Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 raporum %36'ya düşürüldü. Emeklilik başvurum kabul edilmedi!?

onur han

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrblr
emekli sandığına tabi 23 yıllık hizmet sürem var şubat 1999 girişliyim
benim yüzde 42 raporum vardı vergi indirimi aldım bununla beraber emeklilik başvurusu yaptım
sağlık kurulu raporumu yüzde 36 ya indirdi
raporumda bel fıtığı ameliyatından dolayı yüzde 10 özür vardı rapordan sonra mr çektirdiğimde ameliyat olduğum yerde fıtık oluşu ve boyun fıtığı ortaya çıktı
bu durumda bana bir yol gösterecek bilgi verecek kimse varmı
rapora itiraz mı etmeliyim mr belgsiyle yoksa yeniden rapor alıp mı devam etmeli vb.

onur han

Ama vergi indirimi ile emekliliğinizin bir ilgisi yok ki. Oranı düşüren, başvuruyu reddeden kurum maliye mi?

maliye yuve 42 oranı onayladı
sgk kurumu saglık kurulu yuzde 36 indirdi

rapor tarihim 28/07/2021 bu rapora ek olarak yüksek sağlık kuruluna mr görüntüsünümü yollıyayım yoksa yeniden sil baştan rapormu alayım

onur han

28.09.2021 tarihinde yayınlanan yeni yönetmelik artık emeklilikte engelli raporunun önemli olmadığını söylüyor. Onun için artık sizdeki oran bulunan rapor emeklilikte iş görmez. Ama bence öncelikle bir itiraz edin. MR'ı felan da eklemeye çalışın dosyaya (kabul ederlerse ne ala). Eğer yine red gelirse o zaman 1 ay bekleyip bu sefer güncel yönetmeliğe istinaden emeklilik talebinde bulunun. Dediğim gibi, sgk hastalık listesi'ne göre yeterli düzeyde hastalık varsa bunu yapın.

OturanBoğa

emekli olurken bu listedeki herhangi bir maddede hafif bile olsa kabul ediliyor mu? benim %46 surekli raporum var. bu listede de bir tanesi mevcut. bu yeterli mi? orana gerek yok mu?

thinkpad

Evet.
Hafif = %40-49
Orta = %50-59
Ağır = %60 ve üzeri (Malul)

demek artık

Merhaba iyi günler özel hastaneden engelli raporu alsam devlet hastanesinden aldığım iptal olurmu

Yeni Yönetmeliğe göre ben çalıştığım yerden hastaneye sevk talep ettim raporum çıktı raporda Durum Bildirir Rapor-Sakatlık Derecesinin Tespiti diyor, Karar bölümünde Sosyal Güvenlik Kurumunca verilmesi uygundur yazıyor. Bu raporu yine çalıştığım yer aracılığı ile Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına gönderdik, gereğini ve sonucundan bilgi verilmesini talep ettik yazı 22.11.2021 de yazıldı, bakalım ordan nasıl bir cevap gelecek, eğer bana hastalık listesi baz alınarak hafif sayılan hastalığımdan dolayı şu kadar yıl çalışması durumunda emekli olabilir tarzında bir cevap gelirse ve emekli olmaya karar verirsem tekrarmı rapor çıkarmak zorunda kalacağım.

Üst Alt