Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akademi Giriş Sınavı engelliler için var mı?

zafenatpena46

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2022 EKPS ile GİB e atandım 2023 te. Lisans Türkçe Öğretmenliği bölümü. 2024 te de EKPSS ye girmiştim. Engelli öğretmen olarak atananlar dostlar AGS bizde var mı? Bir de sözleşmeli olarak mı atandınız kadrolu olarak mı?

merhaba ben 2020 de atandım. GİB te kalmanız önerilebilir (emin değilim biraz da size bağlı gibi ama hiçbir başka bilgi yok başlığınızda) ama şunu biliyorum : ilköğretim basamağı çok yorucu ve stres yapıcıdır. bizde o dönem ags yoktu ama aks vardı. sınav vardı atananların kadrolu sözleşmeli tamamı sınavla stajerlik kalkıyordu (geçme notu 60/100 idi ve 2 defa başarısızlık durumunda kadrolu / sözleşmeli bakılmaksızın ilişik kesiliyordu), yani atandıktan sonra geçtim başarıyla. kadrolu atanmıştım.

Akademi eğitimi için engelliler ags'ye girmek zorunda değil engelli KPSS sınavı puanı ile milli eğitim akademisi eğitimlerine katılabilirler 2026 yılında eski üssük engelli KPSS sınavı ile doğrudan atanma olması bekleniyor 2026 yılı akademi eğitimi için engelleri kontenjan atılmadı çünkü engelliler için bazı erişilebilirlik ulaşım ve konaklama sıkıntıları barındırdığı için akademi eğitimi şu anda engelliler için uygulanmıyor gibi bir şey 2026 yılında akademisiz milli eğitim bakanı Yusuf Tekin engelli öğretmen ataması yapacağını söyledi milli eğitim bakanlığının internetten de aratabilirsin Yusuf Tekin'in 2026 yılı engelli öğretmen atama sözleri diye

Sayın Emre78 ve arkadaşlar engelli öğretmenler kadrolu mu sözleşmeli mi olarak atanıyor? çok bir şey bulamadım bu konuyla ilgili olarak?

@zafenatpena46, @zafenatpena46, 2025 ve öncesinde yapılan engelli öğretmen atamaları kadrolu bir şekilde yapıldı sözleşmeli değildi 2026 yılında da nitekim kadrolu olarak engelli öğretmen adaylarının atanması konuşuluyor eski usul bir şekilde atama yapılması bekleniyor

Üst Alt