Sayfa 22 / 23 İlkİlk ... 12181920212223 SonSon
Toplam 337 mesajın 316-330 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #316
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Pişirilmediği için acısı olmuyor @shukufe, ama dediğim gibi bol şeker kullanmak gerekiyor.

  2. #317

    shukufe

    vanilya diye seker kullandiriyorlar bize. bu iyi olur vanilya yerine degilmi sema. cok seyrek kurabiyeye rendelerdim bende, sizinki her zaman el altinda hazir.
    bende kabak kayigi paylasayim. kalorisi az, vitamin bombasi
    kabaklari uzunlamasina kesilecek, icini tatli kasigiyla oyulacak. tencerede suyla biraz haslanacak kayiklar. firin tepsisine yagli kagit serip dizilecek.
    kiyma, sogan, carliston biber, domates, salca kavrulup tuzu, karabiberi, minik dogradigimiz birkac dis sarmisagi kavurup kayiklara doldurulacak.
    agir pisiyor firinda bir saate yakin tutulacak.ramazanda hafif, doyurucu, goz zevkinede hitap eden guzel bir ana yemek.

  3. #318
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Vanilya yerine kullanabilirsiniz elbette Hazır poşettekiler vanilya aroması.

    Sultan kayığı diyoruz biz de verdiğin tarife, pratik, sağlıklı ve şık sunumlu bir yemek. Tavuk soteli halini de deneyebilirsiniz.

  4. #319
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Şimdi mevsim itibari ile kış hazırlıkları dönemi bu ara annem harıl harıl hazırlık yapıyor hobi haline getirdi. Çok yeni ve değişik konserve, sos, turşu çalışmaları var fırsat bulunca paylaşmayı düşünüyorum..
    Kışa hazırlık paylaşımlar hiç fena olmaz arkadaşlar ne dersiniz..

  5. #320
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Bekliyoruz tariflerini Mine...

  6. #321
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Her yıl olduğu gibi klasik kışlık domates konservelerimizi hazırladık. Farklı tarifleri bekliyoruz merakla

  7. #322
    Üye
    radikal52 Avatarı

    Gerçek Adı
    Fahri
    Üyelik Tarihi
    24.02-2009
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    08:57
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    513

    radikal52

    lahmacun pide yapabilen var mı

  8. #323
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    daha bu gün yaptım lahmacun , pidede yapıyorum...

  9. #324
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Çok sevdiğim bir tarif. Fırında yuvarlak kırmızı biber.

    Yuvarlak kırmızı yağ biberlerin içlerini çıkarıp temizliyoruz, temizlenmiş biberler tek tek fırın tepsisine tas gibi oturtturulacak.
    her bir biberin içine bir tatlı kaşığı yağ, bir tatlı kaşığı sirke, silme bir çay kaşığı tuz, yine silme çay kaşığı şeker koyup fırına sürün..
    kendi fırın ayarınızda üzeri pembeleşip biraz yumuşayıncaya kadar tutun sonra tepsi den sıcak sıcak maşa ile alıp (içlerindeki suların dökülmemesine dikkat ederek) kavanoza sıralayın arzuya göre sarımsak, maydanoz ve tane karabiber koyabilirsiniz. Acele bir şekilde kavanozlar sıkıca kapanır, ters çevirip. Sıcaklığı muhafaza olsun diye battaniye ile örtün ağzı iyi kapansın...Afiyet olsun.

  10. #325
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Mine'cim,
    Yuvarlak kırmızı yağ biberini hiç duymadım. Dolmalık biber mi, yoksa Kapya biberi mi?

  11. #326
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Daha anlaşılır olsun diye özellikleriyle anlatmaya çalıştım, karışıklığı sebeb vermişim kusura bakmayın.
    Kapya ismini biz hiç kullanmıyoruz Semacım. O yüzden aklıma kapya demek gelmemiş. Yağ biberi bizim kullandığımız isim, google yağ biberi yazınca kapya çıkıyor. Kapya yazınca yağ biberi hepsi aynı biber...Bunların yuvarlak dolmalık gibi olanlarına ( dolmalik yesil biber degil ) Kambe diyoruz fakat kambe ismi yaygın değilse diye öyle detaylı detaylı anlatmışım. sevgiler

  12. #327
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    20:26
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.845
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Çok sevdiğim bir tarif. Fırında yuvarlak kırmızı biber.
    Bu konserve mi tam anlamadım?

    Kapya ile biz de konserve yapıyoruz ama biz fırında közleyip sonra kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra sirke, sarımsak zeytinyağı ile kavanozluyoruz.

  13. #328
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Bu konserve mi tam anlamadım?

    Kapya ile biz de konserve yapıyoruz ama biz fırında közleyip sonra kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra sirke, sarımsak zeytinyağı ile kavanozluyoruz.
    Evet konserve çeşidi, kavanozları kapayınca 21 gün açmıyoruz.. Fırından çıkardığımızda ki ısı kapakların kapanmasına yetiyor..
    Bu çeşidi, sirke ve yağla kaynatarak yapılan yağlı turşu lezzetinde oluyor.. Sizin dediğinizi de yapıyoruz kahvaltılık fakat, yag biberlerini (kapya) közleyip soyduktan sonra sadece az tuz ve bir diş sarimsakla kavanozları kapatıp kaynatıyoruz. İkisinin lezzeti çok farklı ikisi de çok güzel..

  14. #329
    Üye
    seker kiz Avatarı

    Gerçek Adı
    Melike
    Üyelik Tarihi
    05.08-2008
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:40
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Mesaj
    1.784

    seker kiz

    Ben geçen kıştan beri yağsız,havuçlu,kremalı kek'e fena dadandım Yağsız olduğu için çok hafif ve besleyici de.İçine bolca havuç ve ceviz giriyor.


    havuclu pasta - Pasta ve yemek tarifleri

    Immm nım nım

    MALZEMELER:

    • 4 yumurta,
    • 2 su bardağı un,
    • 1,5 su bardağı şeker,
    • 2 su bardağı ince havuç rendesi
    • 1 su bardağı ceviz,
    • 1 paket vanilya,
    • 1 tatlı kaşığı tarçın,
    • 1 paket kabartma tozu,

    Kreması:

    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı şeker

    Ayrıca; 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt

    YAPILIŞI:

    1. Yumurta ile şeker 10-15 dakika çırpılır. İnce rendelenmiş havuç, ceviz, vanilya, tarçın birer birer, karıştıra karıştıra ilave edilir.
    2. Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir iyice karıştırılır, yağlanmış ve hafif unlanmış ortası düz kelepçeli kek kalıbına boşaltılır 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
    3. Kreması için un ve şeker karıştırılır süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir, soğutulur.
    4. Krem şanti bir bardak süt ile üzerindeki tarife göre hazırlanır soğumuş krema ile karıştırılır.
    5. Pişen kekimiz soğuduktan sonra ortadan 2 parçaya kesilir, arasına ve üzerine krema sürülür. Üzeri kakao ve tarçın ile süslenir.

    Afiyet olsun...


  15. #330
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Tadının güzel olacağı kesin @seker kiz Bu aralar pek yapmıyorum, aklımda bulunsun bu tarif.

    Kapya ile yağ biberi aynıymış, peki nasıl dik konumlandırabiliriz fırın kabında? @mineuy10

    Biz de közleyip kabuklarını soyup konserve yapıyoruz. Hatta çok sevdiğim bir tarif var;
    (Görsel bana ait değil, aynısı oluyor yapınca)
    o9qd6b - Pasta ve yemek tarifleri

    Peynir, maydonoz ve ceviz karışımı ile sarılıyor. Hatta tulum peyniri daha yakışıyor içine.




Sayfa 22 / 23 İlkİlk ... 12181920212223 SonSon