Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 raporumla engelli emekliliği şartına uyuyor muyum?

BurcuPapatya

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba süresiz kronik %62 Engelli raporum var.Merak ettiğim konu Engelli emekliliğinde belirli hastalıklarmı sadece erken emekli olabiliyor,yoksa bu oran ve kronik süresiz raporum geçerli olur mu. (Prim günüm ve senem daha dolmadı 3 sene var)

%60 raporla prim gün sayımı tamamlayıp emekli oldum, siz de prim gün sayınızı tamamlayınca olabilirsiniz.

Emin değilim ancak hastalık şartı saçmalık olur, ayrımcılığa girer.

BurcuPapatya

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Merhaba OturanBoğa

Doğum tarihim 12.10.1991
ilk sigorta tarihim 11.09.2011 SSK.
Toplam prim gün sayım 3203
vergi indirimine henüz başvuru yapmadım. Staj sigorta başlangıç işe yararmi bilmem ama ayrıntılı ssk da gözüküyor o da 15.09.2008-15.06.2009 arası
mesajımi umarım görürsünüz

BurcuPapatya

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olmalı. Cetvelde "Ağır" sınıfında kısıtlılık olmalı.

Bu düzeyde kayıp yoksa, aynı cetveldeki Hafif ya da Orta düzeyde kayıp varsa, bu durumda emeklilik için şu tabloya tabisiniz:

11.09.2011 +

bagkur.PNG

Malulen emeklilik

OturanBoğa Merhaba 3200 ssk gün 11.09.2011 girişim var.%62 çeşitli hastalıklardan Engelli süresiz raporum var başvuru yapsam malulen emekli olma şansım var mı

BurcuPapatya

HAstalıkların azın ve düzeylerinin ne olduğunu değerlendirecek bilgim yok. Ama sgk hastalık listesi'e siz bakıp tahmin yürütebilirsiniz. Ama bana mümkün değil gibi görünüyor. İki tame "%50-59'luk (yani orta) hastalığınız olmalı ki toplamı "ağır" sayılsın ve malul kabul edilin.

OturanBoğa Bülent bey size son sorum bu iki hastalık toplamı için ssk hastalık listesine baktım acaba bu ikisi içinde bahzamir yöntemi mi oluyor yoksa direk mı belirlenir çok teşekkür ederim

malulen emeklilikte agir duzey olmali 2 orta duzey malulen emeklilik olmaz benim tahminim tek hastaliktan %60 denk gelmesi olayi var yaniliyormuyum bülent abi

Anladım tek hastalık için o oran gerekiyor yani o zaman normal engelli emekliliği için gerekli primi doldurup beklemeliyim değil mi

OturanBoğa merhaba erken emeklilik için sgk hastalık listesine göremi değerlendirme yapmamız lazım?Yani bu durumda engel raporu olmasına rağmen o listedeki şartlar oluşmuyorsa emeklilik durumuda olmaz diyorsunuz?

Üst Alt