Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 yaşındaki koah, hipertansiyon ve prostat hastası babam için %90 rapor alabilir miyiz?

006

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar 91 yaşında babam için %??oranında engelli raporu verilir koah hastası hipertansiyon hastası prostat hastası ( daha önce 2020 yılında ameliyat oldu ama şu an yine sıkıntıları var koah için evde oksijen makinası ve oksijen tüpü kullanma raporu var) ötv indiriminden faydalanıp araç al a imkanımız var mı? Benimde % 50 kardiyoloji raporum var ( kalp yetmezliği ve pil takılı) benim de ötv indirimli araç almak imkanım varmı? Teşekürler.

@006, Kardiyoloji raporunuz ile ÖTV'siz araç almanız mümkün değil.

Babanız için yapılacak testlerde;
KOAH için SFT testinde fev1/fcv sonucuna göre
1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Prostat için
PROSTAT VE VEZİKULO SEMİNALİS

Tedaviyle düzeltilebilen tekrarlayan prostat, vezikulo seminalis hastalığı:% 5

Sık tekrarlayan ve tedaviyle kısmi kür sağlanabilen prostat, vezikulo-seminalis hastalığı:% 10

Uygun tedaviye rağmen yeterli kür sağlanamayan prostat, vezikulo-seminalis hastalığı:% 15

Prostatektomi, V.Seminalis Eksizyonu:% 20
Hipertansiyon için
Klas 1:

Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10

Klas 2:

Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20

Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)

Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:

Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa 50

oranları Balthazard formülü ile toplanarak verilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: 006
Selamünaleyküm arkadaşlar babam 91 yaşında koah var evde oksijen condansatürü kullanıyor yolculukta oksijen tüpü kullanıyor koah teşhisi konuldu hipertansiyon va ilaç kullanıyor işitme kaybı var sol kulak cihazla bile duymuyor sağ kulak bir nebze duyuyor böbrek yetmezliği var prostat hastası ameliyat edilemiyor yaştan dolayı ayrıca 10 yada 15 gün bazen daha sık bazen seyrek bayılma ve düşmeleri var babam için engelli raporu almak istesem %?oranında engelli raporu çıkar babam üzerinden araç almak istiyorum çünki sık sık hastane ziyaretlerimiz oluyor ve maddi durum da taksi ücreti vermek için el vermiyor ne yapmam nasılsın bir yol izlemem ve bu rahatsızlıklardan dolayı araç alabilmeniz mümkün mü?

@KKELEBEKK,
Teşekkürler

Babanıza ve size çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Babanızın durumu yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar, engelli oranı % 90 ve üzeri rapor alsanız dahi, alacağınız aracı siz kullanamazsınız, çünkü 2015 yılında çıkan Sağlık yönetmeliğinde kalp pili takılı olan kişi sürücü olamaz yazıyor.
Sanırım siz ehliyeti, kalp pili takılmadan önce yenilediniz,
Sağlık sisteminde sizin kalp pili olduğu mutlaka görülür, öncelikle bunu araştırın derim. Babanızı gösterip araba alacam derken, elinizdeki ehliyeti kaptırmayın derim.

Teşekkürler cevabınız için. 2023 ocak'ta pil takıldı ehliyeti ise 2024 mart ayında yeniledim.

@006,

Ne deyim sizin adınıza çok sevindim, her gün birşeyler ekleyip çıkartıyorlar, takip etmek dahi zorlaştı, nasiplisiniz. Siz yine de şuan ki son durumu iyice öğrenin, her şeye rağmen elinizdeki ehliyete zarar gelmesin.
Kalp pili ile olumsuz bir madde vardı hatırladığım kadar, ama detayları bilemiyorum...

Teşekkürler bilginiz için o olumsuz madde geçici kalp pili için kalıcı kalp pilinde sıkıntı yaratmıyor bende kalıcı pil var.eğer bu konuda şüphesi olanlar için de bilgi olsun.

Ben tekrar bilgi almak istiyorum arkadaşlar kusura bakmayın 91 yaş KOAH var oksijen makinesi kullanıyor nakil yada elektrik kesintisine oksijen tüpü kullanıyor 30/40 metre yürüyüşlere nefes darlığı oluyor BÖBREK FONKSİYON bozukluğu ve PROSTAT kanseri var 2020 de ameliyat oldu ama yine büyüme var idrar kaçırma ve yanma var İŞİTME KAYBI var her iki kulakta sağ kulak cihazla biraz duyuyor sol kulak cihazla çok az duyuyor HİPERTANSİYON var ilaç kullanıyor. Sağlık kurulana gitsek %?? oranında araç alabilir engelli sağlık raporu alabiliriz? Teşekkürler hepinize geçmiş olsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt