Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 sigorta girişim, %62 raporum var. Emeklilik şartlarım ve emekli maaşım ne olur?

talip25

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

25,11,1973 doğumluyum
işe giriş tarihim ise 26,11,1990
SSK pirimim 4370 günüm var
%62 vergi indirim raporum var ANK onaylı

Ben ne zaman emekli olabilirim ve kaç para maaş bağlanır?

ayrıca emeklilik için SSK nasıl müracat etcem? ANK yeniden rapor gitcek mi

Bana Bilgi verirseniz çok sevinirim
şimdiden çok teşekür ederim

İlk sigortalılığınız staj mıydı? Yoksa sigorta priminiz tam yattı mı o zaman?

SY Bülent Bey Cevap

SY Bülent Bey SSK NORMAL YATTI Yani sitaj değil yanlız ssk 07,11, 2006 itibaren Donduruldu enson 25 09,2009 giriş 10,10,2009 çıkış yapıldı şuan ssk yotur
NOT ENSON PİRİMİM Askeri ücretten yatmış

SY Bülent Bey Bir riçamdaha olacak Benim ANK gelen yazımda süreklidir ibareli olmasına rağmen SSK Bana emekli maaşı Bağlarken Bana Kontrol muayenesi Verir mi verme hakkı varmı Kontrol verirse itiraz Hakkım var mıdır

Vermiş olduğun cevaba şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM

Sigorta başlangıcınız: 25.11.1973 + 18 = 25.11.1991
%62 raporla Ankara onaylı 2. dereceden vergi indirim hakkınız var

Bu durumda 15 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3680 gün prim ile emekliliği hak ediyorsunuz. Yani sigortalılık süreniz de prim gününüz de emekliilk için yeterli. Tek yapmanız gereken şey, defterarlığa gidip vergi indirim hakkı elde etmiş olduğunuza dair belgeyi almak ve sgk sigorta müdürlüğüne emeklilik için müracaat etmek.

Sizden asla yeni rapor isteyemezler. Kazanılmış bir hakkınız mevcut.

SY Bülent Bey doğum tarihi
25,11,1973
işegiriş tarihi ise 26,11,1990
pirim gün sayım ise 4370

Sigorta başlangıç tarihi 18 yaşını tamamladığınız tarih olarak kabul edilir.
18 yaşından önceki sigortalılıklarda yatırılan primler emeklilikte sayılsa da, sigorta başlangıç tarihi olarak dikkate alınmaz.

SY Bülent Bey yani vergi indirim belgesi sürekli ibareliyse ssk Bana kontrol muayenesi veremezmi diyorsun

Emekli olurken rapor istemezler evet.
Ancak kurumun herhangi bir şarta bağlı olmaksızın her zaman kontrol yetkisi bulunmaktadır.

Sn. Bülent Bey ve Ufukalp,
Bildiğim kadarı ile %62 rapor İkinci derece özürlü. İkinci derece özürlülerde sigortalılık süresi 16Yıl 4 Ay değilmiydi? Benim durumumda arkadaşa benzer. Bende sigortalılık süresinin dolmasını bekliyorum. 15 yıl 8 ay'a düşdüyse bilmek istedim. Saygılar.

Ercannn, ilk sigorta olunan tarih de etkili...

Sn Bülent bey Ben daha önce işyeriden çıkış yapdım şuanda boştayım vergi indirim belgemi işyerine gitmeden vergi dairesinden istersem Bana verirmiler teşekürler

Evet, verirler. Başka bir işe başlayacağım ve vergi indirim hakkı elde ettiğime dair yazıyı yeni işyerime vermem gerek, dersin.

