Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%57 raporum ile Bağkur'dan emeklilik şartlarım nedir?

HACI3434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar emeklilik hakkında kafama takılan birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim .
4A TESCİL BAŞLANGIÇ 11.04.2008
HİZMETE BAŞLAMA TARİHİNİZ 11.04.2008
PRİM ÖDEME GÜN SAYISI 4545 SİGORTALILIK SÜRESİ 13 yıl, 6 ay, 26 gün

4B TESCİL BAŞLANGIÇ 01.05.2009
HİZMETE BAŞLAMA TARİHİNİZ 11.04.2008
PRİM ÖDEME GÜN SAYISI 4545
SİGORTALILIK SÜRESİ 13 yıl, 6 ay, 26 gün

Yüzde 57 Süresiz engelli raporum var 2008 de aldıgım.Transvers miyelit hastasıyım (nörolojik omurilik hasarı ). Ve bağkurlu olarak kendi iş yerimde halen çalışıyorum. Prim ödeme gün sayım 4565 sigortalılık süreci 13 yıl 6 ay 22 gün gözüküyor e devletten bakınca .Günümü doldurdum primlerimi yatırdım hala yatırmaya devam etmelimiyim.Emekli nasıl ne şekilde olurum.Teşekkür ederim ilginiz alakanız için şimdiden .

Transvers miyelit hastasıyım. ürolojiden 15 fizik tedavı 20 norolojı 49 olarak toplam suresız yuzde 57 almıstım 2008 yılında.Şimdi ben Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı ile emekli olamazmıyım yüzde 60 ı gecemedıgım ıcın .?

HACI3434

Hastalık el-kol ve yürüme-hareket yetinize nasıl etki ediyor?

sgk hastalık listesi'ne göre Hafif ve orta düzey kısıtılık varsa 11.04.2008 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prim gününe tabisiniz emeklilik için.

2008_oncesi.PNG

Eğer maluliyet cetveli'ne göre Ağır düzeyde etkilenim varsa, o zaman 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emeklilik de mümkündür.

Sayın Bülent abi OturanBoğa teşekkür ederim cevap ve ilginiz için.Abi denge sorunu ve hissizlik var ve yururken düşmeler devam ediyor şu anda yürüyorum elimi kullanabılıyorum sol ayakta kısalık var bazen takılıyorum düşüyorum ama yürüyorum .Cinsellik zaten problem.tuvalet problemi büyük ve küçük tuvalet geldiği zaman tutamıyorum .sol tarafımda halen iğne batırınca dısarıdan hıssetmıyorum ve vucudumun bazı yerlerındede aynı problem var. bu rahatsızlık hafif ve orta mı oluyor ?

OturanBoğa Abi ben bağkurluyum bu sizin attıgınız tablo mu gecerli yoksa baska bır tablo daha var orada 16 yıl gozukuyor onu anlamadım

HACI3434

Son 2520 primin fazlası (1261'i) Bağkur ise emeklilik için geçerli tablo:

11.04.2008 +

bagkur.PNG

Anal inkontinans (barsak çıkışının değişik sebepler sonucu kontrol edilememesi) söz konusu ise malulen emeklilik de mümkündür.

Bülent abi OturanBoğa abi tesekkür ederim.Bu arada e-devlet ten baktım
4A Tescil Bilgileri İşe Giriş Tarihi 11.04.2008 Uzun Vade Gün Sayısı 15 gün muhasebecım bır gırıs yapmıs sadece

4B Tescil Bilgileri Tescil Tarihi :01.05.2009 Toplam Gün Sayısı:4530 (12 yıl 7 ay ) ben sürekli bağkur ödedim kendi iş yerim var benden başka çalışan yok.Bu durumda 16 sene mi doldurmayı mı bekliyeceğim.? Benim için geçerli olan son attığınız tablodaki değer mi ?

OturanBoğa Abi vergi indirimi %42 bu arada benim .Kafama takılan bir sey var abi normal vergi indirimi ile bağkur engelli emeklisi olursam 16 yıl mı yoksa yüzde 42 ile 18 yıl mı olarak emekli hakkım ?ayrıca sımdı gıtmeme gerek varmı herhangi bir işlem için daha 3 senem var veya 18 yıl ise 5 senem var ?Kusura bakma abi bu kadar soru soruyorum teşekkür ederim ilgi ve alakan için gerçekten.

HACI3434

Bugünden rapor almaya gerek yok
Vergi indirimi ile bir ilginiz yok
Emeklilik için yukarıdaki tablo geçerlidir.

OturanBoğa Sayın Bülent abi teşekkür ederim değerli cevaplarınız için ,anladım bekleyip 16 yılı tamamladığım zaman emekli olacağım.Son bir sorum olacak SİGORTALILIK SÜRESİ 13 yıl, 7 ay, 3 gün PRİM ÖDEME GÜN SAYISI: 4545 bu şekilde gözüküyor.Tablodaki Günümü doldurduğum için 5 aydır bağkur ödemiyorum e devletten bakınca borc artıyor .6bin tl borc gozukuyor .Bunun için ne yapmam lazım ? Devam mı edeyim primlerimi ödemeye yoksa sgk ya gidip bildiri vs yapmam gereklimi ?

HACI3434

Bağkur ödeyip ödememek sizin bileceğiniz bir şey. Ama tahakkuk eden borç olduğu sürece emekliliğe onay gelmez. Yani ya kapatın bağkurunuzu ya da ödeyin. Borç birikmesin.

Oturanboga abi ben iki yıl önce bu sayfayı takip ederek çok şey öğrendim sizlerden Allah razı olsun.

OturanBoğa Sayın Bülent abi günümü doldurduktan sonra prim ödemesi yapmadım daha önce hep zamanında ödedim .Bir gidip sgk ya konusayım ozaman abi nasıl olacak.Ortalama minimum maaş ne bağlanır abi örneğin şimdi emekli olsaydım.?

bülent abi şimdi bu hastalık listesine göre hangi durumlar geçerli hangi emeklilikler hastalık listesine göre degerlendirilecek örnek: malulen emeklilik ,,engelli emekliligi hastalık listesine göremi degerlendirilecek bundan sonra
yeni vergi indirimi alacaklar da mesela hastalık listesine göremi degerlendirilecek? 2008 öncesi işe girmiş olanlar ssk bagkur emekli sandıgı da emekli olmaya karar verdiklerinde malulen veya engelli emeklisi olmaya karar verdiklerinde hastalık listesine göremi degerlendirilecek bundan sonra
2008 sonrası işe girmiş olanlarda ssk bagkur emekli sandıgı emekli olmaya karar verdiklerinde hastalık listesine göremi emekli olacak hastalık listesine göremi degerlendirilecek
evde bakım 2022 maaşı özürlülük ölçütüne göremi puanlı olan cetvele göremi degerlendirilecek
başka hangi durumlar hastalık listesine göre degerlendirilecek örnek yetim maaşı vergi indirimi iş kazası geliri meslek hastalıgı emekli olmaya karar verdiklerinde
OturanBoğa

OturanBoğa Sayın Bülent Abi ben malulen olursam bir yerde çalışamam ve kendi işyerimi kapatmak zorundayım .? alıcağım maaş gene minimum 1500 tl doğrumu ?

Üst Alt