Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%76 engelliyim ve çalışmak istiyorum..?

İsmai

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%76 engelliyim çalışmak istiyorum ama işkur da falan. Hep beden işçisi aranıyor ama ben ayakta fazla kalıyorum ağır yük taşıyamıyorum ama çalışmak istiyorum belediye ye falan alırlar mı engelli personel olarak nerelere başvurabilirim bilgi veren olursa memnun olurum.

Alırlar bulunduğunuz belediyeye yada hastanelere başvuru yapın

İşkur aracılığı ile tüm kamu ve özel iş ilanlarını takip edin. Orada beden işçisi yazması önemli değil. Raporunuzu sunarak kayıt yaptıracaksınız zaten. Sizin engel durumunuzu işveren görecektir. Siz de mülakatlarda fiziksel durumunuzu ifade edersiniz. Ona göre bir iş verirler size. Kpss ye de girin. Tüm kurumların ve kamu şirketlerinin ilanlarını da takip edin. İşkur tarafından gönderildiğiniz her başvuruya bıkmadan, usanmadan başvurmaya devam edin, ilgili mevzuatı inceleyip, öğrenin. Başarı, pes etmediğinizde, zorlukların üstesinden geldiğinizde ve hayal kırıklıklarına rağmen devam ettiğinizde elde edilir. Hayallerinize ulaşıncaya kadar asla pes etmeyin.

Yasadigin sehir cok onemli malesef. Mesela Isparta'da toplam 10 engelli is ilani varda antalya'da 200 izmirde 300 istanbulda 500 engelli ilani var. Sehirler kuculdukce engellinin degeri de o kadar küçülüyor. Ve devlet malesef seni k kadar gormezden gelmeye başlıyor hakkini hukukunu savunmuyor

küçük ilçelerde düzgün iş bulmak için kolu uzun bir tanıdık lazım

@undefined,

Kanunlar, işverenlerin engelli personel çalıştırma zorunluluğu getirirken, bu kişileri "meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun" işlerde çalıştırmalarını da şart koşar. Yani, ağır yük taşımayı veya ayakta kalmayı gerektirmeyen, büro işleri, santral operatörlüğü, çağrı merkezi, danışmanlık, bilgi işlem, sekreterlik, arşiv/dosyalama gibi pozisyonlar sizin için daha uygun olabilir.

Belediyeler de dahil olmak üzere kamu kurumları, engelli personel alımlarını iki şekilde yapar.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve Kura, kamuya memur veya işçi olarak girmek için en temel yoldur.

Bazı belediyeler, İŞKUR üzerinden veya kendi internet sitelerinden "engelli işçi" ilanları yayınlayabilirler. Bu alımlarda, sizin engel durumunuza uygun olabilecek büro, temizlik görevlisi (hafif işler), danışma veya sosyal tesis personeli gibi pozisyonlar açılabilir. Ayrıca Belediyelerin Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlükleri veya İnsan Kaynakları birimleri ile şahsen iletişime geçebilirsiniz.

Öncelikle İŞKUR'a "%40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporunuzla" giderek engelli kaydınızı güncelletmeniz veya yaptırmanız şarttır. İşverenler, kota kapsamında personel alımı yaparken öncelikle İŞKUR'a kayıtlı engelliler arasından seçerler. İŞKUR'daki meslek danışmanınızla görüşerek, raporunuzda belirtilen çalışma kısıtlılıklarınızı (ayakta kalamama, ağır kaldıramama) iletmeniz ve size uygun olabilecek büro, çağrı merkezi, güvenlik (oturan), vb. pozisyonların ilanlarına yönlendirilmesini istemelisiniz.
Ayrıca Kariyer.net, Yenibiris, Secretcv, Eleman.net gibi sitelerde "Engelli" filtrelemesini kullanarak ilanları inceleyebilirsiniz. Bu ilanlarda "Engelli Personel - Büro", "Engelli Satış Destek", "Engelli Home Office (Evden Çalışma)" gibi kısıtlılıklarınıza uygun pozisyonlar bulabilirsiniz.

Üst Alt