Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor alırsam malulen mi yaşlılık emeklisi mi olurum?

gül_sen

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
12
Merhaba. 1999 yılında kamuda işe başladım. Normal kadroda. 26 yıl hizmet sürem var. İş gücü kaybından tek hastalıktan yüzde 40 oran alırsam yaşlı emekliliğinden mi malül emekliliğinden mi emekli olacağım? Bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarda sevinirim.

Bildiğim kadarı ile malül olmanız için tek hastalıktan %60 üstü olmalı 40-49 arası yaşlılık

İşgücü kaybı 60 çıkarsa zorunlu olarak mal ülen mi emekli yapıyorlar? Bu durumda emekli maaşı düşük mü olur?

@gül_sen,
isogulcakli

Hayır. İki aylık neredeyse aynı olur. Yukarıda yazdığım gibi, sadece başka birinin mutlak bakımına muhtaçlık hali olan malulen emeklilikte emekli maaşı %10 kadar arttırılır o kadar.
Forumda konular var değişmiyormuş, başkasının bakımına muhtaç olursanız hatta daha yükseliyormuş.
Sizin hatta belki dahda yüksek olabilir 26 yıllık memuriyetim var diyorsunuz 9000 günü geçmiş olması lazım yaşınız mı genç ?
Neden yaşlılık emekliliğini düşünüyorsunuz ?

@Beylikduzu 9300 prim günüm var. Şuan sadece engelli raporum var. Yüzde 44. Kas hastalığı nedeniyle yeni rapor alabilirim. Bu hastalık raporumda yok. Malülen emekli maaşı düşük diye biliyorum. Olası emeklilik durumunda yol izlemek için sordum. Normal emekliliğime 9 yıl 10 ay var. Teşekkürler ilginize.

Sizin düşük olacağını sanmıyorum hatta normal maaşınızdan yüksek bile olabilir prime esas kazancına bakar, sana engelinden erken emekli olma şansı tanıyor maaşla alakalı değil, senin duyduğun engelli aylığı hiç bir güvencesi olmayana engel oranına göre bağlanan 2022 denen engelli aylığı ...

Üst Alt