Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 12:31
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 12:49
alfi;
he doğru diyorsunuz evlendiğiniz kişi sizden daha iyi birisini bulana kadar sever bundan fazlasını beklememk lazım diyosun ölemi
bakıs acın hic hos değil siz sağlam insan degilsiniz ikinci bi evliliğiniz olmaz demekteki kastınız nedir? normal insanlar daha cok bosanırlar evliliklerini yürütmekte zorlandıkları icin daha cok bosanma geregi duyarlarmı demek istiyosun
kımse kımsenin gelecegini kısmetini bilemez nie engelli insan var bosanıp tekrar evlilik yapıp dahala mutlu olanlar o yüzden bölyle ön yargılı konusmamak gerekir .
gelelim ask konusuna ak die birsey yoktur ask sadece bir seyi ilk gördüğümüzde ona ulaşmak ona hosnut olmaktır he ulasınca ask biter ve eger iki kişinin arasında o askın bitmesine ragmen birbirlerine duydukları bi saygı varsaaaaa oda sevgiye dönüşür engelli yada engelsiz hiç farketmez
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 12:53
wallaha ben sol bacak diz üstü ampute engelliyle yaşıyorum. ancak eşimin hiç bir engeli yok. gayette sorunsuz yaşıyoruz kendi engelimi bana bile hissettirmiyor bende kafaya takmıyorum zaten. herkez kendi engelini kendi yaratır bence. bazılarıda olan engelleri kaldırır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 13:09
ben yukarıdaki arkadaşların yazdıklarına katılmıyorum engelli engelisiz farketmez zekamız yerinde ise o önemlidir,bizler engelliyiz diye karşı tarafa bunu yansıtırsak kendimizi aciz ve basit olarak göstermiş oluruz karşı tarafta engelsiz ise bizim bu davranışımızdan dolayı sevmekten de vazgeçebilir..herzamana kendimizle barışık olmalıyız.sadece bizim değil engelsiz arkdaşarın da sorunları var; yok mu sanki?,onların da psikolojik ve kafasına taktığı şeyler olabiliyor,yeterki insan kendisine sorun çıkarmasın...En basitten benim erkek kardeşim ve kız kardeşim erkek kardeşim sağlıklı ama işi sorun yapar,başka birşeyi sorun yapar,kız kardeşimde öyle sanki benden daha çok sorunları varmi gibi görünüyorlar bazen,bazen kızıyorum hatta onlara ne bu surat diye sanki benim gibi sağlık sorunuz mu var,kız kardeşim de derki,sanmaki sorun sadece sende,bizim de kafamıza taktığımız şeyler var ,bunlar işte,kimsenin için kimse bilemez...Çevremdeki insanlar bana şaşırıyorlar zaten bu davranışımdan dolayı, sen ne kadar yaşam dolu,kendinle barışık bir insansın.. bu davranışın çevrendeki insanların seni sevmesine sebep oluyor..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 13:12
malesef ki bazı düşüncelerden ve yaşananlardan
sevgiyi bile engelli ve engelsiz diye ayırmaya başladık
bu sevgi adı üstünde
sevmek için illa şu olmalı bu olmalı vs mi deyip seveceğiz
sevgi koşullara bağlanırsa sevgi sevgi olmaktan çıkar
bence çıkar ilişkisine döner
bu yorumlar ve yaşananlarda kişisine göre değişir
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 13:14
Bi de denklik meselesi konuşuluyor. Denklik çoğunluğun dediği gibi sağlam vücutlar ile olmuyor; denkliği beklentilerimiz belirliyor. Sen, seni kaldırıp sarıldığında güçlü kollarınca ezilmek istiyosan denklik güç oluyor, yürümek, koşmak oluyor; Güzelliğinin farkında olmasını istiyosan denklik görmek oluyor; rahat yaşamak istiyorsan denklik zenginlik oluyor...vb. Denklik görecelidir. Her ne sebep olursa olsun, iki insan bir araya gelebilir. Bir araya gelen iki insan hayatı bir birine zehir de edbilir, bal da...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 13:27
Şunu söylemek isterim alfi sizin kadar acımasız değilim!..Ben acı biber sevmem ama acı gerçekleri söyledim sadece..Bahsettiğiniz örnekler istisnadır. Ve ne yazık ki istisnalar kaideyi bozmuyor arkadaşlar.Hem neden engelli-engelli değil de,sağlam- engelli..Biz değil miyiz her fırsatta bizi bizden başkası anlayamaz diyen hani şu meşhur söz gibi;'' damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar''Ha ortada sevgi vardır,aşk vardır,hiç bitmeyecek saygı vardır!İşte bu birliktelik alkışın en büyüğünü hak eder
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 14:13
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 14:30
Halikarnas Balıkçısı' nın bi öyküsü var "Parmak Damgası", okumanızı şiddetle tavsiye ederim...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2011 14:36
Valla Ayşegül'cüğüm buraya üye olalı yaklaşık bir seneyi aşkın,bu zamana kadar engelli ortamı nedir onu bilmiyordum,yeni yeni girmeye başladım.bir çok engelli tanıdım,''damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar'' gibi düşünceye sahip olan engelli arkdaşlarla karşılaştım tabiki seni çok iyi anlıyorum diyebiliyor ama yapmak istediğini de yine yapıyor.o söz sadece lafla söylenmiş bir söz.demek istediğim şey bir insan yanlışsa yanlıştır engelli engelsiz farketmez.Engellilerden yokmu sanki aldatan,kötü hayatı olan,evine bağlı olmayan,evlilik çok farklı birşey arkadaşlar,hiç birşeyle bağdaşlaştırılamaz,engelli insanla evlenirsin mutsuz olursun,engelsizle evlenirsin mutlu olursun.hiç belli olmaz...Mühim olan doğru yerde DOĞRU insanı bulmak; üstüne basa basa söylüyorum DOĞRU insanı ...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.02-2012 12:54
bildiğim bir şey var, "Asla pes etme" ve şu soruyu sor kendine " Neredeyim, Nerede olmak istiyorum, Bunu Nasıl yapabilirim?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.02-2012 16:04
arkadaşlar eğer bir ilişkide herşeyden önce karşılıklı sevgi saygı güven varsa gayet güzel yürür ilişki
alfi neden bardağın dolu tarafından bakmayı denemiyorsun karşılıklı sevgi saygı sadakat varsa bir ilişki de gerisi zaten kendiliğinden gelir çevremdeki bir çok engelli arkadaşımın eşleri sağlam yeter ki kişi karşısındakine sadık ve hislerinde samimi olsun işte o zaman mutlulukta aşkta sevgide kendiliğinden gelir
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 00:02
ben işitme engelliyim. eşim engelsiz. şükür mutlu bir evliliğim var. darısı bekar engelli kardeşlerimin başına.
engelli - engelsiz olsun farketmez. yeter ki sevsin...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 01:13
Aynısını bende yaşıyorum pronet. Bende işitme engelliyim, eşim çok şükür engelsiz. Flört yıllarımızda hep korkardım acaba bir sorun olurmu ileride diye. Allahtan olmadı. Herşey karşındaki kişinin seni nasıl gördüğüne bağlı. Herkes bir engelli adayı. Ama her sağlam bunun bilincinde değil. Farkında değil. Sizde bunun farkında olan kişileri sevmelisiniz. Çünkü o farklı
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 09:44
50 ilk öpücüğü seyredin de, aşk neymiş görün arkadaşlar...
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları