Sayfa 21 / 23 İlkİlk ... 1117181920212223 SonSon
Toplam 337 mesajın 301-315 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #301
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Çok güzel görünüyor gerçekten!. Eline sağlık Sema...
    En sevdiğim salata yapmak ve yemek.. böyle Görseli de güzel olunca hiç dayanamam...

  2. #302
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Bu da yeni görselimiz. Az önce mideme yolculuk yaptı..

    zmP3jB - Pasta ve yemek tarifleri


    Patates çanakları içinde yoğurtlu ıspanak ve pancar.

    1 bardak köftelik bulguru sıcak suyla kısır yapar gibi ıslatıyorsunuz. 2 adet haşlanmış patatesi rendeliyorsunuz. İçine, tuz, baharat ve 1 çay kaşığı kadar salça ile yoğurup çanak şeklini veriyorsunuz. Yoğurtlu ıspanak ve yoğurtlu pancar salatası ile renklendiriyorsunuz. Baharat ve sarımsak eklemek zevkinize kalmış...

  3. #303
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    14:48
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.623
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    ilk gördüğümde turta sanmıştım, tek kelime ile perfect

  4. #304
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Sarımsaklı Yoğurtlu salatalar bence iyi oluyor. Bulgurlu, patatesli harçtan yapılan Çanaklarda hem sunum hemde lezzet açısından çok güzel olur eline sağlık, çok hoşuma gitti denemeliyim...

  5. #305
    Üye
    ayyüzlü Avatarı

    Gerçek Adı
    ayyüzlü
    Üyelik Tarihi
    11.10-2008
    Son Giriş
    19.11-2016
    Saat
    13:30
    Mesaj
    19.774

    ayyüzlü

    @Sema patates canakların harika görünüyor ellerine sağlık

  6. #306
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Sağolun kızlar Bu aralar değişik ve renkli salatalara sardım. Bulgur kullanmayı seviyorum, sebzelerle uyumu güzel oluyor.
    Pasta, tatlı yapmaya ara verdim @selda

  7. #307
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    14:48
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.623
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    Ben zaten pasta yemiyorum, künefe yiyorum çok hamaratsınız tütütüüüü bende bişeyler paylaşmak isterdim ama çok iyi yapabildiğim bir yemek yok

  8. #308
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Künefe, pasta yapmaktan kolay Antakya'nın özel künefe peynirini bulduktan sonra yapılmasında hiç bir şey yok, seldoş

  9. #309
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    O zaman tariflerini de isteriz
    Börek yaparken süt kullanırsan yumuşak düşer, yoğurt daha çıtır yapar, yağ ve su karışımı daha da çıtır yapar.
    Bir farklı yöntem olarak benim denediğim tahin sürmek, özellikle ıspanaklı böreklerde çook farklı bir lezzet oluyor.

  10. #310
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Tahin hiç denememistim deneyeyim onuda, ellerinize sağlık arkadaşlar bu fikirler iyi oluyor..
    Biz böreği her yufkanın üstüne sıvıyağ ve un sepeleyerek yapiyoruz..Öylede çıtır olup pul pul dökülüyor, çeşitli katlayabilirsiniz tavsiye ederim..

    Hatta hazırlayıp derin dondurucuya atıyoruz aniden gelenlere hazır yiyecek oluyor...

  11. #311
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    14:48
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.623
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    ohhh ohhh böreklerr, çöreklerrrr... Tahin fikri güzelmiş, hemen Sema'lara doğru bir plan yapılmalı yerinde yenmeli )))

  12. #312
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Yağ sürüp un serpmeyi hiç denememiştim, deneyeceğim Derin dondurucuda börek bulundurmak bütün hanımların kurtarıcısı zaten.
    Tahin deyince, hazırlayıp derin dondurucuya attığım çok basit bir lezzet var hayat kurtaran cinsten. Hazır baklava yufkasına tahin sürüp, toz şeker ceviz serpip, baklava dilimi şeklinde kesiyorum. Pişirdikten sonra da üzerine pudra şekeri. Çıtır çıtır müthiş bir lezzet oluyor. Ve çook pratik. Fotoğrafı yok şu siteden benzerini buldum ; Tahinli Kuru Baklava | Hadi Sofraya!

    Börek-çörek bahanesi olsun, muhabbet için bir plan yapın kızlar, beklerim hepinizi

  13. #313
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Sema, anlattığın tatlıdan yapmadım ama yedim çok güzel cok begenmistim, seninde eline sağlık...

    Kızlar, Semanın teklifini bir düşünelim diyorum..
    Yemek içmek bahane, muhabbet, sohbet şahanedir... (diyorum ama sema neler pişirecek diyede düşünmeden duramıyorum)

  14. #314
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Neler pişireceğim sürpriz olsun, siz gelin de


    Bu fotoğrafı Ayşegül için ekliyorum, daha önce bahsetmiştik fotoğrafını eklerim demiştim.

    Portakal kabuğu şekerlemesi
    pgmZlL - Pasta ve yemek tarifleri

    Akşam televizyon izlerken yediğimiz portakal kabuklarını atmıyoruz. Minik minik doğrayıp bolca toz şekere (şeker miktarını ölçmediğim için veremiyorum, az olmasın yoksa bozuluyor) buluyoruz. Bir kavanoza sıkıca yerleştiriyoruz. 1-2 gün oda sıcaklığında kalıyor, şekeri eriyor. Daha sonra buzdolabına alıyoruz. 2-3 yıl bozulmuyor.
    Kek, kurabiye, pasta kreması, puding, aşure... v.s. Portakal kabuğunu yakıştırdığınız her tat için kullanabilirsiniz. Un helvasına bile denemişliğim var.

  15. #315

    shukufe

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    KIZLAR, ACI OLMUYORMU. acisini kaynatarak atiyormusunuz kabuklarin.




Sayfa 21 / 23 İlkİlk ... 1117181920212223 SonSon