Engelli olarak bir kez daha dünyaya gelmek ister miydiniz?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.08-2007 15:55
Engelli olarak bir kez daha dünyaya gelmek ister miydiniz?
Eğer yeniden ikinci bir hayat sunulsa size ama yine engelinizle birlikte tekrar herşeye tüm zorluklara rağmen yeniden bir kez daha dünyaya gelmek bir ömür daha sürmek istermiydizin? Neden?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.08-2007 19:03
engelli olmak istemezdimm..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.08-2007 20:15
Re: [Yaşam] Eğer bir kez daha dünyaya gelme şansınız olsa..?
Böyle birşey imkansız ama evet ikinci bir hayat sunulsa tüm zorluklarına rağmen eğer başka alternatifi olmayacaka engelimde dahil, herşeyimle aynı ben olarak bi ömür daha sürdürmek isterdim. Çünki ben zorlukalrına rağmen yaşamayı seviyorum, kendimi seviyorum. zaten hayatı anlamlı kılanda bu zorluklar değil midir? Onu başardıktan sonraki mutluluk değil midir?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.08-2007 20:17
Seksen yaşında yaşlı bir dedeye sordum.
- Dede bu kadar yıl yaşadın, kim bilir neler neler gördün. Söyle bakayım ne anladın bu dünyadan?
Dediki
- Oğlum sadece seni gördüm.
- Nasıl yani?
-geçmiş yok sanki. sadece sen varsın şu an. başka birşey bilmiyorum. dedi.
Yaşam dediğin; tarifi bile yapılamayan izafi bir zaman yığını. Ne geçmiş oldu, ne de gelecek var. Sonu olmayan bir evrende küçücük bir dünyaya hapsedilmiş canlılarız biz. Boşluktayız.
Düşünüyorum o halde varım. değil, düşünüyorum o halde yokum demek belkide doğrusudur lafın.
Çünkü ancak düşündüğünde boş olduğunu anlıyorsun herşeyin.
Düşünmediğin zaman yaşam var, aşk var, deniz, dağ böcek çiçek..
Oysa düşünürsen azıcık bir anda geldik sanki bu yaşa.
yaşımız doksan desede yine bir anlıktır bu doksan sene.
Madem böyle.
Değil bir kere daha, Doksankere de gelsen
Hep istersin yine.
Ahh bir kere daha gelsem dünyaya
Aslında tek bir doksan sene bile fazladır.
Gayeyi anlayana.
Söz konusu sonsuzluksa
90=2x90=3x90=1000x90=90!=90.000=90.000².........v. s.....v.s......= 0
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.08-2007 21:21
böyle yaşadıktan sonra ne yapayım ben hayatı . ama der ki sağlıklı olacaksın ama az yaşayacaksın . işte bu düşünülebilir . bu hayatta kaybettiklerim için zaten tazminat davası açacam
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 10.08-2007 01:14
Güzel bir soru sormuşsun Mediha,kendim adıma konuşursam herhalde ikinci şansımıda aynı şekilde geçirmek isterdim,ama bu sefer pişmanlık duyduğum şeyleri yapmadan.Aslında böyle düşünmeye iten etkeni de bilemiyorum,çünkü yeri geldiğinde sakatlığım konusunda çok üzülmüşüdür.Belki de bu kararı verirken ne yaşayacağımı bilememe korkusuda vardır.Acaba isterken bildiğimiz bir hayatımı tekrardan yaşamak istiyoruz,bilmediklerimiz neden bu kadar korkutur bizi...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.08-2007 13:05
Evet bu soruya bende cevap vermeliyim değil mi ..
Tekrar dünyaya gelmek şansım olsa engelimle birlikte, sandalyemle yine yaşardım.. Yaptığım bir çok hatayı düzeltmem için bir şans bile olabilirdi
Hatalarda olmayınca daha güzel bir yaşam olurdu sanırım..
Çünkü tüm olumsuzluklara rağmen hayat o kadar güzel ve yaşanası bir şey ki.. Bir çocuğun gülüşü, sabahları güneşin doğuşu, bir kelebeğin kanatlarında ki rengarenk güzellik, bir fidanın yetişip ağaca dönüşümü, bir bardak çayın keyfi v.s. dünyadaki binbir güzel şey tekrar görülmeye, yaşanmaya değmez mi..
Yeterki görmesini ve bunlardan zevk almasını bilelim..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.08-2007 14:42
Re: [Yaşam] Eğer bir kez daha dünyaya gelme şansınız olsa..?
KIM ISTEMEZKI?? 92 den sonra yenıden baslamak ısterdım.amaaaa bır sey daha ısterdım su andakı dusunce yetenegıne sahıp olarak.en azından yaptıgım hataları yapmazdım bır daha.o hatalarıda yapmasaydım sımdı ıstedıgım gıbı bır hayata coktan sahıp olurdum.ama gerı gelmez gıden gemının arkasından bakmak kalıyor bıze.barı bu defa hata yapmayalım gemıdekılere el sallayalım.SATMISIM BU DUNYANIN ANASINI dıye bır laf vardır ya.satın gıtsın anasını satam.baskada yapacak bısey yok.ilerisi icin dusunelım.zaman cok cabuk gecıyor cunku
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.08-2007 15:00
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.08-2007 20:45
belki o zaman bir yaratıcının varlığına inanırdım
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.08-2007 22:07
yüce allahımın vardır bir bildiği diyerek asla şu anki yaşantımdan şikayetçi değilim :P sevgili meleğinde dediği gibi her hayırda bir şer,her şerde bir hayır mutlaka vardır :P diyerek iyi düşünmeyi tercih ediyorum :P yaşantımın her anında :P
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.08-2007 22:27
Tekrar dünyaya engelli halimle gelme şansım olsa kesinlikle gelirdim ama yaptığım hataları bir daha yapmamak şartıyla... :cry: :cry:
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.08-2007 23:10
Kesinlikle engelli olarak yeniden dünyaya gelmek istemezdim.
Şu an mutluyum ama yine de engelsiz birisi olmak isterdim.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.08-2007 09:43
Bende engelli halimle gelmek isterdim.Yaşamak herşeye rağmen çok güzel.Sadece yaptığım yanlışları yapmak istemezdim
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.08-2007 10:04
BENİM TEKRARDAN DÜNYAYA GELME GİBİ BİR ŞANSIM OLMUŞ OLSAYDI ENGELLİ OLARAK GELMEK İSTEMEZDİM TABİKİ.AMA ALLAH BİZE BUNU LAIK GÖRMÜŞSE KATLANMAMIZ LAZIM VE HER ZORLUĞA GÖĞÜS GERMEMİZ LAZIM.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları