Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 işe giriş ve 2970 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

dereli_47

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
2
Biri bana da söylesin bu emeklilik nasıl hesaplanıyor?:confused:
10.10.2012 ekpss ile memuriyete başladım. Halen çalışmaktayım. 2005 ssk girişim var. Ssk toplam günüm 140.
Ne zaman emekli olacam ben? Nasıl hesaplanıyor rica etsem bilgilendirebilir misiniz?
Emekli sandığı toplam sigortam:2970 gün.

Vazgeçtim emekli olmicam. 1400 tl maaş veriyorlarmış.:cool:
Oysa ne hayaller kuruyordum. Vaybee!:confused:

dereli_47

gün/ay/2005 +

Not: SSK primleri de hizmet süresine eklenir.

bagkur.PNG

Maaşı alır krallar gibi yaşarsın! :)

SGK Raporuna Göre: Emekliliğe hak kazandım mı kazanmadım mı?

Herkese merhaba arkadaşlar, SGK ' ya ne zaman emekli olurum diye dilekçe gönderdim. SGK üst yazı ve raporu göndermiş. 25. Maddenin 2. Fıkrasına göre değil, 28. Maddenin 5. Fıkrasına göre emekli olabilirmişim. Üst yazıdan ve rapordan bunu anladım. Peki bu ikisi arasında ne gibi farklar var emekliliğe hak kazandım mı yoksa beklemeye devam mı lütfen yardım ve görüşlerinizi eksik etmeyiniz?

Bilgilerim: 2005 yılında ssk girişim var ve 2012 yılından bu yana 9 yıldır memurum toplamda:3410 sigortam yatmış.
Üst Yazı Şöyle:
....................veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yapan ..................T.C. kimlik numralı .......................hakkında ilgi dilekçe üzrine 5510 sayılı kanunun 4. maddesinin 6. fıkrası gereğince ....................hastanesince verilen ........ tarih ve ....... sayılı rapor kurumumuz sağlık kurulunca incelenmiş ve çalışma gücü kayıp oranının %65 olduğu şeklinde karar verilmiş olup, hizmet yılını tamamlayan ilgili hakkında emeklilik talebinde bulunması halinde alınacak emekliye sevk onayı ve göreve başladığı tarihten emekliye sevk edildiği tarihe kadar hizmetlerini ve bu hizmetleri sırasındaki terfi nakil istifa gibi safahatlarını yıl yıl gösterir şekilde düzenlenecek onaylı hizmet belgesinin gönderilmesi halinde aylık bağlama yönünde durumu incelenecektir.
Bilgi edinilmesini arz ederim.
Rapor Karar Kısmı:
Adı soyadı T.C. kimlik numarası yazılı sigortalı hak sahibi hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı belgelerin ilgili tıbbi mevzuat uyarınca incelenmesi neticesinde sağlık kurulumuzun verdiği karar aşağıda belirtilmiştir.
5510 sayılı kanunun 25. maddesinin 2. fıkrası kapsamında olmadığına,
55510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5. fıkrası ile maluliyet tespit işlemlerin yönetmeliğine göre özür oranının %%65 olduğuna karar verilmiştir.

Son düzenleme:
dereli_47

Cevap zaten yukarıda verilmiş. 25. madde malulen emeklik, 28. madde erken Yaşlılık emekliliği. Seni ilgilendiren 28. Yukarıda yazdığım gibi.

dereli_47

Sayın deereli_47 Sosyal Güvenlik Kurumu çalıştığınız yere ne kadar süre içerisinde cevap verdi.

@OturanBoğa;
15 yılı memuriyet başlangıcı olarak mı yoksa ssk başlangıcı olarak da alabilir miyiz? Sgk memurlarından biri memuriyet başlangıcını baz alıcaksın demişti de. Malum memurlar da bazen doğru cevap veremiyorlar. Son olarak SGK madem raporumu %65 olarak onaylamış ve sadece benden çalışma hayatım ile ilgili belge istiyor acaba tekrardan beni hastaneye sevk etme ve durum bildirir rapor aldırma gibi bir şey ile karşılaşır mıyım? Bülent Bey özellikle görüşlerinize tüm samimiyetimle güvendiğim için ve bilgileriniz benim için değerli olduğu için size karşı ayrı bir saygım var bunu da belirtmek isterim.
@emir2011
12/07/2021 tarihinde dilekçe verdim SGK 08.09.2021 Tarihinde cevap verdi. Yaklaşık 2 ay yani.

Bu arada en düşük memur emeklisi ne kadar mayış alıyor. :). hastanede vhki olarak çalışıyorum. ben yaklaşık ne kadar maaş alırım. kesin bir bilgi olmasa da tahminlerinizi yazarsanız sevinirim.

dereli_47

SSK başlangıcı emeklilik hesabında sigorta başlangıcı olur. Ayrıca SSK primleri de hizmet süresine eklenir.

SGK kayıtlarına girmiş olan rapor varsa, emeklilikte o rapor geçerli sayılır. Aksi halde emeklilik zamanı geldiğinde yeniden hastaneye sevk ederler, hastane raporu düzenleyip sgk'ya gönderir, sgk yeni yayınlanan sgk hastalık listesi'ne göre raporu değerlendirir ve ona göre karar verir.

Ne kadar maaş alabilir Abi en düşük?
😁😁

5510 a göre mi maaş alacaktır?

Çokta SSK primi mevcut değil.

O zaman çokça acınacak halde. 😁✋✋
Aman abi kimse duymasın.

Emekli maaşıyla alay edenlere söylüyorum. Mevcut halde 2500-3000 tl ile geçiniyorum. Geri kalan borçlarıma gidiyor. Borçlarım bitince emekli olmayı düşünüyorum. Eğer yine 2500-3000 tl alabilirsem benim için değişen birşey olmayacak. Size 5000-6000 tl yetmiyorsa siz de doğuya taşının derim. Zira batıda kiralar bile bir memur maaşına.

ayDÜNYAvazo
Vazomusun kavanoz musun, kendine acı sen. Bilgin varsa söyle yoksa Laf salatalığını bırak.

Boş teneke ses çıkarırmış. Ya da boş vazo mu demeli
OturanBoğa
Bizim krallar gibi yaşamak gibi bir niyetimiz yok. Çark dönsün yeter. Hayat çelmeyi taktı şizofren olduk. Çok şükür halimize atlatıcaz inşallah. Malı mülkü olup da insanlıktan nasibini almamışları çok gördüm. Herşey para değildir.

dereli_47

Ben sadece sana değil başkaları gibi de kendime acıyorum ben.

Mesela senin bana acımana üzülmem ha aksine sevinirim bunu bil.

Kusura bakma kızdırınca biraz sert konuştum galiba. Bazen öfkemize yeniliyoruz işte.

Hepimizin farklı rahatsızlıkları olsa da aynı yolun yoldaşıyız kardeşim

Şahsen kimsenin bana acımasını ve alay etmesine dayanamıyorum ben. Seni bilmem ama geçmişten gelen bir yara bende

dereli_47

Kardeşim, aslında maaşın düşüklüğü ve geçim sıkıntısı ile alay etmek değildi amacımız. Bu hepimiz için trajik bir durum. Kızgınlıkla alay edercesine yazdıklarım durumun feciliğine dikkat çekmek için. 20 sene çalış ve sonra alacağın maaş 150 Dolar olsun! Aynı ülkede bir kesim de milyarlarca Dolar para içerisinde yüzsün. Göz göre göre gelen bu korkunçluk karşısında hepimiz mahvolmuş durumdayız. 80 milyondan alınan bir avuç hırsıza yandaşa dolandırıcıya aksın, çalışan, emekli, iş bulamayan sürünsün. Umarım bunların hesabı sorulur ve işler yoluna girer 5-10 senede.

Üst Alt