Sayfa 9 / 23 İlkİlk ... 567891011121319 ... SonSon
Toplam 337 mesajın 121-135 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #121
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    arkadaşlar sizinle paylaşacagım tarif tamamen kendi icadımdır .... krep mantı ,malzemeler 1 su bardagı süt ,3 adet yumurta ,biraz tuz ,yeteri kadar un akışkan hamur yapılır ,teflon tavada ince ince krepler pişirilir ,250 gr kıyma ,1 orta boy sogan ,ince kıyılmış ,karabiber ,kimyon ,kekik ,tuz istege göre ilave edilir 10 dakika tavada çevrilir ,bir tepsi içine sırayla ,bir krep 1 kaşık iç sırayla konulur ,her sırada elinizle üstünden basarak düzeltin , üçgen şekilde kesin süzme yoyurdu sarımsaklayıp mantıya dökün ,1 çorba kaşıgı tereyagını pul biberle kızartın toz nane koyun ,servis yapacagınız zaman döküp sunun ...harika bir lezzet mantıda olay bence ,hiç beyenmeyene rastlamadım ,klasik mantıdan kat kat güzel ,üstelik yarım saatte hazır....deneyin ve lütfen olumlu yada olumsuz fikirlerinizi yazın ....

  2. #122
    Üye
    Bacıbey Avatarı

    Gerçek Adı
    Havva
    Üyelik Tarihi
    30.06-2008
    Son Giriş
    24.06-2015
    Saat
    01:19
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Mesaj
    8.246

    Bacıbey

    Krepten mantı denicem bunu mutlaka güzele benziyor, gözümde canlandırdımda.. Birde, kadayıftan mantı var, televizyonda izlemiştim, onuda denicem..

    Kızlaaaar önümüz ramazan bildiğiniz değişik yemek ve tatlı tariflerini yazın, deneyelim önce..Beğenirsek pişiririz iftara.. Özellikle yöresel çorba tarifleri istiyorum, böyle hafif, iftarda içilecek gibi.. Pek fazla çorba çeşidi bilmiyorum.. Ama ricam denediğiniz, pişirdiniz ve içtiğiniz bir çorba tarifi olsun.. Yoksa binlerce tarife tek tıkla ulaşılabiliyor artık.. İnternet tariflerini beğenmiyorum zaten ben..Değişik fırın yemekleri, salatalar vs. de olur..

    Değişik meze bilen varsa, bol yoğurtlu, bol soslu artık nasıl olursa yazsın lütfen, öğrenelim..

  3. #123
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    ne istiyorsanız sorun lütfen ,

    bir adedte meze paylaşmak istiyorum bunu biliyrsunuzdur ama olsun ,yarım kilo kırmızı salçalık biber,közlenir fırında yada ateşte kabukları soulup küp küp dogranır yarım demet maydanoz kıyılıp karıştırılır ,1 diş sarımsak ,tuz ,1 çorba kaşıgı sirke konulur ,sonrasımı sonra yenilir afiyet olsun... ev döneri ,evde yapılan sucuk ,tarifleri var lezzeti hiç bir yerde yok ,isterseniz yazarım ....

  4. #124
    Üye
    Bacıbey Avatarı

    Gerçek Adı
    Havva
    Üyelik Tarihi
    30.06-2008
    Son Giriş
    24.06-2015
    Saat
    01:19
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Mesaj
    8.246

    Bacıbey

    İsteriz, isteriz yaz Cansu..

  5. #125
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    teşekkür ederim canlarım kusura bakmayın biraz geç oldu neyse EV DÖNERİ ,tarifine başlayalım parça eti dilim dilim el büyüklügünde yarım santim kalınlıkta daha ince olursa güzel olur hazırlıyoruz 6,7 parça yeterli ,400 gr kıymanın içine 1 orta boy sogan suyu karabiber tuz ilave edip yoguruyoruz streç filmmin üzerine 1 sıra dilim et üzerine kıyma iç döşenir sıra sıra yerleştirilir,streç filmi güzelce sarıp etrafını toparlayın şeklini düzelttikten sonra buzlukta 24 saat donsun ,sonra çıkarıp ince dilimleyin ve kızartın afiyet olsun sos ile de güzel olur ,sos tarifini başka zaman veririm ....

