Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1562 gün 4A, 2861 gün 4C pirim günüm var. Emeklilik şartlarım nedir?

DJ_BORAN

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
3
05/01/2005 tarihinde 1 yıl öncesinden aldığım sürekli ibareli raporla engelli olarak işe başladım. O tarihten sonra toplam 1562 gün sgk lı olarak hizmetim mevcuttur. Bunun ardından 04/04/2011 tarihinde memuriyete başladım. Şu anda 2861 gün memuriyet hizmetim bulunmakta. Şimdi ise üzerinde çalıştığım bir projeyi hayata geçirmek için memuriyete devam edip etmemek açısından kararsızım.. Buna göre sorularım şunlar..

1: Emekllik başvurusu için hizmet birleştirme yaptığım takdirde toplam günlerim memuriyete eklenirse memuriyet başlangıç tarihim değişir mi? Buna göre ne zaman emekli olabilirim?

2: Bu şekilde yapılabilecek bir başvuruda 9/1 de hizmetli kadrosunda olduğumu düşünürsek gelebileceğim dereceye göre emekli maaşı tahmini ne kadar olur

3: Memurluk günleri ile sgk günlerini emekli sandığı ve sgk dan ayrı ayrı tamamlayarak iki emeklilik dosyası üzerinden maaş bağlanması gibi bir durum mümkün müdür?

4: 5824 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanununa tabii Telif Kazancı elde etmek 657 sayılı dmk ya göre Ticaret yasağı kapsamında mıdır?

@DJ_BORAN

1- (05/01/2005 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+ memurluk toplamda) 4400 primle emekliliği hak ediyorsun. Yani 06/01/2023'de emeklisin.

2008_sonrasi.PNG

2- Maaş ne yaparsan yap düşük olacaktır. Ne kadar olacağını bilemem.

3- Abartmayalım! :)

4- [-]Mümkün değil diye biliyorum.[/-] Ama çok da emin değilim.

4: 5824 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanununa tabii Telif Kazancı elde etmek 657 sayılı dmk ya göre Ticaret yasağı kapsamında mıdır?

Hayır, yasak kapsamında değildir.

DPB mütalaasına göre: (...) Yukarıda yer alan hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; gizli bilgileri bulundurmamak koşuluyla, Devlet Memurunun 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında her türlü eser çıkarabileceği, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamındaki bu tür faaliyetlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 28 inci maddesine aykırılık teşkil etmeyeceği değerlendirilmektedir. (...)

Teşekkür ederim hozgül. 2023 e fazla bişi kalmamış demek ki. O zaman askerliği yatırsam bir yıl kazanıyorum

DJ_BORAN
Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinizden önce mi yaptınız sonra mı ?

Sigorta başlangıcından önde yapmıştım askerliği

DJ_BORAN
Tamam o zaman, sigorta başlangıcından sonra yapılan askerlik süre kazandırmıyor ya bir yanlış anlaşılma olmasın diye hatırlatmak istedim.

Klinik konsey hk bilgi

Arkadaşlar ben 2011 den bu yana Engelli statüsünde devlet memuru olarak çalışıyorum. Hastalığım psikolojik Son bir yıldır klinik gözlem deyim en son Abdülhamid Hastanesinde başvurduğum psikiyatri hekimi beni KLİNİK KONSEY e sevk etti. Heyet e sevk i anlarım da bu klinik konsey de ne olacak acaba daha önce buna benzer süreçler yaşayanlar var mı?

DJ_BORAN

Emekliliğe dair değerlendirme istenmişse, ona karar vermesi açısından bu sevk yapılmış olabilir. Teşhis konusunda kararsız kalınmışsa mesela...

DJ_BORAN

Klinik Konsey=Sanırım 1 veya daha fazla uzman hekim tarafından durumunun incelenmesi gibi sana hastalığınızla ilgili bazı sorular sormaları. Asıl amaçları seni incelemeleri olacaktır. (Bu kişiler asistan, öğrenci vs. de olabilirler)

Ben bu süreci yaşamıştım daha önce CTF(Cerrahpaşa Tıp Fakültesi) Beni bir sandalyeye oturttular bana hastalığım ile ilgili sorular sordular.

Muhakak paylaşacağım. 4 gün sonra oraya gideceğim zaten

657 sayılı kanun un 105 inci maddesinden yararlanmak için

Evet bugün heyete girdim mesela ama süreci merak ediyorum. Bunu daha önce yapanlar var mı acaba?

Gelişmeler şu şekilde sevgili gölge arkadaşım sormuştu. Bugün itibarıyla Klinik Konsey e girdim. Klinik konsey de, Sağlık kurulu, Gibi tüm branşlar değil, Sadece Psikiyatri uzmanlarının olduğu bir heyet teşkil edilmiş, Hastanedeki tüm psikiyatri uzmanlarının katıldığı bir konsey düşünün! Burada klinik karar ki, Verilen KESİN TANI şeklindedir! Klinik konsey klinikte yatan hastaları da kapsıyor.. Sağlık kurulu na dışarıdan müracaatla, Randevuyla giriliyorken mesela Klinik Konsey e uzman sevki şartı var..
Benden çalıştığım kurumdan "Personel Gözlem formu" istediler.. Testler yapılacak ve kanımdaki ilaç düzeyine bakacaklar. 6 NİSAN da tekrar gideceğim ne olacağını merak etmekteyim.. Durum şimdilik bu

DJ_BORAN

Heyet kararı sgk'ya ilettiğinde sgk o karar bağlamında neticelendirir. SGK konsey kararına uyar...

105 inci madde de bazı kronik hastalıklarda "Tedavinin uzun sürebileceğinin klinik konsey tarafından tespit edilmesi sonucunda"18+18 ay istirahat raporu verilerek bu sürenin sonunda emeklilik işlemi uygulanması hükme bağlanır.. Bu yapıldığında sürenin sonunda yeniden konsey e çıkartılır çalışabilecek durumda olması halinde devam eder, İyileşmediğine kanaat getirilirse emeklilik hükümleri uygulanır. 657 Sayılı DMK nun 105 İinci maddesine bakabilirsiniz bunun için...

105 inci madde den yararlaanmak için başvurmuştum...

Benim durumuma da bir açıklama getirir misin usta. Şimdi ben 2005 te sgk lı oldum.. 2011 den beri memurum sgk da 1562 memuriyette 3991 günüm var hizmetli kadrosundayım kademe derece 5/1 sgk primleri asgari den biraz yüksek memuriyette hizmetli olarak gözüküyorum emekli maaşım ve ikramiye ne olur ne zaman emekli olabilrim? Bana bir yanıt verir misn

Ben ikramiye ve maaş tutarını sormuştum onu bilmiorum

DJ_BORAN

2008 sonrası zaten 4a-b-c kalmadı. Herkes aynı düzeyde boka battı. Bugün emekli olanlar 2000 tl alır gibi düşünün...

Üst Alt