Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510'na ve 4C'ye göre maluliyet ve emekli maaşım ne olabilir?

Can YILDIZ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bir ay önce hastaneye sevk edildim. Yapılan kontrol sonucunda F. 31.6 Bipolar Duygulanım Bozukluğu (Kronisite Kazanmış) tanısı ile "Görev Yapamaz.Silahlı Görev Yapamaz.Fikren Bir İşle Meşgul Olmak İmkanından Kati Suretle Mahrum Kalmıştır.Personelin Engel Oranı %70 'tir." kararlı Sağlık Kurulu Raporu verildi. Aynı zamanda tarafıma %70 sürekli Bipolar Duygulanım Bozukluğu(Tedavi İle Çalışma Olanağı Vermeyen) Erişkinler için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Verildi.
Maluliyet derecesi büyük ihtimal ile 4 olacak(bu hastalıktan maluliyet alanlar incelediğimde)
5510 sayılı kanuna tabi olduğumdan taban maaş koruması yok ve herkes farklı maaş aldığını gördüm ve 5510 sayılı kanuna göre maluliyet maaş programı bulunmadığından maaşım ne olacak belirsizliği ile kaldım.
Emekliliği ağustos ayında yapılması durumunda (Kıdem Yılım) 11 yıl hizmet sürem bitecek. Ama fhz ile (Hizmet yılım ve ayı) 14 yıl 6 ay olacak. Emekli maaşımı nasıl ve nereden heseplayabilirim.(Sgk taban maaş uygulaması yapıyor ve 4. Derece maluliyette 6.derece ile arasında fark oluştuğunu öğrendim.)

2400 civarı aylık bağlanır tabi derece kademenize göre biraz oynar

Üst Alt