  6. #126
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    DÖNER SOSU ,2 adet ora boy domates rendelenir ,1 tatlı kaşıgı salça ile yagda çevrilir içine 1 diş sarımsak ezilir karabiber ,kimyon ,nane ,pul ,biber ,yeni bahar konulur ,ve ateşten alınır dönerin üzerinde servis yapılır ....istege göre evde lavaş ekmegi yaparak dürüm şeklindede yiyebilirsiniz AFİYET OLSUN...

  7. #127
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    SUCUK ,,,evde yapılanın tadını dünyanın hiç bir yerinde bulamazsınız .1 kilo ince cekilmiş az yaglı et , koyun ,dana fark etmez içine 10 tane iri diş sarımsak ,1 çorba kaşıgı acı pul biber ,1 çorba kaşıgı karabiber ,1 ç.k.kimyon ,1 ç.k.kekik ,1 tatlı kaşıgı nane ,1tatlı kaşıgı yeni bahar ,hepsi birlikte yogrulur 4 ,5 saat sonra tekrar yogrulur ,ince temiz kumaştan ,ince uzun sucuk konacak şekilde dikin ,hazırlanan sucugu sıkı bir şekilde doldurun ucunu kapatıp,gölgede 1 hafta kurusun ,daha fazlada olabilir ,sonra dilimleyip kızartın ...AFİYET OLSUN ...

  8. #128
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    şimdi sizlerle paylaşacagım tarif konya nın geleneksel dügün çorbalarındandır ,BAMYA ÇORBASI malzemeler ,250 gr kuru bamya küçüklerinden 1cm boyunda ,400 gr kuşbaşı az yaglı et ,2 tane büyük boy sogan ,bir parça limon tuzu,biraz zeytinyagı 3 yemek kaşıgı domates salçası ...yapılışı etler yagda çevrilir pişene kadar ,ince kıyılmış sogan ve salça ilave edilir hepsi birlikte biraz daha pişirilir ,2 litre sıcak su ,tuz ,ekşi olacak kadar limon tuzu katılır kaynayınca içine sıcak suda bir taşım kaynatılmış olan bamya konulur ve biraz daha pişirilir 15 dakika yeterli ...servise hazırdır AFİYET OLSUN ...

  9. #129
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    12:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.623
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    oo bayanlar epey aşmışsınız evde sucuk yapmalar falan, bravo valla

  10. #130
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    SAG OLUN KIZLAR evet durmam lazım yap ye nereye kadar haklısınız ...ayşegülcüm hakikaten güzel olur denemeni tavsiye ederim ...aslında nasıl desem bilmiyorum birde PASTIRMA TARİFİ VAR ,ama şimdi ayıplarsınız beni neme lazım boşverin ....

    birde BROVNİ ve su böregi ,şambali , cevizli kadayıf sarma ,kahvaltılık ezme ,vardı amaaa ,pes etmeyin kızlar ,yiyelim güzelleşelim

  11. #131
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    12:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.623
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    ne ayıplaması kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz, miyavv

  12. #132
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    sag olun kızlar sizinle gurur duyuyorum

  13. #133
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    BROVNİ malzemeler, 4 yumurta 1,5 su bardagı süt , 1su bardagı yag 1 su bardagı şeker 4 çorba kaşıgı kakao ,2 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya ,aldıgı kadar un ,üzeri için hindistan cevizi...yapılışı ,şeker ve yumurta akları mikserde beyazlaşana kadar çırpılır yumurta sarısı, süt, yag ,kakao ,vanilya konulur tahta kaşıkla karıştırılır artık bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz ,karışımdan 1 su bardagı ayırıyoruz sonra üzerine dökmek için ,kabartma tozu ve unu birlikte eleyip diger malzemeyle karıştırıyoruz koyu ayran kıvamında olacak margarin yada tere yagı ile yaglanmış unlanmış yuvarlak tepsiye döküp pişiriyoruz pişirme süresi ve ısı kekte oldugu gibi ,,pişdikten 15 dakika sonra üçgen kesip ayırdıgımız 1 bardak içi üzerine gezdiriyoruz hindistan cevizi serpip afiyetle yiyiyoruz

  14. #134
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    sarelle harika görünüyor ellerine saglık bende deniycem üstelik çeşitli tatlı ve pastalardada sos olarak kullanılabilir şimdi aklıma bi şey geldi puda şekeri ,tereyagı ,ve un ile yapılan hamurun içine konulup pişirilirse güzel olur diye düşündüm paylaşımın için sag ol farklı tariflerini bekliyorum

  15. #135
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bu başlığa karnı tokken uğramalı




Sayfa 9 / 23 İlkİlk ... 567891011121319 ... SonSon