Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 Ekim 2008 öncesi sigorta başlangıcı ve %63 raporla emeklilik şartlarım nedir?

sbrbrgc

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
4
Merhaba;

1.10.2008 öncesi sigorta başlangıcım var. Bugün %63 raporum (3yıllık süreli) e-devlete düştü vergi indirimine başvurdum. Anladığım kadarıyla bu kanun beni bağlamıyor vergi indirim aynı oranla onaylanırsa sigorta başlangıç tarihime göre 18 yıl 4000 gün'de emekli olacağım. Doğru mudur?

sbrbrgc

Şu anda 4A-İşçi statüsünde çalışıyor veya son 3,5 yıllık çalışmalarınız 4A-İşçi statüsünden devam etti ise ve Engelli Vergi indirimi belgeniz var ise 4A -İşçi statüsünde Engelli vergi indirimi ile emeklilik haklarınızın mevcut mevzuat ve yönetmeliklerle devam etmektedir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

4250 gün komple 4A olarak çalıştım halen çalışmaya devam ediyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim.Sizin forum mesajlarınızı okuyarak birçok şey hakkında bilgi sahibi oldum. Sağolun

sbrbrgc

Rica ederim.Asıl ben teşekkür ederim.

Burada amaçladığım sadece arkadaşlarımızın doğru ve net bilgilere ulaşmasıdır.

İnşAllah herşey gönlünüzce olur.

Saygılar.

ercan 34

Allah sizden razı olsun İnşAllah. Sağolun, Varolun İnşAllah.

O ışık asıl sizin güzel gören kalbinizden geliyor.

Saygılar.

Merhaba Bilgi hazinedir size bir soru soracağım cevap için şimdiden teşekkürler...
2022 mart ayın da emekliliğe hak kazanıyorum vergi indirimim süresiz demem o ki şimdiden SGK İle ön görüşme yapmama gerek var mı bilgi almak amaçlı sonuçta vergi indirimi için yazışmalar yapılıyormuş maliye ile o yüzden soruyorum günüm geldiğin de işlemi hızlandırmış olur muyum şimdiden SGK ile görüşme yaparsam teşekkürler....

ercan 34

Merhaba,emeklilik zamanınız geldiğinde SGK kurumu emeklilik servisine Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik başvurunuz sırasında elden teslim edeceğiniz Engelli Vergi İndirimi belgesini SGK kurumu kendi iç mevzuatları çerçevesinde yazışmalar yaparak teyit etmektedir.

Sizin bu konuda önceden yapılacak bir başvuru veya işlem bulunmamaktadır.

Siz emeklilik başvurunuzu yaptıktan sonra SGK kurumu tüm işlemlere başladığı için kurumun önceden bir hazırlık periyodu veya süreci bulunmamaktadır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Selam Bilgi hazinedir size bir sorum olacak ben emekli olurken alacağım tazminat ihbar kıdem gibi haklar emekli maaşını etkilermi yani yükseltirmi bilginiz varmıdır
Teşekkürler saygılar..
Baş tacısın Allah'a emanet ol.

ercan 34

Merhaba,emeklilik işlemleri başlayarak emekli olurken işvereniniz size sadece kıdem tazminatı ödemektedir.Emekli olurken ihbar tazminatı ne yazık ki ödenmemektedir.

Emekli olduğunuzda tarafınıza ödenecek her türlü hak ve tazminat ödemeleri Engelli52 arkadaşımızında belirtiği üzere emekli maaşınıza olumlu veya olumsuz herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.Emekli maaşı hesaplaması sadece çalışma hayatınızda adınıza yatan SGK primlerinin hesaplanması ve toplam SGK prim gün sayısı etkisi ile bulunan bir tutardır.

Allah'a emanet olun.Allah sizden ve buradaki tüm arkadaşlarımızdan razı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Üst Alt