Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişim, 5955 primim var. Rapor alabilirsem emeklilik şartlarım uygun mu?

Sgeyik1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
@Freedomm,
Bnm prim 5955 sigorta giriş 2007 de
Sigorta suresi 17 yıl 8 ay
Onay çıkarsa emeklilik olabilir miyiz acaba

@Sgeyik1,
Prim gün tamamlandı 4100 gün gerekiyor fakat 18 yıl olarak doldurması gerekiyor senin 4 ayın daha var eylül ekim gibi sgk emeklilik için başvurabilirsiniz.

@Freedomm,

Bn şubat 25 heyet çıktım Sgk raporlar ulaşıldı incelendi 3 ay geçti son işlem olarak raporum sağlık kuruluna gitmiş sonuç bekliyoruz açikçası

@Sgeyik1,

Kesin red verebilir eminim çünkü yıl tutmuyor yine de şansına deneyelim bekleyelim

@Sgeyik1,

Eğer SGK Hastalık Listesi'ne göre işitmeden yeterli olacak tanıyı alabilirsen, aşağıdaki tabloya rabi olursun emeklilik için. Unutma, tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenir

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Merhaba arkadaşlar

Bnm sigorta başlangıcı 06/09/2007
Prim 6000
Sigorta lılık suresi 17 yıl 9 ay

Emeklilik için 25 şubat heyet çıktım 4 aydır bekliyorum ve Temmuz ayında rapor son karar için Sgk sağlık kurula da karar verecek ler miş
Odyog testi şöyle yazio Saf ses hava yolu sağ 80 sol 76 db
Saf ses kemik sağ 69 sol 69
Açiklama da Snik bileteral ileri derece Snik tespit edilmiştir yazio
Temmuz da Hafif emeklilik onay çıksa bile eylülde de 18 yıl doluo eylül ayında bir daha mı yeni rapor çikartmam gerekiyor bilginiz var mı acaba

Sağlık raporu:

GENEL TIBBİ DEĞERLENDİRME KARARI:
ICD Kodu ve Tanı(lar):
MÜRŞİT AYDIN: Z00.8 – GENEL MUAYENELER, DİĞER

Bulgular:
Mürvet Aydın - Çocuklukta geçirdiği ateşli hastalık sonrası az işitme şikayeti olan hasta 20 yıldır işitme cihazı kullanıyormuş. SGK maluliyet tespiti için bu durum bildirir tek hekim raporu düzenlenmesi için 04.07.2025 tarih ve 784258 talep no ile tarafımıza gönderilmiş.
Denge testleri ve cihazlı-cihazsız işitme eşikleri istenmiş.
Her iki sağ kulak arkasında sol kulak içi işitme cihazı kullanıyor. Bil. zarar doğal. Hastaya yapılan muayene tetkik:
Bilateral ileri dereceli sinirsel işitme kaybı tespit edilmiştir.
R/78.68% - L/71.68%
Denge testleri doğal.
Nistagmus yok.
Yürüme doğaldır.
Kulak ameliyatı yok.
Görüntüleme ve klinik ayrıntılı test yapılmamıştır.
Yorum denge doğaldır.
Kulak ameliyatı yok.

Cihaz lı test :R35 / L38
CİHAZSIZ : SAF SES HAVA YOLU
SAĞ 78 SOL 71
CİHAZSIZ : SAF SES kemik yolu
sağ 68sol 68

2 heyet çıktım cihaz ve cihazsız test edildi

Anlamı ne acaba?

Üst Alt