SY Bülent bey vermiş olduğun bilgiler için sana çok teşekkür ederim

SY BÜLENT BEY Sana Bir sorum olacak

sakatlıktan dolayı %61 Raporum var. Bu nedenle erken emekli olmak için 24,11,2009 da kocaeli ssk müd müracatımta 1 hafta sonra Bana gelen Bildiri yazıda Şöle yazıyor
18172088 sicil nolu kişi 24,11,2009 da kurumuzdan sakatlar Kanunundan ve erken yaşlılıkdan Dolayı TAHSİS Talebinde Bulunmuştur. Kurumumuzda dosyası incelendi ve (Sigortalı Emeklilik işlemleri Dairesi) Başkanlığına ANKARAYA Gönderildi​
Yani benim maaşımı ANK Bağlayacak ve neden orası bağlıyor acaba dosyada bir sorun mu var yoksa izmit ssk neden bağlamadıda ANKARAYA Gönderdi
Beni aydınlatırsanız çok sevinirim
Bir de Ne kadar süre içerisinde maaş bağlanır

SAYGILARIMLA ARZ EDERİM

EKTE 1 ADET DOSYA GÖNDERİLDİ YAZIYOR

Kararı Ankara verir. Oraya göndermeleri bence başvurunuz açısından olumlu bir durum...

SY Bülent Bey maaşım 642 +25 toplam 667 tl maaşa zam oranı nekadar yansır aydınlatırsanız cok sewinirim

SY Bülent Bey BİR AY önce ssk dan Benim emekli maaşım Bağlandı çalışan memur gönderdim diyor ama şuanakadar Benim elime Bir ewrak gelmedi
Bugün ssk gittim benim ewrakları sordum gine aynı şeyi söyledi we azarladı yanlış adrese gitmiş olabilir yada ptt dedir diyor gönderilen ADRESi sordum söylemiyor ptt ye gittim Baktı bize ewrak gelmemiş dedi
şimdi benim neyapmam gerekir yetişmese maaşımı nasıl alabilirim

NOT 26 OCAKTA MAAŞ ALACAKSIN DİYOR

Bir hafta daha bekleyin... Evrak elinize ulaşmazsa yeniden gidip sorun. O azarlayan dangalak memuru pas geçip şefine çıkın ve durumu sorun...

emekli oldum evrakım gelmedi

sy Bülent bey sorum şu ben 3 ay önce sakatlıktan dolayı yaşlılık emeklisi oldum ama ssk üç dört kez gitmeme ve bir dilekce gönder memerağmen henüz bana evrak ve de emekli cüzdanı gelmedi ama ben kimlikle maaşımı aldım benim cüzdanımı göndermeleri gerekmiyormu göndermiş olduğum dilekcenin cevabında şöyle yazıyor emekli aylığınız bağlanmıştır aylığınızı ptt şubesine gönderilmiştir

cüzdan kalktı

arkadaş cüzdan vermicekler artık evragınıda beklemene gerek yok sgk sistemden bak hesabına paran yatmışsa nufus kagıdınla ptt git paranı alırsın evrak okadar önemi yok artık evrak gelmenin

kardeş kac günle ve primle ne kadar maaş aldıgını bizimle paylaşırsan sevinim bende 3600 primle emeklılık dilekcesi verdim ama hala sonuc gelmedi

yeni maaşım bağlandı

doğum tarihi 25,11,1973
işeğiriş tarihi 26,11,1990
tahsis talep tarihi 24,11,2009
maaş bağlama tarihi 01,12,2009
maaş alma tarihi 26,02,2010
maaş bağlama nedeni yaşlılık sakatlık oranı % 61 2 ci derece
ssk yatan toplan para 59000 tl bağlanan maaş 642 +27/ toplam 669 tl ocak ayı maaşı zamla toplam 730 tl

maliye

sy oturan boğa ankara maliye bakanlığına /62 rapor gönderildi ank /15 e düşürdü itirazettim bukez /35 cıktı 2ci rapor aldığımda hastane yine /62 verdi busefer ank hakem hastanesine sevk etti ank yine raporda indirim yaparmı acaba

Üst Alt