Sayfa 19 / 23 İlkİlk ... 9151617181920212223 SonSon
Toplam 337 mesajın 271-285 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #271
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Okuyunca bamya çiçeğini biraz araştırdım. Güzel renk çıkacak kullanılabilir mesela lohusa şekeri yerine bamya çiçeğinden renk elde edilecek kanımca..

    Doğada organik yollardan renk bulmak zor değil, biraz araştırıp uğraşmak gerekiyor,kozalardan yapılan çiçekler var renkler tamamen doğal. Yeşil yaprak ezilip rek alınıyor vişne, çilek daha aklıma gelebilecek renk veren herşey kullanılıyor biraz daha fazla emek sadece..

  2. #272
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Aaa hibiscus bamya çiçeğiymiş, çayını içeriz Evde hep bulunur..
    Kırmızı pancar da iyi renk veriyor.

  3. #273
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Karmin böceğinin kullanım alanı çok geniş birçok yerde adını duydum bende..Evet pancarda renk açısından iyi

  4. #274
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Ispanağı rondadan geçirince suyu alınabiliyor.Bir çaybardağı ıspanak suyunu pandispanya ya ilave etmiştim ve yeşil bir kek olmuştu.
    Kremalarda da kullanılabilir...Güzel koyu bir renk oluyor..

  5. #275
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Sema Mesajı Gör
    Aaa hibiscus bamya çiçeğiymiş, çayını içeriz Evde hep bulunur..
    Kırmızı pancar da iyi renk veriyor.
    evet semacım kırmızı pancar süper renk veriyor özellikle ayva tatlısı yaparken kullanıyorum ayva ve kırmızı pancarı beraber haşlıyorum renk güzel oluyo hemde dogal

  6. #276
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:41
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.845
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: shukufe Mesajı Gör
    MeTePe burda doktor kımlıgınızle
    hanı pastanelerden pasta alınır bunlarda suslemelerede kullanılan gıda boyaları ıcın bızlere bılgı bırıkımınızden bırseyler anlatmak ıstermısınız
    Bu pek doktorların konusu değil... kimyacıların ve diyetisyenlerin konusu...

    Genel olarak her türlü boyar maddeye temkinle yaklaşılmalıdır. Gıda boyası denilen şeylerin de çoğu kimyasaldır. Üstelik "aktar" gibi yerlerde satılan boyaların nasıl üretildiğini veya ne kadar sağlıklı olduğu bilmek çok zordur. Bu ülkede krimit tozunu kırmızı toz biber diye satanlar bile oldu vaktiyle...

    Ben bu tür ürünlerde bitkilerden elde edilecek renklerin kullanılmasını öneririm. Ama elbette bu her zaman mümkün değil. Gıda boyası kaçınılmaz ise, bunun mutlaka Gıda bakanlığından onaylı olduğuna dikkat edilmelidir. Pastaneden aldığınız ürünlerde de pastanenin kaliteli bir mekan olması önemli elbette... Bu tür yerler kullandıkları hammaddelere özen gösterir.

  7. #277

    shukufe

    cok tesekkur ederım doktor bey ıyı oldu bıgılendık boyanın her turlusunu afaroz etmek gerek bencede

  8. #278
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Bugün bir arkadaşım arayıp tv aç derya baykalda ekşi maya yapıyolar dedi,hemen açtım bizim tarife benziyor ama şeker,yada bal koymadılar öylede oluyormuş heralde,fakat doktorun ekşi maya için anlattıklarından sonra ben bütün mayalı hamurları ekşi maya ile yapsam nasıl olur ki dedim..
    Kezbanı aldım dolaptan ama iş yoğunluğundan ihmal ettiğim için biraz küsmüş, zor barıştık biraz besledim biraz sohbet ettim peteğin yanına koydum inşallah akşama ekmekler yapacağım...

  9. #279
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:41
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.845
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Bütün mayalı hamurları ekşi mayadan yapmak biraz zor olur. Ne de olsa en kısa 5-6 saatte mayalanıyor.

    Şeker veya bal konulmasının nedeni, mayaya başlangıçta doping yapmak içindir. Konmasa da olur ama o zaman az sayıdaki mayanın önce nişastayı parçalayıp şeker haline getirmesi, sonra beslenip çoğalması gerekir. O bir tatlı kaşığı bal veya şekeri koymazsanız mayanın hazırlanmasını 1-2 gün uzatabilirsiniz.

    Dolaptan çıkan mayayı bir kapta ılık su ile biraz sulandırıp içine az bir şey şeker katın. 15-20 dk. öyle durduktan sonra kendine gelir. Şeker mayanın besinidir.

  10. #280
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Şeker koymak aklıma gelmedi,üstünde biriken suyu döktüm yeni ılık su ilave ettim..bekleyince biraz koyulmuş işlem gerekti

    Ekmeği mayalarken şeker koyuyorum mayası daha kolay gelsin diye..

    Uzun süreli beklenen hamurlarda denene bilir diye düşündüm ekşi mayayı ama sizin dediğiniz gibi herşeyde kullanılamaz zaten onada maya yetmez..

  11. #281
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Ekşi mayamdan bizim Bursamızın bayram, ve kına gecelerinin vaz geçilmez hamur işi olan cevizli lokum pişirdim.Fakat fotoğraf yok buraya foto koyamıyomıyorum ben..
    korkmuştum olmıyacak zannettim ekmekden daha çok uğraştırdı tepsiye koymadan önce beklediğim süre ayrı, tepside beklediğim ayrı gece yarısı fırına koydum.ilk deneme için hiç fena değil...

    Bahsedipte hiç görüntü olmasın olurmu dedim, görsellerden aldığım ''Cevizli lokum''



    cevizli lokum - Pasta ve yemek tarifleri

  12. #282
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Çörekmiş, lokum diye düşünmüştüm. Ege'nin haşhaşlı çöreği gibi görüntüsü. Olsa da yesek çayın yanında

  13. #283
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Cevizli lokum'u mutasyona uğrattılar Sema'cım aslında sadece ceviz bir fiske kadarda tarçın konarak yapılan mayalı hamur çeşidir.Artık fırınlarda çok çeşitleri yapılıyor poğaça kıvamında,ama ev yapımı bir başka oluyor..
    Kına gecelerinde çerezin yanında mutlaka olur düğün nerede olursa olsun evde veya otelde...

  14. #284

    candy crush

    karnım da aç,nerden girdim ben bu başlığa

  15. #285
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:41
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.845
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Daha önce burada bir kaç kez ekmek muhabbeti yapmıştık... Aşağıda son yaptığım normal ve Umut adını koyduğumuz ekşi mayayla yapılmış bir kaç ekmek örneği...

    Kg2Lz0 - Pasta ve yemek tarifleri


    Ekşi mayalı ekmek... Elde yoğrulup mayalandırıldı...

    ek08oJ - Pasta ve yemek tarifleri


    eNG2Pg - Pasta ve yemek tarifleri



    Bunlarda Ekmek Yapma Makinasının hamur yoğurma fonksiyonu ile hazırlanıp, mayalanan, elde şekil verilip fırında pişirilen ekşi mayalı ekmekler..

    wOza7Q - Pasta ve yemek tarifleri


    Toparlak olandan dayanamayıp soğumadan bir dilim aldık...


    wzpyr6 - Pasta ve yemek tarifleri




Sayfa 19 / 23 İlkİlk ... 9151617181920212223 SonSon