Sayfa 18 / 23 İlkİlk ... 8141516171819202122 ... SonSon
Toplam 337 mesajın 256-270 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #256
    Yasaklı Üye
    SERAFİM Avatarı

    Gerçek Adı
    Murat
    Üyelik Tarihi
    04.05-2010
    Son Giriş
    06.11-2016
    Saat
    15:14
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Mesaj
    2.439

    SERAFİM

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: bambam Mesajı Gör
    arkadaşlar cinsiyete göre değilde halka açsanız konuları
    Kanka sana Adriana lima pastasu yapsak seni kesermi ,içine biraz demirci sodası ,shukufe kimyonu ,metafe çileği katmayı unutmayalım

  2. #257
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Pasta-yemek değil bir içecekten bahsetmek istiyorum bizim bölgeye özgü, geleneksel bir içecektir.
    Canım memleketimin mucize iksirlerinden "Kaynar".
    (Patent alınmalı bence!)
    Gelenek olarak; bebek doğduğu zaman yapılır, anneye içirilir, gelen misafire ikram edilir.
    Aynı zamanda kış aylarında soğuk algınlığına-öksürüğe iyi gelir. Bağışıklığı güçlendiren, vücut direncini arttıran şifa kaynağıdır.
    7 çeşit baharatla yapılır ; Çubuk tarçın, karanfil, zencefil, zerdeçal, havlıcan, muskat, yeni bahar bir tencerede yarım saat kadar kaynatılır. Üzerine ceviz konularak içilir.
    q2u1 - Pasta ve yemek tarifleri

  3. #258
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:41
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.845
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Vay... bu ne yahu? Mesir macununun çay hali gibi bir şey...

  4. #259
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Sema Mesajı Gör
    Pasta-yemek değil bir içecekten bahsetmek istiyorum bizim bölgeye özgü, geleneksel bir içecektir.
    Canım memleketimin mucize iksirlerinden "Kaynar".
    (Patent alınmalı bence!)
    Gelenek olarak; bebek doğduğu zaman yapılır, anneye içirilir, gelen misafire ikram edilir.
    Aynı zamanda kış aylarında soğuk algınlığına-öksürüğe iyi gelir. Bağışıklığı güçlendiren, vücut direncini arttıran şifa kaynağıdır.
    7 çeşit baharatla yapılır ; Çubuk tarçın, karanfil, zencefil, zerdeçal, havlıcan, muskat, yeni bahar bir tencerede yarım saat kadar kaynatılır. Üzerine ceviz konularak içilir.
    q2u1 - Pasta ve yemek tarifleri
    harika bi çay bizde yapıyoruz az bi farkla ,zencefil,tarçın ,havlıcan,ogul otu,karanfil,uduhindi,zakkum yapragı (çok az olacak 1 cm çapında kesinlikle fazla olmamalı zakkum yapragı )kışın çok iyi oluyor çocuklugumdan beri içtigimiz bi çaydır...

  5. #260
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Aynen Ben şekersiz içiyorum, makbul olanı bol şekerlidir. Çok güzel tadı ve kokusu vardır. Günlerce eviniz mis gibi kokar hatta bütün apartman kokar

    Zakkum zehirli olur diye biliyordum şem-i.

  6. #261
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    evet çok kullanılırsa zarar, az kullanılırsa şifadır ben 36 senedir içiyorum zehirlenmedim ailece ve tarifi dogru uygulayanlarda bi zarar görmedibizde balkon zakkumu vardı dogada yetişenlerden deyil ondan 1 yaprak koyardık dogadaki yabani zakkumdan 1 cm çapında konulur ölçü aşılmazsa bi zararı olmuyor...

  7. #262
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Hmm anladım İlaç niyetine, dozu önemli. Osmaniye bölgesinde yılan pancarı otundan yapılan bir çorba vardır, Tirşik denir. Zehirli bir ottur , yapım aşaması çok önemlidir o yüzden. Yemedim gerçi

  8. #263
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Sema Mesajı Gör
    Hmm anladım İlaç niyetine, dozu önemli. Osmaniye bölgesinde yılan pancarı otundan yapılan bir çorba vardır, Tirşik denir. Zehirli bir ottur , yapım aşaması çok önemlidir o yüzden. Yemedim gerçi
    evet canım azı karar çogu zarar ,hatırladınmı bilmiyorum zakkumdan kanser ilacı bile yapmışlardı

  9. #264
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Harika bir içecek..
    Paylaşım için teşekkürler Sema..Merak ettim içinde lohusa şekeri de varmı.? Bizim Bursalılar da lohusa şerbeti diye bebek doğduğunda yapıyorlar genelde aile büyükleri Babanneler, Annaneler yapar içine lohusa şekeri kabuk tarçın karanfil ve çeşitili baharatlar koyulduğnu biliyorum kırmızı renkte oluyor kışın sıcak yazın buz gibi soğuk ikram ediliyor .Senin tarifte cevizde var daha da kuvvetli bir içecek haline gelmiş..

    Ben severim bu içeceği ne kadar güzel geleneklerimiz var..

  10. #265
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Hayır, içinde lohusa şekeri yok. İnternette baktım, hiç görmemiştim açıkçası. Kırmızı rengini ne veriyor acaba

    Geleneklerimizi, özellikle yeme-içme kültürümüzü seviyorum ben de.
    Bir gün de Menengiç Kahvesini paylaşırım.

  11. #266
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:41
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.845
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Kırmızı rengi veren boya... İçine ne konuluyor bilmiyorum ama gıda boyası olma olasılığı yüksek. "Doğal boya" ve şekerden yapılıyormuş.

    Bamya çiçeği de içeceklere kırmızı renk vermek için sıklıkla kullanılır.

  12. #267
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Ben tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyordum. Anneme sordum lohusa şekeri alınıp onunla renklendiriliyor dedi, ama şekere rengi veren gıda boyasıdır sanırım.Kesinlikle de doğal boya kullanılmalı yeni doğum yapmış birine şifa diye özellikle içiriliyor..

    Lohusa şekeri buymuş bende yeni gördüm..




    201219234645 kizamik sekeri - Pasta ve yemek tarifleri

  13. #268

    shukufe

    MeTePe burda doktor kımlıgınızle
    hanı pastanelerden pasta alınır bunlarda suslemelerede kullanılan gıda boyaları ıcın bızlere bılgı bırıkımınızden bırseyler anlatmak ıstermısınız

  14. #269
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    04.12-2016
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    shukufe, haklısın pastalar da gıdaboyaları çok kullanılıyor sağlığa bir zararı varmı bilmeden malesef'ki tüketiyoruz...

    Tamamen doğal organik olarak elde edilen boyalar var fakat kullanılıyormu?

  15. #270
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Marketlerde satılan çilekli yoğurt, çilekli sütlerin rengini veren karmin, doğal bir boya maddesi, hayvansal kaynaklı. Bir böcekten elde ediliyormuş. Organik




Sayfa 18 / 23 İlkİlk ... 8141516171819202122 ... SonSon