Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ayda 1 kontrole gidilmezse çevirmede ehliyet ne olur?

demo6

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, epilepsi hastasıyım doktorum 6 ayda 1 kontrol şartıyla ehliyet verdi. Doktorum farklı bir şehirde olduğu için 6 ayda bir gitmem mümkün olmuyor. Konttol sürem geçmesine rağmen çevirmeye denk gelirsem ne olur ? Daha önce bu durumu yaşıyan var mı ? Bir de 6 ayda 1 normal muayene olur gibi gitmek yeterli oluyor mu ?

Ben bipolar bozukluk hastasıyım. Banada 6 ayda 1 kontrol şartı koyuldu. Daha doğrusu ilk sürücü sağlık raporu alırken psikiyatri doktoru 6 ayda 1 kontrol şartı koydu. Son gidişimde sana yılda 1 kontrol şartı koydum dedi ama rapora baktım 6 ayda 1 kontrol şartı vermiş. Doktorlar risk almıyor. İlk raporda öyle verdiler diye o doktorda aynısını veriyor. Bunada şükür. 6 ayda 1 gidiyorum. İşim yarım saat sürmüyor.
Gelirsek ilk soruna. Ehliyetsiz araç sürmekten 12bin tl yi aşkın bir ceza tutarı var. Önce ceza yersin. Polis aracını bağlayabilir, sürücü değiştirip yola devam ettirmeyebilir. Bu duruma düşmemek en mantıklısı. İşe şansa bırakmamak gerekecek bir konu.

@dreamfail,
6 ayda bir normal randevu alıp muayene olmaya mı gidiyorsunuz yoksa aile hekiminden sürücü raporu için sevk alıp mı gidiyorsunuz ?

Arabayı sattığım için geçen sene Ocak/2024 'te biten kontrolüme 1 senedir gitmiyorum. Araba alırsam giderim diye düşünüyordum, böyle bir imkanım var mı yoksa kontrole gitmediğim için ehliyetim iptal olmuş olabilir mi?

@osmangazi, iptal olmaz e devletten bak sürücü belgesi ve şahıslara yazılan cezalar da sürücü belgenize ait bir iptal bilgisi yoktur yazar

@Hayati4405 O zaman niye bize verilen şartlarda kontrol randevusuna geleyim ki? Kafama göre gelirim o zaman.

Asıl sorudan uzaklaştık, acaba kontrole gitmesek bu çevirmede gözüküyor mu ?

@demo6, kontrole gitmezsen çevriliyor ben işgüzar isbilmez doktor yüzünden çevirmede ehliyetim alındı. Raporun yenileneceğini bilmiyordu kontrole gider gibi teşhis yazdı geçti bugün akşam polis çevirmesinde ehliyet alındı yarın doktora gidip ehliyeti yenilerken aldığım sürücü olur raporunu yenileyip trafik şubeye verip ehliyeti alacağım. Bu arada aracı bağlamadı arkadaşım geldi götürdü. Kurumlar arası işbirliği sıfır sıfır sıfır

benimde 3 yilda bir kontrol şartı koymuşlar 2 ay sonra süre bitiyor ben ortopedik c5 c6 seviyesinde engelliyim durumu bilen bir arkadaş özellikle OTURAN BOGA arkadaş cevaplarsanız iyi olur

@demo6,
merhaba,
bende epilepsi hastasıyım ve 6 ayda 1 kontrol şartı ile kullanmaktaydım (şuan 1 yıla çıkartıldı) şöyle trafik polisi sistemde görmekte ama herhangi bir tarih aralığı görmemekte,polis fark ederse tamamen insiyatifine kalmış bişe bana kalırsa bişe olmaz.

Bende bugün yenilettim ehliyeti 1 yılda bir kontrol şartı koydular. Doktor seni iyi gördüm yoksa izin vermezdim dedi 1 ay sonra heyete çıkacakmışım. Düzenli tedavi oldugumuda gördü onunda etkisi varmış.

@Breh43,
engelli raporunuz kaç ve kaç yılında aldınız?
engelli emekliliği için yeni rapor için mi heyete gireceksiniz peki.

%40 psikolojik engellli daha fazla yazmadı doktor zaten 5 senede bir yenileniyor2021de aldim iş hayatımda yok şuan ilerde emekli olmak içinde kullanırım tabiki avantajı varsa orada işaretliyorsunuz başvuru yaparken ne için alacaksınız diye yaziyor. @senli, sizin engeliniz nedir.?

Bugün sağlık ocağı marifetiyle hastaneye sevk edildim oradan ilaç geçmişime kontrollerime bakıldı tekrar sürücü olur sağlık raporu verildi (6 aylık )onu alıp trafik şubeye gidip ehliyeti aldım. Gene söylüyorum kurumlar birbirinden habersiz işgüzarlik had safhada.

benimde ekim de süre doluyor. %46 engelliyim. bipolarım. Doktorlar 6 ayda 1 kontrol şartı koyuyor

Arkadaşım var epilepsi b ehliyeti sorunsuz kullanıyor kaçak ilaç alıyor ama sistemde gözükmüyor onunki @senli,

Üst Alt