Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011'de malulen emekli oldum. 2016'da verilen rapor için SGK sorun çıkartır mı?

emingen112

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
7
2011 de yüzde 90 raporla malülen emekli oldum 2016 da yüzde 68 rapor aldım 2016 da raporlar barkodsuz ve e devlette gözükmüyor, SGK 2016 da aldığım raporu görürmü

@emingen112,

evet, sgk bakarsa 2016'daki raporu görür. Ama size emeklilikte kontrol koymamışsa, bakmayacaktır. Edevlet'te görünmüyor olması kontrolü de zorlaştırır. Bir sorun olmayacaktır

sorun olur tabii ki. şu anda alacağın her rapor emekliliğini iptal ettirme riski taşır. aman! Yeni alınan her rapor e-devlete girer ve sgk'ya düşer

Yani ÖTV'den yararlanamayacakmıyım

İndirimli araç alacağım

çok kararsızım yeni rapor alınca hemen SGK mi görüyor sonuçta 68den inmeyecek

@OturanBoğa,
Yani şuan yüzde aynı 68 rapor alsam bir sıkıntı olmaz değil mi

Sağ kol omuzdan ele kadar, yok derece

MTV indirimi için yenileyeceğim

Lütfen siz fikrinizi söyleyin

Şuan aldığınız %68 rapor Hastalık listesinde var mı ? Ağır tanıya karşılık geliyor mu ?
Şayet Ağır tanı alabilirseniz, oranın hiç bir önemi yok. %68 le de emekliliğiniz devam eder.

SGK bakar, görür ihtimali düşük ama olurda gördü diyelim attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değer mi ?
Şahsen ben olsam bu riski almazdım, senede iki defa 5 bin liralık MTV için, aylık 15 bin liralık maaşı riske etmezdim.

Şahsi fikrim.

Lütfen cevaplayın🙏❓

Kişi etkilenmiş üst ekstremiteyi uygun tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına rağmen kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor.(üst ekstremite ve ele ait kaba ve ince fonksiyonların ileri derecede bozukluğu veya yokluğu)
Benim sağ kolum ve elim buna uyuyor

yeni rapor alırsanız %99 kontrole çağırılırsınız. Emeklilik devam edebilir dei, bunu bilemiyorum. Ama şahsen sgk ile muhatap olacağıma günde 10 km yürümeyi tercih ederim...

Ama 2011 de malül emekli olmuştum 2016 da rapor aldım çağrırmadın şimdi alırsam aynı oran olursa ne değişir

o rapor imzalı değilmiş ve görülmemiş. şimdi görülür. bence al. dene bakalım ne olacak

Otomatik mi SGK ekranına düşer

Peki malül şartım uygunsa yinemi muayeneye çağırır

Yüzde 68 de malül sayılmıyormu

Önceki 90 şimdiki 68 sonuçta 60 altında değil yinede muayeneye çağırırlarmı

Önceki 90 şimdiki 68 sonuçta 60 altında değil yinede muayeneye çağırırlarmı

Yani araba alamayacağım boşuna ehliyet aldım😔

Çok sevinmiştim...

Çok şaşırdım malüllük tek orana bakıyorlarmı ben sağ kol ampüte düzeyinde kullanamıyorum yine muayeneye istiyorlarsa yazıklar olsun

Ama malül raporunda oran yok diyordunuz

Orana bakılmazdı

Malül maaşı alırken oran 90 dı ama yüzde 60 ile malül emekli olunuyor şimdiki raporum 68 SGK yeni raporu görürse kontrol muayenesine çağırırmı

Hangi gerekçe ile diyorsunuz

Çağırabilir, çağırmayadabilir bunun hiçbir zaman %100 kesin cevabı yoktur.

Senin cevaplaman gereken soru var, aslında ortada.

Senin durumun Ağır tanısı alabilir mi SGK'dan ?
Ve yine aslında 2011'de Ağır tanısı da yoktu belki mevzuatta, emin değilim. Senin emekliliği 2011'e göre değerlendirdiklerinde yine %60 üzeri alabilir misin ?

Senin cevaplaman gerek soru bu: SGK kontrole çağırırsa yine istediklerini oranı/tanıyı alabilir miyim ?

Cevabın evet ise yeniden rapor almanda hiç bir sakınca yoktur.

Şimdi SGK ile görüştüm Bizim kendi sağlık kurulumuz bizi ilgilendiriyor dışarıdan alınan raporlar bizi ilgilendirmiyor dedi

Üst Alt