Sayfa 20 / 23 İlkİlk ... 101617181920212223 SonSon
Toplam 337 mesajın 286-300 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #286
    Üye
    SERAFİM Avatarı

    Gerçek Adı
    Murat
    Üyelik Tarihi
    04.05-2010
    Son Giriş
    06.11-2016
    Saat
    15:14
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Mesaj
    2.439

    SERAFİM

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bende siz değerli arkadaşlarıma PROSCİUTTO Di PARMA tarifi vereyim , Yapılışı ; yaklaşık 2 yaşında bir domuzun butunu alırsınız ve incik tabir ettiğimiz kısmı kırarak veya çok keskin bir bıçak kullanarak ete zarar vermeden ayırırsınız. geriye kalan parçayı domuzun karın yağı ile ovarsınız. bu arada 1kg et için yarım litreden hesap ederen temiz bir leğenin içerisine koyu bir kırmızı şarap ve bu şarabın içerisine 4kg et için 1kg gibi düşünerek tuz, bol karabiber ve kırmızı biber ve bolca defne yaprağı katarsınız. etin bu arada kanlarından tamamen temizlenmiş olmasına dikkat edilmesi çok önemlidir. etin kenar kısmından bıçağın ağzı kemiğe paralel gidecek şekilde boylu boyunca iki uzun çizik atarsınız ve eti şaraplı terbiyeye bırakırsınız. üzerini özenle örtersiniz ama bu hava almasını engelleyecek şekilde olmamalı. bu karışım içerisinde serin ve nemli bir ortamda eti en az 48 saat olmak üzere bekletirsiniz ama ideal süre etin terbiyeyi büyük oranda emmiş olmasıyla anlaşılır. sonra eti terbiye leğenini
    n içerisinden çıkartıp çok ince ve temiz bir tülbente sararsınız ve ağırlığı aşağıya bacağın toplu ucu yukarıya gelecek şekilde kanca ile bu sefer kuru bir mekana ve mutlaka yeredn yüksek bir yere asarsınız, en az 4 ay sonra prosciuttonuz yenecek kıvama gelmeye başlamıştır afiyetle yersiniz ama ben 6 aydan önce pek yemeyin derim. en kral prosciutto olan prosciutto di parma en az 18 ay bekletilmektedir........

  2. #287
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Ekmekler süper! çok iştah açıcı görünüyorlar.Nasıl bir un kullanıyorsunuz?

    Ben ekmeği yaparken unu eliyerek kullanıyorum bir etkisi oluyormu bilmiyorum,belli markalarımı tercih etmeli acaba? çok güzel kabarmışlar.Tabii sizin ustalığınızın eseri bu ekmekler onu göz ardı etmiyorum ellerinize sağlık..

  3. #288
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:00
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.847
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Valla un eleği var ben de ama unlar o kadar temiz ki elekte zerresi kalmıyor.

    Üstteki normal ekmekler Kalecik unu ve normal maya... Alttakiler Hatap unu, köy ekmeği unu karışık ve ekşi maya...

    Kullandığım unlar genellikle Kalecik, Sinangil, Söke unları... Bir de Ankara civarında bulunan Hatap diye bir un var. Bu mükemmel bir un. Baklava açsanız açılır.

    İyi kabarmasının sırrı ekmeğin kamurunun katlanıp şekil verilmesinde. Ama genel olarak bir laboratuar hassasiyetinde çalışılmasının faydası var. Öyle çala kalem göz kararı malzemeyle iyi ürün olmuyor.

  4. #289
    Üye
    SERAFİM Avatarı

    Gerçek Adı
    Murat
    Üyelik Tarihi
    04.05-2010
    Son Giriş
    06.11-2016
    Saat
    15:14
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Mesaj
    2.439

    SERAFİM

    Darılacağım ama ,PROSCİUTTO Di PARMA tarifi yaptım bi teşekkür etmediniz

  5. #290
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Unu elemeyi annem söyler, un havalanıyor elede öyle yap diye başımda durur,daha iyi özleşir diye bende ona uyuyorum..Hatap ununu hiç duymamıştım bir araştırayım Bursada varmı.?

