+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 3 1 2 3 SonSon
Toplam 43 mesajın 1-15 arasındakiler
Ağır engeli olan biri evlenmeli midir?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Ağır engeli olan biri evlenmeli midir?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    bence evlenmemelidir

bence kişiler kendi kararını uygulamalidir.saglikli insanlar bile evlenemeden veda ederken hayata, agır yada hafif engellinin evlenmesi yada evlenmemesi,bizi yada başkalarını alakadar etmemesi lazım.yanliz eşi ile birlikde yeterli olacaklarına gerçekden inaniyorlarsa NEDEN OLMASİN EVLİLİK en onemli olan gerçekden sevdiginiz kişinin var olmasi bence.

kolay gelsin

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

evlenmek meşakkatli birşey ama engellilikle özdeşleştirilmesini anlamıyorum insanlar birbirini anlıyorsa seviyorsa evlenebilir
    bunun kötü bir yanı yok sonuçta sağlıklı biriside engelli adayıdır.

Sevgiyle insanlar her zorluğu omuzlar ve çok daha güçlü olabilir..
    Engelli kişinin de sevgiye,aşka mutluğuğa gereksinimi var..
    Sevecek ve hayatı paylaşacak biri çıkarsa hiç düşünmeden evlenmelidir..
    Hayatta zor diye bir şey yok zor dersek herşey zor olur,gerisi hikaye..

Buradaki sorunun anlamın da ailemizden bir birey ;ağır engelli olduğu halde evlenmek istiyor ve bu evlilik aileye yük olarak görülüyor gibi izlenim edindim .umarım yanılıyorumdur .engelli kişi eğer ki,bu sorumluluğu taşıyabilecekse ,ister kendisi gibi bir engelli, isterse kendisini kabullenebilen biri ile pekala evlenebilir .ama ,engelli bireyin ekonomik ya da sürekli bakım gerektiren bir sorunu var ise,kaldı ki sürekli bakım birçok aile için müşkülatlı olabiliyor aile yaşantısından ödün vermesi ya da ekonomik yoksunluklar içinde olması engelli evliliğini o aile için müşkül bir duruma da neden olabilir.. en iyisi bir aile terapistine danışmak olmalı .
    ne de olsa evlilik bir bireyin en doğal hakkıdır önce olumlu düşünülmeli ..

engelli olmak kişinin evlenmesine mani değildir eğer arada gerçek bir sevgi bağı varsa bu bütün engelleri aşmaya yeter

Yav kardeşim bırakalım bir birimizi kandırmayı biraz gerçekçi olalım sevgi diye bişey engelli için var olma ihtimali milyonda birdir hadi sağlam biri engelli birini sevdi nereye kadar sevcek? Engelli engelleyi sevdi evlendi hayat öyle lay lay lom değil bunların geçim sıkıntısı olcak,çarşıya pazara gitmesi olcak bilmem ne olcak olcakda olcak konuşması kolay geliyorda yaşamak gerek...

kendi kendilerine yetebiliyorlarsa ve birbirlerine destek olabliliyorlarsa, neden olmasın... ayrıca yakın cevreside desteklerini esirgemiyorsa yanlarında olduklarını sezdiriyorlarsa neden oolmasın... ama engelliler bile kendi gibisine bakmıyor ki; beni tasıyabilecek biri diyor buda kendi engellinden az olan birine yaklaşmakla buluyor... niyeti eğeer böyle ise, bana göre yanlış ama içinde gerçekten sevgi oluşmussa böylee de olsa önemli değil.... yada ikisininde engelli aynıve gerçekten birbirlerini seviyorlar ve destekleri var cevrelerinde neden olmasın...

kardeşim ağır bir özürlü sağlam birine yetmez sağlam olan el ele tutuşup bi yerlere gitmek isteyecek,gezip dolaşmak isticek bir yerde oturup çay içmek isticek,cinsellikte daha çok perfonmans beklicek özürlü olan bunları karşılayamayacak evlililiği sadece sevgi için yapmıyor insanlar...aynen dediğin gibi engelliler bile bir birini beyenmiyor daha iyisini istiyor mesala işitme engelli biri fiziksel engelliye asla bakmaz millet görünüm arıyor....

evet xxxman arkadaşım.. söyledikleriniz acı ama gerçek... birazda gerçekçi olmak gerekiyor.. sevgi bir yere kadar sürüyor sonra nolacak nereye kadar devam eder değil mi?.

xxxman;

Ben küçüklüğümden beri işitme engelliyim..Çok yıllar önce sağır dilsiz bir kızla evlenmek istemiştim.okuryazarlığı da yoktu ama ona bir çok objenin yazarak anlatımını öğretebilirdim .Kız beni dokuz yaş büyük diye istemedi ..hiç kimseyi de beğenmiyordu ,beyaz atlı prensleri tarif ediyordu .Şimdi 39 yaşında oldu bir yağ fıçısı,kaldı evde .ben ise çook daha güzel ve yirmi yaş küçük biriyle yıllar sonra evlendim .aklı eriyor tabii ki; çook bozuluyor ..
    Fiziksel beğeniler engelli de olsa ,engelsizde olsa bazen saplantı haline geliyor...

denizlalesi arkadaş ..söz ettiğin engelli kişi kendi şahsın mı, bir aile bireyi mi ? engellilik ,ruhsal ve ortamından söz edebilir misin ...Burada yorum yaparken sanırım daha kolay öneriler gelecektir.

sen/duyar;

20 yaş küçük biriylemi evlendin ?

hımm ciddi bir soru ağır engelli biri evlenmelimidir çok yoğun bi takip sonucu eş adayı olan kiinin samimiyetine ve engelli kişeye bakış açısını nebiliğim ona olan gözlerindeki ışığın samimiyetinden emin olduktan sonra evlenmelidir bence engelli olmak evlenmeye veya aşık olmaya engel olmamalıdır bende ağır engelli durumundayım evlendim hı şuanda ayrılıyorum ama bu eşimden veya benden kaynaklı bi durum değil dış milatlardan kaynaklı bi durum gerçi eşim engelli değildi o yüzden çok sıkıntılar oldu ona istinaden heleki eş adayı engelli değilse etraftaki insanların dahi bakış açılarını değerlendirmesinde çok büyük yarar var

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Mami Junior;

Bizim evliliğimizde yaş sorun olmadı .eşim de benim gibi engelli .evlenmeye kendimiz karar verdik hiç kimsenin önerisi ya da müdahalesi olmadı .. çoook mutluyuz,, tek sorun eşimin fazla kıskanlığı ....belki ,benden büyükde olabilirdi kısmetimiz buymuş ...

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 3 1 2 3 SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı