Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor oranı, 2006 işe giriş ve 6480 pirim günü ile emeklilik şarlarım nedir?

mitokondri22

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
5
Hocam ben %40 engel orani ile 2006 yılında girdim memur olarak. 18 yılımı doldurdum. Emekli olabiliyormuyum yoksa 6480 prim günü daha beklemem mi gerekiyor emekli olup maaş alabilmem icin

@mitokondri22,
Toplam hizmetinize bakılıyor. 18 yılı doldurduysaniz ona göre hastalik listesinde varsa ona göre karar veriliyor

@mitokondri22,

Toplam Priminiz enaz 6.480 gün ise vede SGK HASTALIK LİSTESİNE göre TEK HASTALIKTAN %40 İSE BUGÜN EMEKLİSİNİZ.
(5434 SK tabisiniz ve yani eski kanunla)

Skolyoz,sol bacakta kısalik, güçsüzlük ve zayıflık var. Liste olayını yeni duydum yav.

Haydaaaa bor de hastalik listesi mi çıktı ya..skolyoz ve sol bacakta kisalik ve felç Durumu ne olur acaba

@mitokondri22,

Senin için sanki sakıncalı gibi duruyor.
Ben SGK HASTALIK LİSTESİ ne göre ve TEK HASTALIKTAN enaz %40 üstü olmalı diye biliyorum.

Yanlışım varsa beni düzeltin arkadaşlar.

Primin yetebilir ama oran hakkında bilgim yok.

@mitokondri22,

Artık hastalık üzerinden emeklilik yok. Artık değerlendirilen şey hastalığın yol açtığı hareket kısıtlılığı. Bu da tek bir hastalıktan SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak rapordaki tanıya göre ölçülüyor. Eğer tanı varsa, emeklilik kriterleri de şu tabloya göre belirleniyor:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@mitokondri22, yeni duzenleme tamda sizin gibileri mağdur ediyor geçmiş olsun cok zor görünüyor emeklilik

Üst Alt