Sayfa 23 / 23 İlkİlk ... 131920212223
Toplam 337 mesajın 331-337 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #331
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5
    Konu mineuy10 tarafından değiştirilmiştir (04.11-2015 Saat 19:15 ). Gerekçe: İlave ling

  2. #332
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Ne zamandır denemek istediğim Chia Puding i geçenlerde denedim.

    Chia tohumu görünüşte haşhaşa benziyor, kuru hali çıtır çıtır bir şey, su-süt ile birleşince jelleşiyor, 9 kat kadar şişip tombikleşiyor. Tadı ve kokusu yok. Besin değeri yüksek, kalorisi düşük. Gluten içermiyor. (Google'dan faydalarına bakabilirsiniz.)
    Un,nişasta gerekmeden, ocakta pişirmeden pratik bir şekilde tatlı yapabiliyorsunuz.
    Bence denemeye değer

    2 porsiyon için ;

    1 bardak süt
    3 çorba kaşığı chia tohumu
    1 çorba kaşığı hindistan cevizi
    1 çorba kaşığı bal (bu ölçü size kalmış)

    Karıştırıp buzdolabına alıyorsunuz, chia kıvam almaya başlıyor.
    1 saat arayla tohumlar yapışmasın diye karıştırıp, 3 saat sonra servis yapabilirsiniz istediğiniz meyveyi kullanarak.

    Nk4W9O - Pasta ve yemek tarifleri

  3. #333
    Üye
    radikal52 Avatarı

    Gerçek Adı
    Fahri
    Üyelik Tarihi
    24.02-2009
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    16:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    513

    radikal52

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: şem_i Mesajı Gör
    daha bu gün yaptım lahmacun , pidede yapıyorum...
    bu konuda destek olabilir misiniz.pidenin hamurunu merdane oklava ile mi açıyorsunuz veya elinizin içiyle bastırarak mı açıyorsunuz?

  4. #334

    orkidenin kokusu

    Himm ne güzel bir konu açmışsıniz kizlar😍denemeli bunlari

  5. #335
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: radikal52 Mesajı Gör
    bu konuda destek olabilir misiniz.pidenin hamurunu merdane oklava ile mi açıyorsunuz veya elinizin içiyle bastırarak mı açıyorsunuz?
    merdane ile açıyorum hamuru fırındada olur yapışmaz tavada pişer kapagı kapalı pişirirseniz üstüde güzel pişer bazen kapalı yapıyorum gözleme gibi oda güzel oluyor...

  6. #336
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Acı sos tarifi..

    Denedik memnun kaldık paylaşmak istedim..
    5 kg domates..
    1.5 kg yağ biberi (kapya)
    250 gram acı biber arzu edilen hangisi olursa
    Yarım baş sarımsak
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Bir çay bardağı sirke.
    Bir çay bardağı şeker.
    Arzuya göre tuz.

    Domatesler ve yağ biberleri doğranır tencerenin dibine önce yağı sonra doğranan biber ve domatesleri konup ateşe oturtturulur kaynamaya bırakılır kaynamaya başlayınca acı biberler ve sarımsak ilave edilir iyice yumusayincaya kadar kaynatılır. Yumuşak kıvam alınca ronda tutup inceltilir. Ufaklanan kabuklar ağıza gelmemesi için istenirse kevgirdende geçirebilirsiniz (ben gecirdim) tekrar ateşe konup tuz şeker ve sirkeyi ilave edin koyulasmasi için yine kaynatın. Ketçap kıvamı alınca sıcak sıcak kavonozlara koyup kapatın.. Harika oluyor tavsiye ederim.

  7. #337
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Acı sosu biz daha farklı yapıyoruz daha kolay sadece 3 malzeme domates biber sarımsak ve tuz hepsini ince kıyıp yada robottan geçirip turşu bidonuna koyuyoruz zamanla ekşiyor yaklaşık 3 haftada olur ...




Sayfa 23 / 23 İlkİlk ... 131920212223