SGK Raporuna Göre: Emekliliğe hak kazandım mı kazanmadım mı?
Herkese merhaba arkadaşlar, SGK ' ya ne zaman emekli olurum diye dilekçe gönderdim. SGK üst yazı ve raporu göndermiş. 25. Maddenin 2. Fıkrasına göre değil, 28. Maddenin 5. Fıkrasına göre emekli olabilirmişim. Üst yazıdan ve rapordan bunu anladım. Peki bu ikisi arasında ne gibi farklar var emekliliğe hak kazandım mı yoksa beklemeye devam mı lütfen yardım ve görüşlerinizi eksik etmeyiniz?
Bilgilerim: 2005 yılında ssk girişim var ve 2012 yılından bu yana 9 yıldır memurum toplamda:3410 sigortam yatmış.
Üst Yazı Şöyle:
....................veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yapan ..................T.C. kimlik numralı .......................hakkında ilgi dilekçe üzrine
5510 sayılı kanunun 4. maddesinin 6. fıkrası gereğince ....................hastanesince verilen ........ tarih ve ....... sayılı rapor kurumumuz sağlık kurulunca incelenmiş ve çalışma gücü kayıp oranının %65 olduğu şeklinde karar verilmiş olup, hizmet yılını tamamlayan ilgili hakkında emeklilik talebinde bulunması halinde alınacak emekliye sevk onayı ve göreve başladığı tarihten emekliye sevk edildiği tarihe kadar hizmetlerini ve bu hizmetleri sırasındaki terfi nakil istifa gibi safahatlarını yıl yıl gösterir şekilde düzenlenecek onaylı hizmet belgesinin gönderilmesi halinde aylık bağlama yönünde durumu incelenecektir.
Bilgi edinilmesini arz ederim.
Rapor Karar Kısmı:
Adı soyadı T.C. kimlik numarası yazılı sigortalı hak sahibi hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı belgelerin ilgili tıbbi mevzuat uyarınca incelenmesi neticesinde sağlık kurulumuzun verdiği karar aşağıda belirtilmiştir.
5510 sayılı kanunun 25. maddesinin 2. fıkrası kapsamında olmadığına,
55510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5. fıkrası ile maluliyet tespit işlemlerin yönetmeliğine göre özür oranının %%65 olduğuna karar verilmiştir.