Merhaba arkadaşlar, 1986 yılında kaza geçirdim, %90 üzerine raporumla 01/02/2003 tarihinde işe girdim. 18 yıl 9 ay sigortalılık zamanım var. Bu konularda ilgili beyin yakan
4 farklı sorum olacak, bunlara cevap verebilirseniz çok sevinirim. Eminim benim gibi bu soruları bir çok Engelli arkadaş merak ediyordur.
Soru 1- Kafamı çok karıştıran bir durum var arkadaşlar, Bu durumda yukarıda yazdığım gibi engelli durumuma göz ardı etmeyerek, 3600 günden malulen mi emekli olabilirim, vergi indiriminden mi emekli olabilirim, yoksa engelli olarak mı emekli olabilirim? Öncelikle mümkünse beni aydınlatmanızı rica ediyorum bu konuda lütfen.
Soru 2- 18 yıl 9 ay sigortalılık zamanım varken, 3600 den emekli olursam geriye kalan günler ne olacak!?
Soru 3- İnternete https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/
Sitesi üzerinden araştırma yaptığımda
Aylık : 1592.47 + 79.62 TL alırım gibi görünüyor! Bu + 79.62 ne oluyor?
Soru 4- benim prim günüm 6656, sağlıklı bir kişinin 7000 gün prim gününü doldurduğu zaman 60 yaşında emekli olabiliyor sanırım, bu durumda, bu şekilde emekli olmadan çalışmaya devam etsem, 60 yaşına geldiğimde daha mı fazla emekli maaşı bağlanırdı, yoksa senin raporun %90 üzerinde normal emekli olmaya hakkın yok mu derlerdi?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar..
Soru 1- Kafamı çok karıştıran bir durum var arkadaşlar, Bu durumda yukarıda yazdığım gibi engelli durumuma göz ardı etmeyerek, 3600 günden malulen mi emekli olabilirim, vergi indiriminden mi emekli olabilirim, yoksa engelli olarak mı emekli olabilirim? Öncelikle mümkünse beni aydınlatmanızı rica ediyorum bu konuda lütfen.
Soru 2- 18 yıl 9 ay sigortalılık zamanım varken, 3600 den emekli olursam geriye kalan günler ne olacak!?
Soru 3- İnternete https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/
Sitesi üzerinden araştırma yaptığımda
Aylık : 1592.47 + 79.62 TL alırım gibi görünüyor! Bu + 79.62 ne oluyor?
Soru 4- benim prim günüm 6656, sağlıklı bir kişinin 7000 gün prim gününü doldurduğu zaman 60 yaşında emekli olabiliyor sanırım, bu durumda, bu şekilde emekli olmadan çalışmaya devam etsem, 60 yaşına geldiğimde daha mı fazla emekli maaşı bağlanırdı, yoksa senin raporun %90 üzerinde normal emekli olmaya hakkın yok mu derlerdi?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar..