Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%72 raporumla ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanabilir miyim?
@sabitince,
merhaba öncelikle vergi muafiyeti için raporunuz ile başvuru yapabilirsiniz bunda sorun yok fakat ORTOPEDİK BİR ENGELİNİZ YOK İSE ÖTV MUAFİYETLİ araç alamazssiniz ,öncelikle hastalığınız nedir acaba? ayrıcı farzı misal ortopedik engellisiniz raporda SADECE HAREKET ETTİRİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi yazması gerekir bu sartlar yok ise maalesef sadece VERGİ İNDİRİMİ için başvuru yapabilirsiniz
Peki ehliyeti yeni tip ehliyet ise ve tertibatı için gerekli kod ehliyete işlendi ise raporda ötv muafiyeti degerlendirilmemisc olsa bile bu yönde hak kazanımı olmaz mı ?
Maalesef olmuyor %90 altı ortopedik engeli olmayan bireyler ÖTV muafiyeti den yararlanmaz ,ortopedik engel oranı farketmeksiniz engelli raporunda SADECE HAREKET ETTİRİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi var ise ÖTV muafiyetli araç alabilir tabi bu rapordaki yazılı ibare ve kodlu ehliyeti olmak zorunda
Teşekkürler anladım ÖTV hariç hangi vergilerden muaf olurum raporda vergi ile ilgili bir ibare yok ne yapmam gerekiyor rapora yeniden mi isletmem gerekiyor
@sabitince,
merhaba geçmiş olsun bakın mhrs girin engellir için randuvu alın ben araç almak istiyorum deyin ondan ortopedi senin durumuna bakacak ondan sonra heyete gireceksiniz artık heyet ne derse o 1250 lira ödemesi var