Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl süreli raporla emeklilikte sorun yaşar mıyım?

Namedrop

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba ismim.Bulent 2021 kasim 10 da sakura devlet hastanesinden 100%73 engeli raporu oranı verildi ve raporda 5 yıl rapor sureniz var diye yazilmis sgk girisim 1989 primim 5200 prim bitmesi 5525 ankaradan raporum onaylandı şimdi emeklilik dilekcemi istesem verirlermi ne gibi sorunla karsilasirim yada sorunla karsilasmam 5 yil sure verildi 5 yil sonra zaten normal emekli oluyorum bu konuda tecrube yasamis arkadaslar varmi aramizda ricam yardım edin hastalıklarım 2 tıp seker hastalıgi 17 yildir kalp hastalıgı kalpte 4 adet stend takılı 17 yıldır ve tansiyon hastalıgı ve 2 kulagımda agir derecede isitme kaybı var 100%80 sol kulak 100%85 sag kulak isitme kaybıb 15 yasinda basladi 30 sene sanırım

Namedrop

öncelikle geçmiş olsun 89 girişiniz var 4/a statüsündesiniz 2. dereceye giriyorsunuz 15 yıl 3600 gün ile emekli olabilirsiniz. ankaradan raporum onaylandı derken vergi indirimi mi aldınız eğer öyleyse hiç beklemeyin vergi indirimi yazınız ve raporunuzla bağlı olduğunuz sgk ya başvurunuzu yapın hatta bugün yapabilirseniz 1 şubat tarihi ile emekli olursunuz. 5 senelik raporunuz var zaten o zamana kim öle kim kala düşünmeyin süresi dolsa bile yine rahat rapor çıkar hiç merak etmeyin olun emekli

Namedrop MRM vergi indirimi raporu aldıysanız hiç beklemeden SGK ya gidin. Emeklilik servisine raporlarınızı gösterin onlar sistem üzerinden kontrol ediyorlar 10 dk içinde. Sonra size emeklilik dilekçenizi verip vermeyeceğinizi söyleyecekler. Vergi indiriminden emekli olduğunuz zamanda normal emeklilik sayılıyor. Emeklilik dilekçenizi bugün hemen vermeye bakın. Şubat maaşına yetişirsiniz.

Namedrop

Rapor süreli de olsa vergi indirim hakkı süresiz olabilir. Eğer öyle ise, o zaman emekliliğiniz de büyük ihtimalle süresiz olur.
AMa dediğiniz gibi, en kötü ihtimalle 5 yıl sonra vergi indirim hakkınızı yenileyemezseniz, engelli emekliliğiniz sonlanır, o zaman da yaştan emekli olursunuz.

Sonuç olarak vergi indirim belgenizle sigorta müdürlüğüne gidip emeklilik hakkınızın olduğuna dair yazı alın, o yazıyı işyerinize verin ve kıdem tazminat hakkınızı alarak emekkişlik gerekçesi ile çıkışınızı isteyin. İşyeri çıkış verince sigorta müdürlüğüne bu sefer emeklilik için başvurun. 2 ay içinde emekli olursunuz.

Not: Emeklilik başvurusunu ay sonuna doğru yapın. Çünkü maaşınız, emeklilik başvurusu yaptığınız tarihi takip eden ay başı itibarı ile birikir.

Merhaba arkadaslar 100%73 engelli raporumu.ankara onayladi 5 yil sureli neyse fazla laf uzatmayayim vergi indirimi dosyasini ve engeli raporumu alıp sgk muracat ettim engeli vergi indiriminden emekli olmak istiyorum dedim inceleyip bekletiler sonra bana isten cikis.kagidini verdiler ben kagidi isyeri muhasebe verdim.bakip okeyledi ben seni cagircam dedi. O gun cagirmadi.bir gun sonra gittim emeklilik.icin isten cikis.kagidimi.neden.bekletiklerini sordum bana dedi su bugun subat ayın 11 bugun cikis.kagidini verirsem subat ayin emekli.maasini alamasin dedi seni.subat 25 de cikisini vericez.dedi.25 de.cikisi verince.subat ayin emekli maasini alirsin dediler sirket dogrumu soyluyor yoksa beni ekiyorlarmi lutgen anlayan aydinlatsin beni

Namedrop muhasebe birimi doğru demiş ay sonunda çıkış vermesi senin lehine olur. Emekli dilekceni ayın son haftası ver. Bende 5 ay önce emekli oldum çıktığım jsyerindrn ayın 26 sında çıkış almıştım ssk cslısanıda işlerinden ayın son haftası çıkış al demişti. Senin maaş martın 1 den itibaren başlar mart 24 gibi ilk emrkli maaşını alırsın.subst ayındada çalıştığın işlerinden maçını alırsın. Ay ortasında çıkış alman senin zararına olur yani iki hafta arada kaynar.muhasrbe birimi seni düşünerek çıkışını ay donu yapalım demiş

Subat ayin emekli maasinida alirsin dedi 4 kere gidip.konustum hep ayni soyledi 25 de sikisi vercem aubat maasinida alacan dedi subat 11 de demiatim cikisi yalanmi.aoyledi simdi sunat emekli maasida alirsin demesi

