Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 14:08
Evlenmek güzel, ALLAH herkese mutlu bir evlilik nasip etsin. İnşallah benim karşımada "işte benim helalim" diyebileceğim kısmetim çıkar. Hayırlısı olsun hepimiz içinde arkadaşlar. Şu da bir gerçekki; bizim buralarda para varsa herşey olur...
Rabbim herkese mutlu bir yuva nasip etsin..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 14:33
Gayet güzel yürür, hiç birşey farketmez. Eğer o, bu ilişkide çekingen davranıyorsa bunun hiçbir önemi olmadığını ona hissettirebilmenizin yararlı olacağı düşüncesindeyim. Ki sizde zaten bunu yaptığınızı söylemişsiniz.
Sonsuz saadet dilerim, umarım herşey gönlünüzce olur...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 17:56
Bence hayır. Bir engeli bir engelsiz beraber olamaz asla. Bir duygu varsa bile olmaz. Sana baktığı zaman acır ve oda üzülür sende. Bence olmaz.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 20:35
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 21:04
Nasıl yürüyecek, her ilişkide olduğu gibi. Yeri gelir engelli yürür, yeri gelir engelsiz yürür...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.02-2012 16:52
Benim eşim kaza geçireli 7 ay oldu. 2,5 Yıllık evliyiz. Felçli olduğundan beri bana sürekli git kendi hayatını kur, çok gençsin yazık olur sana, ömrünü bana bakarak mı geçireceksin der. Hele dua etmez mi, çabucak öleyimde sende hayatına bak diye... Bu laflara duyduğum üzüntü, onun felçli olmasına duyduğum üzüntüden daha fazla oldu, sigaraya başladım. Bilmiyor mu sanki ben onun eli ayağıyım, onun eksiğini tamamlayanım, o da benim tamamlayanım. Bende Allah'a onun dualarını kabul etmesin diye yalvarıyorum. Bu sözler birgün asıl beni hasta edecek...
Mesajı aldın mı? seni seviyor olsa bile, eşimin duygularını paylaşıyor o.... Vazgeçme bırakma... Destek ol.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.03-2012 09:10
kzmrl rumuzlu kardeşime... Allah cc razı olsun güzel düşüncelerin ve insanlığın için... Allah cc sabredenlerle beraberdir, sen Allah cc için elinden geleni yapıyorsun yapmaya çalışıyorsun. Sonuçta karşındaki sağlamken kimseye kendini muhtaç hissetmeyen ve geçirmiş olduğu kaza sonucunda hayata tutunmaya ve senin yardımına muhtaç hale gelmesi kolay değildir. İnsanız nefis taşıyoruz, yaşanan olaylar kolay değil. İnanki size ne kadar merhamet duygusu içinde olmanız eşinizinde size karşı mahçup oluyordur... Allah cc sizin kalbinizin güzelliğini daim etsin. Eşiniz çok şanslı, sizin gibi merhametli bir kalbe sahip olan ve kendisini seven eşi olduğu için gerçekten çok şanslı. Bizler imtihan dünyasındayız, yarın kimin ne olacağını Rabbimden başka kimse bilemez. Ama şu bir gerçek, yapılan hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz. İyilik insanı herdaim güzel şeylere sevkeder ve imanınızda daha fazla güçlenerek cennete gitmenize vesile olur. Kötülükler insanı karanlığa sürükler, buda insanı cehenneme sürükler... Siz zor olanı başarıyor Rabbiminde takdirini kazanıyorsunuz. Rabbimde sizi sevindirsin, güzel kalbinizden merhameti hiç bir zaman eksik etmesin. Rabbim tüm engelli ablalarımıza, kardeşlerimize, sizin gibi duyarlı eş; abi ve kardeşlerimize de hayırlı evlilikler nasip etsin. Bu dünyanın geçici olduğunu asla unutmayalım... Dünyanın ömrü, ahiretin sonsuzlugu yanında, denize nispetle bir damla kadar bile degildir. Buna ragmen Allahü teala, merhamet ederek, sevdiklerine sonsuz nimetlere kavuşmalari için, dünyada birkaç gün sıkıntı çektiriyor. Akıllı kimse; kendi isinde ve dünyasinda hic üzülmeyen, emellerini kisa tutup, sabaha bile çikamayacagini düsünen, ibadetine kuvvet verecek ve dogru yolda yürüyecek miktardan fazla geçim derdi olmayandır. Diyorum ki, dünyada herkes misafirdir. Yanındaki şeyler emanettir. Misafirin gitmekten, emanetin ise geri alınmaktan başka çaresi yoktur. Rabbim tekrardan senden ve senin gibi düşünen, idrak eden herkesten razı olsun. Selam ve dua ile...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.03-2012 09:24
Arkadaşlar;
Ben eşimle 2008 yılında bir internet sitesindeki forum sayesinde tanıştım.
