Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ile emekli sandığı statüsünde ne zaman emekli olabilirim?

orhanakaldan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2 yıl süreli yüzde 60 engelli raporum var. Muhtemelen 2 yıl sonra engelli raporum süresiz yüzde 40 a düşer.
2006 sigorta başlangıcım 1000 prim günüm var.
Ekpss ile öğretmen olarak atanmayı hedefliyorum.
Askerlik borçlanması (15 ay yaptım) ve ücretli öğretmenlik yaptığım 1 yıldaki eksik günleri borçlanmak istiyorum. Yani emekli sandığı çalışanı olduğumu düşünürsek askerlik borçlanması ve ücretli öğretmenlik yaptığım 1 yıldaki eksik günleri borçlanmamın bana faydası olur mu ?

konu hakkında yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

orhanakaldan

Bu durumda olası askerlik borçlanması sadece hizmet/prim gününüzü arttırır, zaman açısından bir avantaj sağlamaz. Ama zaten zaman olarak bir kaybınız yok. Ben olsam, eğer çalışmak zor gelirse ilerde, askerlik borçlanması yapmayı düşünürüm.

Gün/ay/2006 +

bagkur.PNG

sigorta başlangıcım 28/12/2006 bu durumda eğer 2 sene sonra raporum yüzde 40 a düşerse 28/12/2024 de mi emekli olabiliyorum.Tabi bu tarihe kadar 4680 günde primim olması gerekiyor.Doğru Anlamışımdır umarım teşekkür ederim Bülent Bey

orhanakaldan

Evet. Emeklilik zamanı geldiğinde alınacak rapor belirleyici olacak.

Not: Bu arada artık (sizin için) oran diye bir şey yok. SGK Hastalık Listesi'ne göre hangi tanıyı alacağınız önemli.

OturanBoğa

kötü huylu tümör deneyiyle 1 testis alınması evre 1b geçiyor.Yüzde 60 onkoloji yüzde 10 üroloji verdi.Bu durumda olanlar hangi tanıyı alıyor

"Testis (Antineoplastik tedaviyi takiben progresif olan veya cerrahi olarak çıkartılamayan rekürrens veya metastatik tümör)" malulen emekliliği sağlar. Bunun dışında testise dair bir ifade göremedim SGK Hastalık Listesi'nde

suan itibari ile 2024 ocak ayina kadar gecerli yuzde 65 raporum var.
2006 sigorta girisim askerlik borclanmasi yaptim. Borclanma ile birlikte1500 gun primim oldu.
Herseyden vazgecip emekli olmak istiyorum. 300 prim ile 1800 gunu tamamlayip emekli olabilir miyim 1 yil icerisinde

orhanakaldan

SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı teşhis alırsanız, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim de tamamsan evet, malulen emekli olabilirsiniz. Ama, unutmayın, şu andaki raporunuzun bir ehemmiyeti yok malulen emeklilikte. Malulen emeklilik için kurum sevki ile hastaneden yeni rapor almalısınız.

Üst Alt