Sayfa 17 / 23 İlkİlk ... 7131415161718192021 ... SonSon
Toplam 337 mesajın 241-255 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #241
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    burayı epeydir unutmuşum ,ramazanda çok güzel yemekler ,mezeler neler neler yaptım ama aklıma gelince yazarım .

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    ÇİKOLATALI SUFLE

    Yeni denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem kolay, hem lezzetli, hem de internette bolca bulunan "keke" benzeyen tariflerden biraz farklı.

    Malzemeler:
    1. 1 su bardağı süt (200ml)
    2. 1 su bardağından biraz az (125 gr) pudra şekeri veya çekilmiş toz şeker
    3. 2,5 paket kare bitter çikolata (toplam 200gr. Paketler 80gr.dır Üstünde % 70 kakao yazanları tercih edin)
    4. Yarım bardağa yakın (25-30gr civarında) mısır unu
    5. 4 adet yumurta

    YAPILIŞI:

    - Öncelikle ocaktaki bir kabın içinde sütümüzü ve mısır ununu orta ateşte karıştırıyoruz. Mısır ununun topaklaşmaması için bir taraftan çırparken sütü azar azar azar ilave edin.
    - Süt kaynamaya yakın hale gelinceye kadar sürekli karıştırın veya çırpın.
    - Karışımınız bu aşamada koyulaşacak, hafifçe muhallebi kıvamına gelecektir. Ocağı kapatın ve çikolatalarınızı parçalayarak içine atın.
    - Çikolataları karıştırarak eritin.
    - 4 adet yumurtanızın beyazlarını ve sarılarını ayırın. Sarılarını azar azar hazırladığınız çikolata sosuna sürekli karıştırarak yedirin. Bu aşamada yumurtalar iyice karışana ve karışım homojen hale gelinceye kadar sürekli karıştırmalısınız.
    - Karışımınız bir kenarda soğurken yumurta beyazlarını metal veya cam bir kaba alın. (Plastik olmasın) Bir çırpıcı yardımı ile sürekli çırpın. Çırpma işlemini sürekli karıştırarak yapın.
    - Çırptığınız yumurta beyazları yavaşça beyazlaşacak ve köpüklenmeye başlayacaktır. Çırpma işlemine köpükler şampuan köpüğü/krema kıvamına gelene kadar devam etmelisiniz. Zaten bu aşamada köpükler artık çırpıcınızı kaldırdığınızda kaba yavaşça akacak şekilde koyulaşacaktır. En az 8-10 dakika çırpmanız gerekiyor. Mikser ile de yapılabilir ama ben elde çırptım. Köpüğünüz hazır olduğunda, çırpıcıyı çektiğinizde oluşan uzantılar akmadan dik durabilecek halde olmalıdır.
    - Pudra şekerini (veya çektiğiniz toz şekeri) yumurta köpüğüne karıştırın ve içinde karıştırarak eritin.
    - Artık yeterince soğumuş olan çikolatalı sosumuzu yavaşça köpüğümüze karıştırabiliriz. Bu aşamada çırpma yapmıyor, sosu köpüğe yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Eğer çırparsanız güzelim köpüklerinizi öldürebilirsiniz.
    - Hazırladığımız sufle karışımımızı küçük porselen, cam veya tek kullanımlık alüminyum kaplara koyabiliriz. Kapları önceden yağlarsanız iyi olur.
    - Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına atıyor ve 10 dakika sonra çıkartıyoruz. Pişirme sırasında fırını açmayın, kabarmasını önlersiniz.
    - Sıcak sıcak yiyoruz. Soğuduğunda güzelim kabarmış sufleniz yavaş yavaş çöker! İyi pişmiş bir suflenin kenarları kek kıvamında içi ise çikolata kreması kıvamında olacaktır.

    Hazırladığınız karışımı 1 seferde kullanmak zorunda değilsiniz. Kaplara koyup 3-4 gün buzdolabında saklarsanız her seferinde gerektiği kadarını pişirirsiniz. Çünkü suflenin pişer pişmez yenmesi gerekir. Soğuyunca pek bişeye benzemez. Dolaptan çıkardığınız sufle karışımını hemen fırına atacaksanız ısınması için fazladan 1dk. pişirin.

    Yukarıdaki tariften yaklaşık 7-8 porsiyon sufle yapabilirsiniz.

    Not: Kendi yaptıklarımı yediğim için aşağıdaki resim internetten alınma örnektir.

    sufle - Pasta ve yemek tarifleri
    deyişik bi tarif deniycem elinize saglık...

  2. #242
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Sufle nin tarifi değişikmiş,yağ yok un yerine mısır unu kullanılmış.İstediğim kadar kullanıp buzdolabında bekletmeyi bu gibi hamurlarda hiç denememiştim.
    Bekleme donducuda değildir sanırım..

  3. #243
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:30
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.854
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Dolapta 3-4 gün, dondurucuda 1 yıl saklayabilirsiniz.

    Yağ olmaması iyi bir şey. Çikolatada yeterince yağ var. Un da aslında suflede çok tercih edilen bir malzeme değil. Un kullandığınızda etrafındaki pişen kısım kek kıvamında oluyor. Halbuki sufle, prensip olarak çırpılmış yumurta ile omlet yapmak gibi bir şey.

    Aslında bitter çikolatayı daha az kullanıp tereyağı, süt ve kakao ile kendi kremanızı da yapabilirsiniz. Benim verdiğim tarif biraz daha pratik sadece.

    Suflenin ana malzemesi çırpılmış yumurta beyazı ve şeker. Sos olarak her türlü çeşitlemeyi yapmak mümkün.

  4. #244
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Çok güzel! vakit bulunca yapıp atarım dolaba gerektiğinde çıkarırım..
    Yağ olmaması bana da iyi geldi genelde yağ oranını aşağı düşürürüm,margarinse tereyağıyla değiştirdiğimde olur...

  5. #245
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Aşure fotoğrafı görecem diye korkmuştum. Suflenin geri kalır yanı yok gerçi, çikolata çok sevmeme rağmen yine de tercihim aşureden yana olur bugünlerde.
    Çikolata krizleri için bu tarif aklımda bulunsun, teşekkürler paylaşım için.

  6. #246
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Enfes bir kurabiye tarifi...

    Ne zamandır yazayım diye düşünüyordum yazamamıştım benim için vazgeçilmez bir tarif..Gönül isterdiki fotoğraflayayım fakat o konuda pek pratikliğim yok üzgünüm...

    <<<<Susamlı Kurabiye>>>

    Malzemeler
    100 gr tereyağ
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yumurtanın beyazı
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı tepeleme şeker
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Yarım portakal kabuğu rendesi
    Aldığı kadar un
    Susam
    ..................
    Yumurta akı ve susamlar hariç,malzemeler hepsi bir arada harmanlanır kulak memesi yumuşaklığından biraz katı olacak şekilde yoğurulur.elinize aldığınız bezeleri hurma tatlısı şeklinde yuvarlayıp biraz bastırın,kedi dili bisküvi şekli verin, önce yumurta aklarına sonrada susamlara bulayıp.Tepsiye dizilir...Ben düşük ateşte ağır ağır pişiriyorum..32-33 adet çıkıyor bezeleri nasıl tuttuğunuza bağlı...
    Portakal kabuklarını soyup rondaya atıyorum.. Hem kolay hemde aroması daha yoğun oluyor..

  7. #247
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Güzel bir tat olacağı kesin. Paylaşım için teşekkürler Mine'cim. Tarif Defteri gibi lazım oldukça bakılacak bir yer oldu burası.

  8. #248
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Öyle olduda Sema'cım,ben açıp bakıyorum geride'ki sayfalara beğenipte not etmediklerim oluyor...

  9. #249
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Dün kar tatili sebebiyle yeğenimle pastacılık oynadık..Ortaya gülen yüzlü adamlar çıktı..

    Ev tipi krema yaptık. Sonra pandispanyayı yapıp borcamlara 2 kaşık döküp, fırına verdik pişince böyle kafamıza göre süsledik..Son zamanlarda yaptığım pandispanyalara 1 fincan süt ve yağ ilave ediyorum daha bir yumuşak oluyor....
    7818soz   nisan  falan filan 330 - Pasta ve yemek tarifleri

    Resimde bayağı küçük çıkmış ama yüzler seçiliyor..

  10. #250
    Üye
    kardelenn Avatarı

    Üyelik Tarihi
    03.02-2011
    Son Giriş
    05.12-2016
    Saat
    09:46
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Mesaj
    2.526
    Blog Mesajları
    3

    kardelenn

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: metepe Mesajı Gör
    çikolatalı sufle

    yeni denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem kolay, hem lezzetli, hem de internette bolca bulunan "keke" benzeyen tariflerden biraz farklı.

    malzemeler:
    1. 1 su bardağı süt (200ml)
    2. 1 su bardağından biraz az (125 gr) pudra şekeri veya çekilmiş toz şeker
    3. 2,5 paket kare bitter çikolata (toplam 200gr. Paketler 80gr.dır üstünde % 70 kakao yazanları tercih edin)
    4. Yarım bardağa yakın (25-30gr civarında) mısır unu
    5. 4 adet yumurta

    yapılışı:

    - öncelikle ocaktaki bir kabın içinde sütümüzü ve mısır ununu orta ateşte karıştırıyoruz. Mısır ununun topaklaşmaması için bir taraftan çırparken sütü azar azar azar ilave edin.
    - süt kaynamaya yakın hale gelinceye kadar sürekli karıştırın veya çırpın.
    - karışımınız bu aşamada koyulaşacak, hafifçe muhallebi kıvamına gelecektir. Ocağı kapatın ve çikolatalarınızı parçalayarak içine atın.
    - çikolataları karıştırarak eritin.
    - 4 adet yumurtanızın beyazlarını ve sarılarını ayırın. Sarılarını azar azar hazırladığınız çikolata sosuna sürekli karıştırarak yedirin. Bu aşamada yumurtalar iyice karışana ve karışım homojen hale gelinceye kadar sürekli karıştırmalısınız.
    - karışımınız bir kenarda soğurken yumurta beyazlarını metal veya cam bir kaba alın. (plastik olmasın) bir çırpıcı yardımı ile sürekli çırpın. çırpma işlemini sürekli karıştırarak yapın.
    - çırptığınız yumurta beyazları yavaşça beyazlaşacak ve köpüklenmeye başlayacaktır. çırpma işlemine köpükler şampuan köpüğü/krema kıvamına gelene kadar devam etmelisiniz. Zaten bu aşamada köpükler artık çırpıcınızı kaldırdığınızda kaba yavaşça akacak şekilde koyulaşacaktır. En az 8-10 dakika çırpmanız gerekiyor. Mikser ile de yapılabilir ama ben elde çırptım. Köpüğünüz hazır olduğunda, çırpıcıyı çektiğinizde oluşan uzantılar akmadan dik durabilecek halde olmalıdır.
    - pudra şekerini (veya çektiğiniz toz şekeri) yumurta köpüğüne karıştırın ve içinde karıştırarak eritin.
    - artık yeterince soğumuş olan çikolatalı sosumuzu yavaşça köpüğümüze karıştırabiliriz. Bu aşamada çırpma yapmıyor, sosu köpüğe yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Eğer çırparsanız güzelim köpüklerinizi öldürebilirsiniz.
    - hazırladığımız sufle karışımımızı küçük porselen, cam veya tek kullanımlık alüminyum kaplara koyabiliriz. Kapları önceden yağlarsanız iyi olur.
    - önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına atıyor ve 10 dakika sonra çıkartıyoruz. Pişirme sırasında fırını açmayın, kabarmasını önlersiniz.
    - sıcak sıcak yiyoruz. Soğuduğunda güzelim kabarmış sufleniz yavaş yavaş çöker! Iyi pişmiş bir suflenin kenarları kek kıvamında içi ise çikolata kreması kıvamında olacaktır.

    Hazırladığınız karışımı 1 seferde kullanmak zorunda değilsiniz. Kaplara koyup 3-4 gün buzdolabında saklarsanız her seferinde gerektiği kadarını pişirirsiniz. çünkü suflenin pişer pişmez yenmesi gerekir. Soğuyunca pek bişeye benzemez. Dolaptan çıkardığınız sufle karışımını hemen fırına atacaksanız ısınması için fazladan 1dk. Pişirin.

    Yukarıdaki tariften yaklaşık 7-8 porsiyon sufle yapabilirsiniz.

    Not: Kendi yaptıklarımı yediğim için aşağıdaki resim internetten alınma örnektir.

    [ımg]http://morfikirler.com/wp-content/uploads/2012/10/sufle.png[/ımg]

    ben buna bayıldım ama yiyemem

  11. #251
    Yasaklı Üye
    romeo10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Doğukan
    Üyelik Tarihi
    31.01-2011
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Balıkesir
    Mesaj
    8.415

    romeo10

    Neden ? çok mu kilo aldırıyor

  12. #252
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Porsiyonluk pandispanya fikri güzel, süslemesi de cici olmuş. Çocukların kalbini fehtedecek cinsten. Elinize sağlık

  13. #253
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Yeni yılda değişik bir tarif denemek isteyenler için , ben denedim başarılı buldum.
    Karamel, elma, tarçın tadını sevenlerdenseniz uygun bir tarif.


    Karamelli elmalı kadayıf

    300 gr kadar tel kadayıf
    100 gr tereyağı

    4 adet sarı elma (Kırmızı elma dağılıyor pişerken)
    1 çay bardağı toz şeker
    1 bardak ceviz
    tarçın

    Karamel sos için
    200 gr toz şeker
    200 ml krema

    Elmaları soyup tavla zarı büyüklüğünde doğruyorsunuz. (Asla rendelemeyin, sulanıyor çünkü) Teflon tavada şekerle pişiriyorsunuz. Tarçın ve cevizi ekliyorsunuz. Soğumaya bırakıyorsunuz.
    Tereyağını eritip tel kadayıf ile karıştırıyorsunuz, küçük bir kasenin (veya fincan) içine ortasını çukur bırakacak şekilde tel kadayıfı yayıyorsunuz ve elmalı harcı doldurup üzerini tel kadayıfla kapatarak fırın tepsine ters çeviriyorsunuz. 200 derecede pişiriyorsunuz.

    Karamel sos için toz şekeri teflon tavada eritip karamel rengini almasını bekliyorsunuz, başka bir kapta ısıttığınız kremayı dikkatlice ekliyorsunuz.

    Kadayıflar fırından çıktıktan 10 dk sonra sıcak sosu üzerine döküyorsunuz.

    Afiyet olsun.

    mmso - Pasta ve yemek tarifleri

  14. #254
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Görüntü harika,karamel,elma, tarçın bunların bir araya gelişi enfes olur denemeliyim..

  15. #255
    Yasaklı Üye
    bambam Avatarı

    Gerçek Adı
    temel
    Üyelik Tarihi
    30.12-2013
    Son Giriş
    20.01-2014
    Saat
    13:34
    Yaşadığı Yer
    urfa
    Mesaj
    89

    bambam

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    arkadaşlar cinsiyete göre değilde halka açsanız konuları




Sayfa 17 / 23 İlkİlk ... 7131415161718192021 ... SonSon