3 ay arkadaşlık 3 sene flört döneminden sonra 12.09.2011 tarihinde evlendik
İlk olarak engelimden bassetmedim, çünkü ayrı şehirlerdeydik. Hiç birbirimizi yüzyüze görmemiştik, ben İzmir o Adana.
Sonra bir fırsatını buldum ve Adana'ya gittim orada anladı durumu ve hiç bir an tereddüt etmeden kabullendi. Çünkü o beni onu sevdiğimden daha çok seviyordu.
Çok şükür herşey yolunda gitti ve evlendik. Artık haziranda doğacak bebeğimizi beklemeye başladık.
Herşey muhteşem sürüyor, engelli ile engelsizin aşkı tabii ki olabilir ama arada çok büyük bir aşk sadakat ve saygı olması lazım. Bu üç formül olmadan olmaz.
Saygılar.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.03-2012 10:43
yasin06;
Yasin 06 ne güzel cümlelerle anlatmışsınız maşAllah, Allah cc.o güzel yüreğinize göre, herşeyin hayırlısını nasip etsin...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.03-2012 11:00
Allah cc razı olsun Sultan.... Rabbim herkesin kalplerini mutmain eylesin inşAllah... Yaptıklarımızın karşılığını Rabbimizden bekyerek çıkar menfaat olmayan düşüncemiz Allah cc rızası kazanmak yolunda gitmeyi bizlere nasip eylesin...Allah cc başka dost, Allah cc başka yardımcı yok ama Allah cc imtihan dünyamızda hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.03-2012 12:20
Amin Amin inşAllah, herkesin gönlüne göre hayırlısını nasip etsim Rabbim..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.03-2012 13:19
Allah cc razı olsun...,Allah c c bildigimiz ve bilmedigimiz sifatlarin hürmetine, ve kendi nurundan yarattigi Resullulah sav efindimizin hürmetine ve yarattigi bütün sevgili Peygamberlerimizin hürmetine, Yarattigi Meleklerin hürmetini, ahsabelerin hürmetini, Onun sevdigi kullarinin hürmetine ve onu zikreden herseyin hürmetine tüm Engelli kardeşlerimizin ve büyüklerimizin Hayırlı İşi Hayırlı eşi olmasını Rabbim Nasip etsin. Selam ve dua ile
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.03-2012 16:16
yasin06 çok güzel şeyler yazmışsın. Allah bütün dualarını kabul etsin inşallah. Ama ben eşime karşı merhamet hissiyle yaklaşmıyorum. En az onun bana olduğu kadar bende ona muhtacım... Onun varlığının yanımda olmasına muhtacım. Doktorlar onu ameliyata alırken bana sadece oturabilmesi için platin takacaklarını söylediler, hiç yürüyemeyeceğini söylediler. Ben onun o halinede razıydım, yeter ki yanımda olsun... Ben onun her haline razıyım. Ama çok şükür şimdi değneklerle yürüyebiliyor. O çok inançlı, sabırlı ve hiç isyan etmedi. Hep güçlü olmaya çelıştı. İyi olmak istedi ve git gide dahada iyileşiyor. Son bir aydır ayak bileklerinede hareket gelmeye başladı. Ben ona hayranım... Asıl ben onsuz yapamam. Bu belki bencillik, belki hastalık... Ama onsuz olma ihtimali, onun çabuk ölme isteği beni hasta ediyor...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.03-2012 16:26
Sevgili kzmrl;
Allah'ım sizi birbirinizden hiç ayırmasın. Eşiniz güçlü siz güçlü. Eminim bunun sonu güzel olacak. Her şeyin en güzeli sizinle olsun..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.03-2012 16:29
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları