Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

102 engel kodu ehliyetten kaldırılabilir mi?

creep1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Geçen sene ehliyet aldım geçmişte epilepsi tedavisi gördüğüm için sistem otomatik olarak nörolojiye yönlendirdi. Hastalığımın üzerinden baya geçtiği için eeg ve mr da temiz çıktı doktor bana sınırsız süreli rapor verdi. Kontrole gitmeme bile gerek yok ama 102 engel kodu koydu ordaykende bana sordu ehliyetle normal araç mı kullanacaksın diye bende evet dedim. Belki kuryelik yapacam falan desem o kod ehliyetime işlemezdi. Bi daha hastaneye gitsem kodu kaldırabilir miyim bu konuda bilgisi olan var mı ?

E DEVLETTE sürücü sağlık raporun çıkacak oradaki süre var o süre dolduysa tekrar sürücü sağlık raporu talebinde bulunursunuz.Doktor 102 yi yazmaz ise yeni sürüc belgesine başvurup yeni ehliyet alırsınız.Başka türlü kalkmaz

Kısa süre önce olduysa bu olay 15 gün gibi gidip düzeltilmesini rica edebilirsin emin değilim ama net bilgi değil.

Ya da 2 sene sonra yeni rapor alma şansın oluyor sıfırdan .
tekrar rapor al o zaman yazdırma 102 kodunu eğer doktorun ikna olursa yazmamak için. Bu da bir yöntem.

@creep1,
Uzman doktor mu tek başına mı koydu bu kodu ?
Yoksa hastane kuruluna veya il sağlık komisyonu mu ?

@albatros_070,
Ben ehliyet alırken bi talihsizlik yaşadım askere gitmeden önce direksiyon sınavından kaldım geldiğimde tüm direksiyon sınavı haklarım yanmıştı sonra başka bi kursa yazıldım o şekilde ehliyet aldım. Yani toplamda iki defa sağlık raporu aldım nörolojiden ilk aldığımda komisyondan aldım raporda engel kodu yoktu mesela sadece 3 yılda bir sağlık muayenesi olacağımla ilgili bi kod vardı, sonra aldığım raporu tek bi doktor verdi ama 102 kodunu ekledi ilginç bi durum... Ben engelli değilim bu arada yani raporum falan yok bu yüzdende senin dediğin gibi herkeste 102 kodunun olacağını sanmıyorum.

@saimakdeniz,
Süre galiba 2 sene oluyor raporda öyle bi yazı var

@Hasan Dağa,
Yukarda bi arkadaşa cevap verdim ilk rapor aldığımda komisyon verdi son aldığımda uzman doktor verdi. Bi sene sonra gidecem tekrar geçen sene almıştım ne yazık ki bu tip şeylerde doktorun o an ki keyfi çok önemli... O kadar saçma bi ülkede yaşıyoruz ki konudan bağımsız yakın zamana kadar epilepsi geçmişi olan kimse ehliyet alamıyormuş ilaç kullansın kullanmasın ama kalp hastaları şeker hastaları hatta psikiyatrik rahatsızlığı olanlar çok rahat ehliyet alabiliyo tam bi saçmalıklar ülkesi

Son aldığın raporu uzman doktor verdi ise.
Bi yanına uğra çok zaman geçmeden kodu silebiliyor mu bi sor sonuçta engelli raporun ya da güncelde bir hastalığın yok.
Eğer silemiyorsa da 2 sene rapor süresi dolduğu zaman aile hekimine git oradan yine sevk al bu sefer kodsuz rapor vermesini iste uygun görürse kod girmeden verir bu sefer.

Üst Alt