  6. #291
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    bende size sıkca yaptıgım bi ekmek tarifi vereyim tahıllı ekmekyine ekişi maya toz yada paket mayada olur ,1 fincan kuş üzümü 1 fincan keten tohumu 1 fincan haş haş 1 fincan ay çekierdegi içi 1 fincan susam istege göre ceviz mayalandırıp düz tepside pişiriyorumince dilimler halinde kesiliyor tavsiye ederim.

  7. #292
    Üye
    jehya Avatarı

    Üyelik Tarihi
    02.09-2013
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kayseria
    Mesaj
    316
    Blog Mesajları
    3

    jehya Sevdiğim Yemekleri Bu Başlıkta Paylaşmam Mümkün mü?

    YOĞURTLU KEBAP
    Malzemeler
    500 gr kıyma
    2-3 yemek kaşığı galeta unu
    2 tatlı kaşığı biber salçası
    1 diş sarımsak
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon
    Sunum için
    2 bazlama
    60 gr tereyağı
    600 gr yoğurt
    1-2 diş sarımsak
    Sos için
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    40 gr tereyağı
    Tuz
    Karabiber
    1.5 yemek kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    2/3 çay bardağı su

    Hazırlanışı:
    Sarımsağı rendeleyip kıyma ile karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon, biber salçası ve galeta ununu ekleyip iyice yoğurun. Kıymadan parçalar alıp yassı şekilde çöp şişe yerleştirin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra ızgarada kızarıncaya kadar pişirin. Sos için, zeytinyağı ve salçaları tavada birkaç dakika pişirin. Tereyağı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Su ilave ederek 4-5 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Bazlamaları iri küp şeklinde doğrayın. Tavada tereyağını eritip bazlamaları kızarıncaya kadar birkaç dakika pişirin ve servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Köfteleri yerleştirip sos dökerek servis yapın.

  8. #293
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Tabiiki mümkün, paylaşım için teşekkürler.

  9. #294
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Evde cezerye yapmayı denedim.

    vokDXD - Pasta ve yemek tarifleri

    Havucun faydaları da dikkate alındığında sağlıklı bir tarif. Denemek isteyen olursa tarifini yazarım.

  10. #295
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Cezerye güzel iştah açıcı görunüyor, tarifini öğrenmek isterim...

  11. #296
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Tarifini Facebook'tan ekledim Minecim, not aldın sanırım 2. denememde şeker oranını düşürmeyi düşünüyorum.

  12. #297
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Tarifi yazdım Sema'cım..Daha denemedim en yakın zamanda deneyeceğim, eminim güzel olacak..Şekere dikkat edeyim bende..Teşekkür ederim..

  13. #298
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Diyet menülerinize ekleyebileceğiniz türden, sağlıklı bir salata ; Şalgamlı Bulgur Salatası

    Şalgam suyu artık her markette kolaylıkla bulunuyor.
    oARQy2 - Pasta ve yemek tarifleri

    Gördüğünüz üzere 330 cc lik bir şişe, ben buna yarım bardak kadar da su ekleyip bir tencerede kaynattım. 1 bardak iri bulgur ekleyip pilav gibi pişirdim, zeytinyağı ekledim. Bulgur şalgamın rengini aldı.
    kjyrRA - Pasta ve yemek tarifleri

    İçine kornişon turşu ve haşlanmış mısır taneleri ekledim. Yeşillik kısmı zevkinize kalmış, ben bazen ıspanak yaprakları doğruyorum, bazen roka, maydonoz, dereotu.

    vgvz7v - Pasta ve yemek tarifleri

  14. #299
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Çok da pratik oluyor, tavsiye ederim. Renkli görüntülü yiyecekler yapmak hoşuma gidiyor.
    Belirtmeyi unutmuşum , tuz koymaya gerek kalmıyor şalgam tuzlu olduğu için.

  15. #300
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Afiyet olsun Senin de ellerine sağlık.




Sayfa 20 / 23 İlkİlk ... 101617181920212223 SonSon