Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 giriş, 4490 pirim günü ve %45 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Agustin1

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Benim f29 %45 organik olmayan psikoz, tanımlanmamış sürekli engelli raporum var. Vergi indirim belgesi almadim. Engelli emekli olabiliyormuyum. Şartları nelerdir. Sigorta giriş 2006 , 1987 doğumluyum, 4490 gün primim var.

Agustin

Sigorta giriş tarihi olarak staj yaptınız zamanımı baz alıyorsunuz

Yok. Staj süresi felan değil ilk işe giriş tarihim 2006. Ben bu hastalık tanısı ile emekli olabiliyormuyum.

Agustin

gün/ay/2006 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekliliği hak ediyorsunuz.

Bunun için sakatlık oranı cetveli'Nwe göre %40 ve üzeri rapora karşılık defterdarlıktan 3. ° sakatlık indirim hakkı elde etmek gerek.

2008_oncesi.PNG

Teşekkür ederim.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/yonetmelik/7.5.38968-EK.docx

Bı sorum olacaktı Oturan boğa sizin gönderdiğiniz sağlık listesine goremi yoksa bu listeye goremi bakacağız

Bu listeye göre benim ,%45 orana göre hafif tanili engellilik yazmıyor. Ağır ve orta olanlar yazıyor. Sizin gönderdiğiniz ilk listede engellilik durumum belirtilmiş. Hangisini dikkate alayım.

Üst Alt