Sayfa 7 / 23 İlkİlk ... 3456789101117 ... SonSon
Toplam 337 mesajın 91-105 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #91
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Eline sağlık İsmi ilginçmiş , çorbanın bizim ellerdeki adı dul avrat çorbası

  2. #92
    Üye
    faruk34 Avatarı

    Üyelik Tarihi
    25.07-2008
    Son Giriş
    07.12-2016
    Saat
    23:34
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    3.416

    faruk34

    Töbe töbe youtube , sırada ne var neler duyacağız daha.
    3z1cz - Pasta ve yemek tarifleri
    Şanlıurfa yöresine ait şıllık tatlısı hem görüntüsü hem de lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz tatlar arasında yerini alacak...
    Malzemeler:
    2 su bardağı un
    300 gr. ceviz içi
    600 gr. şeker
    3 yemek kaşığı sade yağ
    Yapılışı: Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava dilimi halinde kesilir.
    Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır.

  3. #93
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Yemek isimlerimiz ilginç , öyküsü de oluyor ayrıca

    Madımak 'ı bilmiyordum , google görsellerden baktım . Bir ot türüymüş . Semizotu değil , değil mi ? Ona benzeyen farklı bir ot gibi sanki , kokusu var mı ?

  4. #94
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Afiyetler olsun. Çok faydalıdır eminim Her tür ot mevsimi geldi zaten , bolca yemek lazım

  5. #95
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Bu türküyü biliyorum Yemek adı olduğu hiç aklıma gelmemişti

  6. #96
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    İsimlerini hiç duymamıştım Sükûtcum Yeşilliğin çok olduğu bolca tüketildiği bir bölgedeyiz. Belki bizim yörede farklıdır adları. Evelek'i inceledim , kuzukulağı denilen bitki olabilir , eğer ekşi ise... Salatalarda kullanırız , sarması güzel olur zannedersem

  7. #97
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Eline sağlık Krepte bir türlü ayar tutturamadım, o yüzden yapmaktan vazgeçmiştim. Tekrar denersem tarifini uygularım. Elimizin alında kaynak var artık
    Ot bilgisi işi iyi oldu, meraklıyım bu konuda. Rastladıkça ben de paylaşırım

  8. #98
    Forum Moderatörü
    BARBiEBARBiE Avatarı

    Gerçek Adı
    NehiR
    Üyelik Tarihi
    19.08-2005
    Son Giriş
    06.12-2016
    Saat
    10:13
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Mesaj
    14.427

    BARBiEBARBiE

    Sukut-u Vaveyla cım,
    Sema cım,

    Krep

    Bizdeki ismi, Pan Cake ..
    Prensesim çok severek tüketiyor.
    Kahvaltısında sıklıkla bulunduruyorum.
    Aşırı besleyici ve faydalı.

    İçine herşeyi kabul ediyor.
    Ben daha fayda sağlaması açısından
    İsteğe göre İçine,( Farklı zamanlarda tabii) Kaşar peyniri rendesi,
    Lor, bal, vs. bir çay kaşığı sıvı yağ da atıyorum. Çeşitlendiriyorum.
    Maydanoz, dereotu ve nane de çok yakışıyor.
    Fakat ben kabartma tozu kullanmıyorum.
    Teflon kullandığım için kesinlikle yapışma olmuyor.
    Ölçülendirmeden kıvamını rahatlıkla ayarlayabiliyorum.

  9. #99
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Olsa da yesek

    Haklısın Barbiş, hem çok besleyici hem içine extra malzemeler ekleyerek zenginleştirebiliyorsun.
    Ne zamandır yapmıyorum, bu haftasonu deneyim tekrar

    Ispanaklısı yapardım bir zamanlar. Sunumu da gayet şık duruyor , özel günlerde yapılabilir.

    Görüntüsü şöyle bişeye benziyor ;
    krepn - Pasta ve yemek tarifleri

  10. #100
    Üye
    Bio Avatarı

    Gerçek Adı
    ibrahim
    Üyelik Tarihi
    21.09-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    03:48
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Mesaj
    4.014

    Bio

    Sabah sabah bune yaaa offf....

  11. #101
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Üfffss çok güzel görünüyor Ellerine sağlık.

  12. #102
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Çok hoş görünüyor, hepsi kalem gibi ayrıca Müthiş emek isteyen , yorucu bir yemek. Kendi görüntüsü yeter süslemeye ihtiyacı yok hem

  13. #103
    Forum Moderatörü
    BARBiEBARBiE Avatarı

    Gerçek Adı
    NehiR
    Üyelik Tarihi
    19.08-2005
    Son Giriş
    06.12-2016
    Saat
    10:13
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Mesaj
    14.427

    BARBiEBARBiE

    SODALI POĞAÇA

    Malzemeler :

    1 paket yaş maya
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 şişe sade soda (maden suyu)
    1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
    2 tatlı kaşığı mahlep
    aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak şekilde)
    üzeri için susam, çörek otu.

    İç Malzeme : İsteğe göre sade yada, beyaz peynir, kşar peyniri, patates, maydanoz, dere otu ..

    Yapılışı :

    Öncelikle yaş mayayı ılık süt ile eritiyoruz. İçersine şeker ve tuz katıp karıştırıyoruz.
    Yumurtanın akınıda ekledikten sonra sıvı yağ ve maden suyunu karışıma döküyoruz.
    Son olarak mahlebi ve yeteri kadar unu eleyerek ilave ediyoruz. Yumuşak bir hamur yapıyoruz.

    Hamuru 1 saat kadar ılık ortamda mayalandırıyoruz.
    Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekil vererek aralıklı olarak diziyoruz.
    Yumurta sarısı susam veya çörek otunu üzerine sürdükten sonra 15 dakika tepside tekrar mayalandırıyoruz.
    170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

    Kolay kolay bayatlamayan, lezzetli, yumuşacık bir poğaça.
    Az önce yaptım.. Ve dumanı üzerinde resimledim ..

    Afiyet Olsun

    43wb0 - Pasta ve yemek tarifleri












  14. #104
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    07.12-2016
    Saat
    14:48
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.623
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    hepinize kocamaaann eferinn, herbiriniz birbirinizden maharatlısınız bayanlar

  15. #105
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    07.12-2016
    Saat
    14:48
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.623
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    ayşegül; mutfakta harikalar yaratırken yemeye zamanları kalır mı bilemem




Sayfa 7 / 23 İlkİlk ... 3456789101117 ... SonSon