bir sürü ilaçtan sonra en büyük faydayı clonex'te gördüm. Yaklaşık 15 senedir kullanıyorum. Ağır uyku yapması haricinde bir yan etki yaşamadım. Buna da zamanla alıştım. WBC (hemogram) değerleri önemli olan konu. Klozapine ilk başlayınca her hafta kan değerlerine bakılıyor. Bünyenin reaksiyonu normalse ayda 1 'e indiriliyor.

@kara duman, Ama gerçekten de "son çare" denilmesini hak eden bir ilaç. Hezeyan ve paranoya fikirlerini formatlıyor. Yine aklına geliyor ama mantıksız olduğunu da idrak edebiliyorsun. İstanbul'daki """Şizofreni dostları derneğinden""" (maalesef kapandı) Clonex'e geçtikten sonra halusünasyonları kesilen kişiler de tanıyorum.İnşallah oğlunuzda da böyle iyileşme durumlarına vesile olur. Allah şifa versin. Geçmiş olsun

Son düzenleme:
Anti psikoz sebep oluyor bende yaşadım ama bi tıkanma şeklinde sözcüğü söylerken sözcüğün ağızdan çıkamayışı gibi ama ilacın ilk yıllarında oldu doktor değişmesin çok oğlunuz ve yanında verilen antidepresanıda içsin ve doktora sıksık gidin başka yapacak bişey yok.
Hepimizin aynı mevzusu psikoz varsa yani halisünasyon anti psikoz kullanmak zorundayız zorundayız ama yan etkilerine katlanmak çok zor bişey
Alllah tez zamanda şifa versin herkeze

@Descartes, Amin Allah razı olsun İyi dilek ve duaların için teşekkürler zaten klozapin clonexin en çok ağır uyku etkisinden çekiniyoruz inşaAllah mecbur kalmayız. Allah cümlemize şifa versin
@-ARAGORN-, Amin Allah razı olsun Allah cümlemize şifa versin uzun yıllardır aynı doktora gidiyoruz antidepresan içemiyor ne yazık ki antidepresan içtiğinde halisinasyonlar artıyor mani benzeri bir duruma giriyor ve bu tedaviyi çok zorlaştırıyor.

Üst Alt