+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 3 / 3 İlkİlk 1 2 3
Toplam 43 mesajın 31-43 arasındakiler
Ağır engeli olan biri evlenmeli midir?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    arkadaşım polyanlacılık değil hayatın gerçeklerini biliyor ve sağlıklı birinin de her an engelli olabileceğini biliyorsan vede ayrıca karşındaki insanı gerçekten seviyor sana yeteceğini düşünüyorsan engelli biri neden evlenmesin ayrıca senin bu son dediğine katılmıyorum engelli bir erkek saglıklı bir bayanla evlendi ise ve böyle bir kendini bilmezlikle karşılaşmışsa işte senin yapacağın şeyleri eşin olacak kızda rahatlıkla yapabilir belki tekme tokat girişemez kendini bilmez insanlara ama laflarıyla onları yerin dibine eşini yani senide göklere çıkarır işte böyle birini bulabiliyorsan evlilik kadar güzel ne olabilir ki???hayatta hiç bir zaman karamsar olmamak gerekmektedir bu sadece engelliler için değil sağlıklı kişiler içinde geçerli ayrıca o kadar çok sağlıklı olup evlenip yanındaki karısına laf söylenmesini engelleyemeyenler de var...

bo soruya bizim yanıt vermemiz ne kadar doğru ki? ağır engeli olan kişiyi seven ve hayatını birleştirmek isteyen bunu yanıtlayabilir. sevgi olunca arada düşünceler biraz değişiyor. bence iki taraf da engelliyse bu durumun bi sakıncası yok. herkesin hakkı mutlu olmak.

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

_suna_;

engelli birini sevmek o kadar da zor değil daha doğrusu gönül ferman dinlemiyor sevince yeter ki doğru ruh ikizini bul işte o zaman karşındaki kişinin engelini görmüyorsun onun yanında iken onun engelli olduğunu unutuyorsun işte o zaman hiç kimse umurunda olmuyor ama o doğru kişiyi bulmak önemli

sevgi her engeli aşar ama biraz da mantıklı düşünmek lazım çok ağır bir engeli varsa sakıncalı yanlarıda olabilir sonuçta artık sorumluklarınız daha fazla artıyo evlendikten sonra

sağlıklı biri o engeli er ya da geç görecektir. engel yüzünden yapamadıkları şeylere imrenecektir. ve aklında acabalar olacaktır.

erkan_888;
    çok ağır engelden kastınız eğer yataktan hiç kalkamamak hiç birşekilde hareket edememek ise öyle bir engelli zaten evlenmeyi düşünmez diye tahmin ediyorum.

eşkenem;

Aynen bu konu da katılıyorum size

eğer o engelli yatalak değil de tekerlekli sandalye ile hayata katılabiliyorsa sağlıklı biri o engeli hiç görmüyor arkadaşım ben 4 senedir bu engeli görmedim görmeyeceğime de inanıyorum sevdikten sonra sokakta tekerlekli sandalyede de olsa sevgilinin elinden tutup birbirinizi sevdiğinizi her anda dile getirebiliyorsanız yetiyor.

Bir zamanlar engellilerin evlilikleri üzerine yazdığım onca yazı geldi aklıma. Neden olmasınki zor diye bir şey yoktur imkansız ise sadece zaman meselesidir. Eğer Aklınızın (ruhunuzun) bedeninizin dengini bulursanız mutlaka evlenirsiniz. Mesele ikisinden en az birini denk getirmektir. Kimileri bedenlerini denk getirir kiii bu tipler ilk önce fiziki güzelliğe önem verenlerdir kimileride ruhları denk getirir bunlarda kalp gözü açık olanlardır. Ben şunu anladım evet iletişim dış görünüşle başlıyor ama fakat lakin içte ruhta devam ediyor diğer bir değişle BAKİİİİİ kalan ruhtur, ruhsal uyumdur. Sırf bu sebeple denmiştir "Ten güzelliğine kırk günde huy güzelliğine kırk yılda doyulur. Laf olsun diye demiyorum bunları hem iletişim dersi almış hemde bizzat tecrübe etmiş birisi olarak diyorum. Aklınıza kim uygunsa onun peşinden gidin.

çok zor bi soru mantığım hayır olmaz diyor onun birçok hayali var senle asla yapamayacağı hayalleri mesela yamaç paraşütü yapmak istiyor yada çok daha basit hayaller eşine kapıyı açmak sonra kollarına atlamak.... bunları asla benle yapamayacak şuan aşk herşeyin üzerini kapatıyor ama ya zaman ilerledikçe eksikliklerim aşkı yaralarsa onun içinde kalan uhteler zamanla büyürse yada o dışarı cıkmak gezmek istediğinde yanında olamamanın acısı yüreğimi kanatırsa sonuç tekerlekli sandalye ile çoğu yere gidemiyoruz mantığım yanlış yoldasın bırak bu işin peşini o hayatını yaşasın sen yalnızlığını yaşa diyor ilerde ikinizinde daha çok canı yanar diyor ama kalbim ah o kalbim söz dinlemiyor onsuz bir anı hayal bile edemiyor......

bu sorunun cevabını yaşayanlar dahi bilmiyor çok kazık bi soru beeeeee

ağır engellibiri evlenmemeli anası babası anca katlanıyor başkası nasıl bakacak bir zaman sonra sıkılır zor iş

bırakın engelliyi benim sağlıklı kardeşlerim evlendi onlar bile yoksulluk yüzünden birbirlerinden nefret eder oldu engellilerinse evlenmeleri için mutlaka maddi imkanlarının iyi değil çok çok iyi olması lazım hele ki benim gibi ağır özürlüyse ben evlenmeyi hayal dahi edemiyorum bırakın hayali rüyamda bile göremiyorum zaten ağır özürlü birinin cinsel hayatı da sıfır yani onunla evlenecek kişinin cinsel yönden hiçbir beklentisi olmayacak ki neredeyse imkansız bir şey evlenecek kişi sağlamsa sadece ona bakıcılık yapmış olur iki ağır özürlünün evlenmesi ise sadece çok zenginseler olur kendilerine bakıcı tutabilmeleri her türlü imkanı sağlayabilmeliler aksi halde ailelerine eziyet etmekten başka bir işe yaramaz bu evlilik

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    demirc;

arkadaşım tekerlekli sandalye ile yaşamını devam ettirebiliyorsan kendini sıkmana gerek yok sevginin sonuna kadar yaşa çünkü karşındaki kişi de senin onu sevdiğin kadar seviyorsa aşılmayacak hiçbirşey yok kaldıki tekerlekli sandalye ilede gideceğiniz yere gidip istediklerinizi yapabilirsiniz sizin tabirinizle ben saglıklı bir bayanım sevdiğim erkek ise tekerlekli sandalyede ama ben onun yanında iken çok mutluyum onunla gezerken tekerlekli sandalyesini sürerken boynuna sarılıp gezmek çok hoş mesela ve ayrıca da ben onunla iken onu engelli olarak görmüyorum önemli olanda budur.

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 3 / 3 İlkİlk 1 2 3

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı