Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aile hekimi ilaç kateter gibi zaruri ihtiyaçlarım için reçete yazmıyor!?

Akifvh

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, gerçekten çok mağdur olduğumuz bir durum var, fikrinize ve yardımınıza ihtiyacım var.

Ben omurilik felçliyim ve düzenli olarak kateter ve bazı ilaçları kullanmak zorundayım. Bu ürünler reçetesiz alınamıyor, alınsa bile fiyatları çok yüksek, karşılayamıyoruz. Reçeteleri her zaman annem aracılığıyla aile hekimimizden alıyoruz. Ama aile hekimiyle ciddi bir problem yaşıyoruz.

Annem zamanında bu hekimden şikayetçi olmuştu çünkü sürekli sert, kaba ve tersleyici bir şekilde davranıyordu. Bu yüzden CİMER’e şikayette bulunduk. Sonrasında hekime sanırım bir soruşturma açıldı. Bunun üzerine gittiğimizde bize reçete yazmak istemediğini söyledi. Özür dileyin, şikayeti geri çekin, sonra yazacağım dedi. Zor durumda kaldığımız için mecbur kaldık, şikayeti geri çektik, özür de diledik. Reçeteyi yazdı.

İki defa yine yazdı ama şimdi yine gittik, tekrar aynı sorun. Keyfi şekilde yazmak istemiyor. “Huylandım, midem bulandı, yazmak istemiyorum” diyor. Başka aile hekimlerine geçmek istiyoruz ama tüm birimler dolu. Elimiz kolumuz bağlı. Adam resmen kişisel sebeplerle bizim sağlık hakkımızı engelliyor.

Bu durumda ne yapabiliriz? Şikayeti geri çektiğimiz için bir hak kaybımız olur mu? Tekrar nereye başvurabiliriz? Ya da farklı bir aile hekimine geçmek için ne yapmalıyız? Bu reçeteleri yazdırmak zorundayız, başka türlü malzemeleri alamıyoruz. İnanın çok zor durumdayız.

Benzer bir şey yaşayan, ne yapabileceğimizi bilen varsa lütfen yardımcı olun. Gerçekten çok çaresiz kaldık. Adam resmen alay etti bizimle şikayetimizi geri çektirdi amacına ulaştı ve şu an hiçbir sebep yokken ilaç yazmıyor.

@bipolarbzklk,
merhaba başvurduk ama 1.5 hafta oldu cevap yok reçete zamanımız geldiğinde direkt yazdırabiliyor olmamız lazım ama evde sağlık bu şekilde geç ve düzensiz gelirse çok sorun yaşarız ayrıca detrusitol bez kateter lioresal için ayrı ayrı zamanlarda ayrı ayrı reçete yazmamız lazım bundan dolayı hepsini takip edip 1 2 hafta önce evde sağlığı aramak da aşırı zor ve sorun çıkarmaya müsait bundan dolayı aile hekimine ihtiyacımız var

Reçete yazmaya gittiğinizde anneniz telden video kısmını acsın ... Cimere yazarken bunu da ekleyip gönderin.... Ayrıca sürekli bakın başka yerlerde ki aile hekimlerine boşluk olunca değiştirin

@sevals,
Merhaba, geçen şikayet ettiğimiz için keyfi olarak reçete yazmadığında 184 ü aramıştık ve bir şey yapamayacaklarını özür dileyip suyuna gitmemiz gerektiğini söylediler. Aile hekiminin yazmama hakkı varmış bundan dolayı video çekip şikayet etsek de bir şey olacağını düşünmüyorum. Aile hekimine de aylardır bakıyorum boşluk bir türlü olmuyor.

Aile sağlığı merkezinizin (eski ismiyle sağlık ocağınızın) bağlı olduğu ilçe sağlık müdürlüğüne şahsen giderseniz (sizin durumunuzu anlıyorum anneniz de gidebilir elbette) hem aile hekiminizi değiştirmek hem de ilgili şikayetlerinizi şahsen aktarmak noktasında yardımcı olacaklardır.

Ayrıca gizli şekilde ses/görüntü kaydı almak sağlık kurumlarında yasaktır ve delil niteliği taşımaz. Bkz. Hastanelerde Fotoğraf ve Kamera Çekimi Hakkında Genelge (2008/4)

“… sağlık kurum ve kuruluşlarımızın huzur ve sükunet içerisinde hizmet verebilmesi ve mahremiyet haklarının korunması için, kurum/kuruluş sahasında fotoğraf yada kamera çekimi yapılmaması, kurum/kuruluş amirinin onayı ve geçerli bir gerekçe olmadan bu tür faaliyetlere izin verilmemesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Ay ceza kanuna göre kimsenin fotograf ve videosunu cekemezsin ama delil niteliği varsa konu değişir...kişi görevini yapmıyor dediğinizde bunun kanıtı da bulunursa iş değişir...

@sevals,
O zaman konuyu objektif bakalım

hekim yazmıyor ? hangi durumlarda yazmama hakkı var ? bu hakkını kullanarakmı yazmıyor ?
yoksa belirtildiği daha doğrusu iddia edildiği üzere hekimin kişisel sorunumu

video çekilmesi suç değil kanıt niteliğinde ise
ama bası sonu belli olmayan hedef gösterircesine aradan bir video çekildiyse bu suçtur

bburda olaya her iki taraf açısındanda bakmalı
ve eğer bu iilaç acilse hastaneye gidip yazdırılır ve bulundugun ilçe saklık mudurlugune gun saat ve talebini belirten sonrada hekimin yanıtını belirten bir dilekçe iletilir

olay incelenir açığa kavusur hiç bir hekim bu şekilde keyfi bir duruma girmez heleki zaten anne şikayet ettiyse tekrar aynı duruma dusmek istemez

olaya her 2 taraftan bakarsak cok daha anlamlaştırılabilir
olay aile hekimini değiştirmekmi
olay ilaç yazdırmakmı
olay aile hekimini kötüleyerek başka hekim geçisini sağlatmakmı ?

Allah ım ne doktorlar var piyasada, ben de bir omurilik felçliyim, Allah a şükür böyle bir doktora denk gelmedim
Reçeteye gelince, mhrs den fizik tedaviye randevu alınıp , katater ve ilaçlar yazdırılabilir, fizik tedavi bölümlerine genelde randevu almak
diğer bölümlere göre daha kolay, fakat uzun dönemde aile hekimini değiştirmek lazım, belki ilçe sağlık müdürlükleri yardımcı olabilir.

@Shadow007,
Gerçekten hayat bizlere bu kadar zorken bir de egolu empati yoksunu aile hekimleriyle uğraşıyoruz. Keyfi bir rapor da istemiyoruz kateter vs gibi şeyler benim zaruri ihtiyacım o olmadan idrar çıkartamıyorum. Yardımcı olmaya çalıştığınız için hepinize teşekkür ediyorum şu an en doğrusu ilçe sağlık müdürlüğüne gitmek olarak gözüküyor umarım yardımcı olabilirler.

@bilgeadam,
Bunu bilmiyordum fakat bize en yakın hastane taksiyle yarım saatlik mesafede detrusitol lioresal ve kateter reçete günleri de hep farklı günlerde annem bu yaşında bu zorluğa katlanması çok zor.

Üst Alt