Namedrop

bu ay başvuru yaparsan maaşın mart 1 itibarıyla başlar şubatı unut artık kardeş

Namedrop Bülent abim 25.02.2022 tarihinde dilekçesini vererek normal emekli olmuştur arkadaşlar. Kendisi ile engelliler.biz sayesinde tanıştık Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah.Sizleri bir konu hakkında bilgilendirmek akıl vermek isterim.
Bende şubat ayında normal emekli olan bir vatandaş olarak emeklilik maaşım yapıkredi ile anlaşılmış olup promosyon olarak 2500 TL hakedişim olmuştur.
Ek olarak Bülent abime referans olarak yapıkredi bankasına yönlendirmiş olup birbirimizin referansı olarak her ikimizde 250 TL ek promosyon kazanmış olup toplam 2750 TL promosyon haketmiş bulunmaktayız. Sizlerde biz gibi birbirinize referans olursaniz her zaman bu sizin yararınıza olacaktır unutmayın...
ercan 34 fenerliyizz OturanBoğa MRM

Namedrop

Bülent abiye de sözüm var artık abim :):) Allah nasip ederse ikinizide leblebi göndercem :):):)

Aynen öyle oldu gerci biraz sasirdim corumdan emekli hesap acmalari adima ayri bi ironi ben istanbulda

deasn12

işin esprisi kardeşim sen güle güle harca emekli aylığını yardımcı olabildiysek ne mutlu

2022 subat ayi emekli olanlar bilgilendirelim yeni emekliler icin

S.A arkadaslar ben engeli emekli oldum emeklilik basvurumu 2022 11 subatta basvurdum kayda gectiler cikisimi 25 subatta verdim dilekcemide 25 subatta sgk verdim simdi buraya kadar hersey guzel e devlete emeklilik dustu calisma hayatinda girip baktim

Emekli Kapsamı: 4A (Eski SSK)
Ödeme Brüt Tutarı (TL) 1750.14
Kesinti Tutarı (TL) 0
Net Ödenen Tutar (TL) 1750.14
Ödeme Durumu Ödeme bankadan çekilebilir durumdadır.
Ödeme Yöntemi TCKN ile Ödeme
Ödemenin Gönderildiği Banka GARANTİ BBVA A.Ş
Ödemenin Gönderildiği Şube
Ödemenin Başlangıç Tarihi 15/03/2022
Ödemenin Bitiş Tarihi 15/03/2023
Ödeme Türü 4A Günlük Ödemeler

anlayan biri aciklaya bilirmi benim maasmi 1750 tl yoksa subat ayinin 18 gunluk yatan 1750 tlmi ve bankaya gidip cekebilirmiyim ve mart 22 sindede yatarmi ve maas detayina baktimda hersey 0 yaziyor ve emeklilik odemeye baktimda odenmis aylik bulunmamaktadir.diyor anlayanlar ricam aydinlatsin

yine iyi yapmışlar süre açısından ben hala göremedim evrak beklemede diyor 8 marttan beri

Bu benim 1750 tl emeklilik maasimi yoksa subat 18 gunluk emeklilik maasimi onu cozemedim her hulakarda 2500 alacaz onuda biliyom

Calisiyorum zaten yeni firmada sgdp sigorta yapıldı zaten emekli.oldum malunen degilim ben engeli vergi inidirimi ne demek istedin anlamadim

Son düzenleme:
Böyle şeylere kafa yormayın, herşey olacağına varır. Burakiler nerede Bilecek, biliyorum diyende tahminden öteye gitmez

Namedrop hayırlı olsun öncelikle.senin maaş hesaplaması sistemde 1750 tl çıkıyor doğru.Ama en düşük emri maaşı 2500 tl sen 2500tl alacaksın

Namedrop sistemde düşük yazması yatan sigorta primi ile alakalı 1999 dan sonra ssk lı ve asgari üçe üzerinden yatan sigortalının çoğu 2000yl altında çıkar maaşı ama en düşük emekli maaşı 2500 tl alacağın maaş bu. Benimkide sistemde 1800 tl gibi çıkıyor sen buna takılma.

ek ödeme tutarı yazıyor onu 26 ile çarp maaş cıkıyor. Bende yeni emekliyim.bende184 yazıyor.×26=4.784 aynı parayı alıyorum.

Talihsiz50

1750 tl maaşta var 1500 tl maaşta var çünkü bu gerçek alması gereken maaş ama en düşük 2500 tl olduğu için üzerini devlet hazineden tamamlıyor
Saygılar

deasn12

sana en çok ben cevap verdim yardımcı oldum bize leblebi yok öylemi kardeş :)

Emeklilik başvurusunu ay sonuna doğru yapın. Çünkü maaşınız, emeklilik başvurusu yaptığınız tarihi takip eden ay başı itibarı ile birikir.

Sayın hocam
Size bu konuda bir sorum olacak
Nisan ayının başında emekliliğe başvurmakla nisan aynının sonuna doğru başvurmak arasında fark var mıdır
Her şartta 1 mayısta maaş hakkedilmeyecek mi (arada sadece fazladan yatacak olan SGK primi oluyor bu alınacak emekli maaşını mı etkiler)

turan1977 Allah herkesten razı olsun. Emekli olmadan önce Sosyal hayatta tanıştığım forumda tanıştığım bir çok abim ve kardeşim oldu. Özellikle MRM RASİM abi bana çok yardımcı oldu. Bende Allah'a şükürler olsun 27 günde normal emekli oldum. ÇORUM19 leblebi herkese feda olsun. Leblebiler için hazırlıkları bile yapıyorum :) bir çok abime sözüm var..

Üst Alt