Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da engelli raporu için hastane önerisinde bulunabilir misiniz?

Konular
8
Reaksiyonlar
1
Merhabalar. geçirdiğim bir trafik kazası sonucu engelli duruma düştüm. Ankara'da ikamet ediyorum ve engelli raporu almak istiyorum, ancak gözlemlerime göre engel oranları hastaneden hastaneye değişiklik gösterebiliyormuş. önerebileceğiniz bir hastane var mıdır acaba? bilgili arkadaşlardan destek bekliyorum. Ankara Eğitim ve Araştırma hastanesinden almayı düşünüyorum. Bu hastane hakkında tecrübesi olan arkadaşlar var mıdır acaba?

(NOT: Elimde başka bir gerekçeden dolayı 2019 ocak ayında izmir'de bir üniversite hastanesinden 'Özürlülük ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporu' yönetmeliğine göre almış olduğum %47.7 raporum mevcut. bu yönetmelik şuan ki engelli yönetmeliği ile benzerlik gösteriyor. alacağım engelli raporu oranının %40 altında kalması ihtimali beni tedirgin ediyor.)

Herkese iyi ve sağlıklı günler dilerim.

Herkese merhaba. Epilepsi hastasıyım 2 ilaç kullanıyorum aynı zamanda psikiyatrik olarakta ilaç kullanmaktayım. Endokrinel olarakta hormon iğnesi kullanıyorum. Hafif-orta düzeyde ortapedik engelim de var. Bana puan kırmayacak bir hastane gerekiyor çünkü normal bir birey gibi çalışamıyorum ışık sese katlanamıyorum bu sebeple ekpss girmeye karar verdim. %40 rahat alırım lakin hastanelerin puan kırdığını duydum. Gerçekten puan kırmayan, hastayı dinleyen sizin tecrübe ettiğiniz veya duyduğunuz hastaneler var mı? İllahi ankarada olmak zorunda değil ama genelde ankara tercih ediliyor diye başlığa ankara yazdım. Sanırım birisi numune hastanesi iyi demisti ama emin değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim herkese geçmiş olsun.

@toprakchan, Hastane seçimi sadece işlemlerin hızlı yada yavaş ilerlemesi gibi faktörleri belirler. Oranları verenler ise malum doktor ve onlarda değişiyor. Mesela bakın bir örnek vereyim. Bir arkadaşımın dizinde ağrı vardı aynı hastaneye aynı anda gittik bu arada ki boşluklarda beraber zaman geçiririz diye. Dizinde eklem faresi / ağrıdan dolayı ona tertibat gereklidir yazıldı ben ters doktora geldim (aynı bölüm) kemik erimesinde kırık yoksa oran verilmiyor mu hocam diye sordum. Benim sizinle konuşmam yasak dışarıda bekleyin dedi çıktı :) Velhasıl güç kaybı gibi nedenleri hiç değerlendirmeye almadığını kol açıklığının çok daha fazla olmasına rağmen düşük oranda yazıldığını gördüm. Şimdi benim açımdan bakarsanız o hastane çok kötü. Diğer arkadaş açısından bakarsanız e çok iyi.

Üst Alt