İstanbul'da toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmak için Beyaz Kart nasıl çıkartılır?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.10-2010 14:40
hayır 10 lirayı direkt onlara elden veriyorsun...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.10-2010 15:27
teşekürler
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 15.10-2010 10:04
ada_34;
Başvuruyu internet üzerindende yapamıyor muyuz? mutlaka kuyruğa girip mi başvuru yapmamız lazım?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 15.10-2010 13:30
Bugün kartımı değiştirdim
Arkadaşlar, biraz önce beyaz kartımı yeni çipli kart ile değiştirdim. Gerekenler 1 adet resim, Özürlü kartınızın kopyası, nüfus cüzdanınızın kopyası ve Vakıf Bank'a 10,- TL yatırdığınıza dair dekont. isterseniz orada elden de ödeme yapabiliyorsunuz. Eski kartı veriyorsunuz, 3 dak. sonrada yeni kartınızı alıp çıkıyorsunuz. Öyle kuyruğu görünce falan moraliniz bozulmasın. Onlar eski kartlarını değiştirecek olan öğrenciler. Tünel'deki binada yaşlılar ve engelliler için arka tarafta ayrı bir yer var. Siz işlemlerinizi oradan yapacaksınız.
Kolay gelsin
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.12-2010 17:28
ulaşım kartı!
merhabalar ben %90 böbrek yetmezliği olan ve kocaelide ikamet eden bir hastayım. kocaelinin bana vermiş olduğu kent kart ile kocaeli sınırları içerisinde ulaşımımı ücretsiz yapmaktayım.yalnız edindiğim bilgiye göre türkiye genelinde ücretsiz uaşım yapma hakkım varmış bunun nasıl olabileceği hakkında bana bi bilgi verebilirmisiniz?
şimdiden teşekkürler....
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.10-2011 20:24
özürlü kimlik kartı almanız lazım bu kartla bir çok yerden üctetsiz ve bazılarından beli oranlarda indirimli olarak faydalanırsınız bu kartı istanbulda bizler sosyal hizmetler il müdürlüğünden sağlık raporu resim kimlik fotokopisi ile müracaat ederek yaklaşık 3 ile 6 hafta arasında alabiliyoruz iyi günler umarım yardımcı olmuşumdur
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.01-2012 22:48
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.01-2012 23:01
Özürlü kartı ve fotokopisi, 2 fotoğraf ve 10 TL ile Karaköy'deki İETT Özürlüler Bankosundan Beyaz Kartınızı siz ya da bir başkası hemen alabilir.
Malesef her yerde geçerli bir kart henüz üretilemedi... Bu da her ilin toplu taşımacılık kurumlarının ayrı tellerden çalması nedeniyle olmuyor ve bizler her ilde aynı sorunu yaşıyoruz...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.01-2012 13:09
Başbakanlık özürlüler idaresi kartı Belediyerden bu tür kartları almanızı sağlıyor.
Ayrıca siteyi iyice incelerseniz Bu kartında geçtiği Resmi kurumlar var.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.01-2012 14:57
uçaklar için bu kartmı gerekiyor uçaklarda indirim olması için ne gerekiyor ? online başvuru vs yok mu ? ayrıca
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.02-2012 13:29
Ozi, uçaklarda indirimden şu şekilde yararlandırılıyorsun:
THY tarafından özürlülere yapılan indirimden yararlanabilirsiniz. THY % 40 ve üzeri olan yolculara, uygulanabilir ücretler üzerinden tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirim sağlamaktadır. İndirimden faydalanmak isteyen % 40 ve üzeri oranda özürlü kişilerin, özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu veya ''Özürlü'' ibaresi bulunan nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, özürlü yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçisine tüm iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 oranında indirim sağlanmaktadır.
Ek bilgi:THY - Türk Hava Yolları - Hasta ve Engelli Yolcu - thy.com
Teknoloji çağında teknolojiyi kullanmamak ayıp olur her halde THY için
Online başvuru oluyordur. Fakat gittiğinizde raporunuzu vs gostermeniz kaydıyla tabi. Uygulamanın nasıl oldugunu bilemiorum.
İndirimli uçuştan yararlanan arkadaşlar daha ayrıntılı bilgilendirir sizi.
İletişim bilgilerini vereyim ben gerekirse kafanıza takılan soruları sorarsınız:
http://www.turkishairlines.com/tr-tr...satis-ofisleri
.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.02-2012 18:50
10 tl ve rapor kimlik resimle gidin aynı dakka neredeyse alıyorsunuz kartı 1 hafta sora falan değil...
ayrıca ağır özürlü bölümü işaretliyse iki kişi gezebilirsiniz refakatli olarak başbakanlık engelli kimlik kartıylada alabilirsiniz ama raporda ağır özürlü yazsa bile karta yazmıyorlar refakatli alamıyorsunuz doğal olarak ağır özürlü ibaresi evet yazanlar raporla gitsin...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.02-2012 14:52
Şimdi özürlü kartı diye bişeyden bahsedilmiş.Ben raporumu daha yeni aldım.%56 raporum var.Bu raporla iett'ye başvurursam kart alamıyor muyum? İlla özürlü kartı mı lazım ?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 22.02-2012 19:11
Bugün gittim ve kartımı aldım.Aklında soru işareti kalan arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum.
Raporunuzun aslı ve 1 tane fotokopisi
Nüfus kağıdınız
1 tane vesikalık resim
10 lira
yanınızda bu yazdıklarımı götürüyorsunuz.Başvuru merkezlerini iett'nin sitesinden bulabilirsiniz.(sol taraftan seyahat kartları ordan da engelli seyahat kartını seçin hemen altında yazıyor)
Raporun aslını sadece göz gezdirip size geri veriyorlar.Daha sonra bi 5 dakikalık işlemden sonra hemen kartınızı size veriyolar.
İstanbul'da devlet ve özel halk otobüsleri
metro - tramvay - füniküler
metrobüs
vapurlar gibi toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabiliyorsunuz.Tam olarak nerelerde geçip-geçmediğine iett.gov.tr adresinden bakabilirsiniz.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.03-2012 09:41
Karataş Vapur İskelesinden
İETT Ücretsiz seyahat kartı çıkarmak için müracat edeceğim yere nasıl gidebilirim?
İzmir'den geliyorum o yüzden sordum 
Ayrıca Cumartesi başvuru olabiliyor değil mi
?
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları