Sayfa 16 / 23 İlkİlk ... 6121314151617181920 ... SonSon
Toplam 337 mesajın 226-240 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #226
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Tarif için teşekkürler şem_i , müsait bir zamanımda deneyeceğim.

  2. #227
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Sema Mesajı Gör
    Tarif için teşekkürler şem_i , müsait bir zamanımda deneyeceğim.
    rica ederim canım sen iste yeterki devamıda var müsait olunca yazarım

  3. #228
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: şem_i Mesajı Gör
    rica ederim canım sen iste yeterki devamıda var müsait olunca yazarım
    Müsait olduğunda yeni tariflerini bakliyoruz.şem_i Poğaçan güzelmiş...

    Değişik salata tarifleride paylaşalım Arkadaşlar.Belki bilmediklerimizde vardır..
    .................................................. ...........................................

    şem_i daha önce hazır yufakadan kolay börek bilen varmı diye sormuştun ben bu yazacağım tarifi yapıp dolaba koyuyorum lazım olunca çıkarıp pişiriyorum. çalışanlar için ideal..

    Malzemeler.
    5 yufka
    200 gr tereyağ
    1 yumurta
    1,5 su bardağı su
    ....
    İç malzemesi ne arzu edersen kıyma, lor,patates,sosis, ıspanak(Ben genelde kıyma ile yapıyorum bol soğan kıyma patates rendesi ocakta biraz öldürüyorum indirince karabiber ile 2 yumurta da ilave ediyorum )

    Yapılışı şöyle,su ile tereyağını ocakta eritiyoruz.Tereyağı eriyince fazla tutmadan alın. 1 tane yufkayı tezgaha yayıp tereyağlı sudan yufkanın üstüne iyice heryerine gelecek şekilde kaşıkla döküyoruz. Yufkayı dört tarafından da biraz içe doğru katlıyoruz... Eni boyu 30 santimlik kare elde ediyoruz.Bu kareyi 4 e kesip, herbir parçasına malzemeyi koyup zarf gibi katlalıyoruz ters çevirip tepsiye sırala..Aynı işlemle diğer yufkalarda yapın..Üzerine yumurta sarısı sürüp,pişiriceksem fırına yada dondurucuya koyuyorum..

    Ben hazırlayıp bir çok şeyi dondurucuya koyuyorum daha sonra pişirmek için, sakıncası varmı bilmiyorum..

  4. #229
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Müsait olduğunda yeni tariflerini bakliyoruz.şem_i Poğaçan güzelmiş...

    Değişik salata tarifleride paylaşalım Arkadaşlar.Belki bilmediklerimizde vardır..
    .................................................. ...........................................

    şem_i daha önce hazır yufakadan kolay börek bilen varmı diye sormuştun ben bu yazacağım tarifi yapıp dolaba koyuyorum lazım olunca çıkarıp pişiriyorum. çalışanlar için ideal..

    Malzemeler.
    5 yufka
    200 gr tereyağ
    1 yumurta
    1,5 su bardağı su
    ....
    İç malzemesi ne arzu edersen kıyma, lor,patates,sosis, ıspanak(Ben genelde kıyma ile yapıyorum bol soğan kıyma patates rendesi ocakta biraz öldürüyorum indirince karabiber ile 2 yumurta da ilave ediyorum )

    Yapılışı şöyle,su ile tereyağını ocakta eritiyoruz.Tereyağı eriyince fazla tutmadan alın. 1 tane yufkayı tezgaha yayıp tereyağlı sudan yufkanın üstüne iyice heryerine gelecek şekilde kaşıkla döküyoruz. Yufkayı dört tarafından da biraz içe doğru katlıyoruz... Eni boyu 30 santimlik kare elde ediyoruz.Bu kareyi 4 e kesip, herbir parçasına malzemeyi koyup zarf gibi katlalıyoruz ters çevirip tepsiye sırala..Aynı işlemle diğer yufkalarda yapın..Üzerine yumurta sarısı sürüp,pişiriceksem fırına yada dondurucuya koyuyorum..

    Ben hazırlayıp bir çok şeyi dondurucuya koyuyorum daha sonra pişirmek için, sakıncası varmı bilmiyorum..
    çok teşekkür ederim tarifi mutlaka deniycem güzele benziyor börekte kıyma bende severim ,çocukların tercihi genelde patatesli oluyor....

    pogaçayı denedinizmi ...

  5. #230
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Evet denedim. Bende de benzer tarif vardı sizinkinin şeker oranı fazla aynı sizinki gibi yaptım iyi oldu ama evde mahlep yoktu mahleple yapmak daha iyi olucaktı..

  6. #231

    shukufe

    EV DONDURMASI
    2 litre yarim yagli SUT isitilacak serce parmagin dayanacagi isida
    activa probiyotik yogurt yarisini sakliyorum yarisini alip biraz ilittigimiz sutle iyice harmanlayip yogurt yapiyoruz
    yogurt olunca suzgece kagit havlu serip suzuyoruz
    aksamdan sabaha kadar suzuluyor
    sonra icine arzunuza gore seker
    ben 2 paket vanilya koyuyorum isteyen istedigini koyabilir zevkine gore
    iyice karistirip kucuk baton kaliplarla buzluga kaldiriyoruz
    hic yag zararli katki maddesi olmadan alin size nefis dondurma

  7. #232
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Evet denedim. Bende de benzer tarif vardı sizinkinin şeker oranı fazla aynı sizinki gibi yaptım iyi oldu ama evde mahlep yoktu mahleple yapmak daha iyi olucaktı..
    şekeri iki katı koyunca aynı tarif açma olur aklınızda olsun oda güzel oluyor

  8. #233
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Evet sizin tarif açma nın tarifiyle de aynı yağını burma aşamasında sürüyorum ben, fakat şeker yine 1 çay bardağı daha iyidir çok tatlımsı sevmediğim için diyorum, tercihe göre ayarlanabilir..

  9. #234
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Tupperware'in dondurma kalıplarını görmüştüm geçende, senin tarif için uygun olur shukufe. Sevdim bunu

  10. #235

    shukufe

    evet semacim tupperware kaliteli ona guveniyorumda bu aralar alisveris merkezlerinde cin mali olanlar oyle cokki acaba bunun maddesi sagliga zararli olabilirmi diye temkinli yaklasiyorum tuppervareden aldiklarimi firindada kullaniyorum dondurucudada iyi ise yariyor kek filan koyunca yaglama zahmeti yok bide guzel sekil vermesi yokmu seviyorum tupperwareyi

  11. #236
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    MeTePe:
    Ekşi mayayı ben biraz çoğalttım özelliğini yitirirmi? buzdolaba koymadan bir gün dışarıda tuttum ve besledim tamamı 2 bardak kadar gelemiyor biraz çok olsun istedim...

  12. #237
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:38
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.844
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Yok canım... niye yitirsin...

    Zaten tariflerde hep kullandıktan sonra içine birebir ölçek un ve su ekleyip kaldırıyorlar. Bozulmadığı sürece maya mayadır. Hatta elinizdeki mayayı 2 kavanoza ayırıp içlerine her gün un su ekleyip çoğaltabilirsiniz.

  13. #238
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:09
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Kullandıkça bire bir çoğaltmıştımda biraz fazla rağbet gördü daha fazlası lazım oldu.Bende dışarıda tutup çok besledim..İki kavanoz yapayım eniyisi Teşekküler...

  14. #239

    shukufe

    firinda patates kizartmasi
    patatesleri soyup kup kup dograyin tavla zarindan az buyuk
    firinin tavasina yagli kagit serin
    patatesleri koyun
    ustune 1 corba kasigi sivi yag
    bir tatli kasigi kekik
    bir cay kasigi pul biber
    arzunuza gore tuz
    hepsini harmanlayip firina surun
    izgara kofte yanoinda guzel oluyor yagda kizarmis patatesten daya severiz artisi bisuru yag yakilmamis oluyor

  15. #240
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:38
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.844
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    ÇİKOLATALI SUFLE

    Yeni denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem kolay, hem lezzetli, hem de internette bolca bulunan "keke" benzeyen tariflerden biraz farklı.

    Malzemeler:
    1. 1 su bardağı süt (200ml)
    2. 1 su bardağından biraz az (125 gr) pudra şekeri veya çekilmiş toz şeker
    3. 2,5 paket kare bitter çikolata (toplam 200gr. Paketler 80gr.dır Üstünde % 70 kakao yazanları tercih edin)
    4. Yarım bardağa yakın (25-30gr civarında) mısır unu
    5. 4 adet yumurta

    YAPILIŞI:

    - Öncelikle ocaktaki bir kabın içinde sütümüzü ve mısır ununu orta ateşte karıştırıyoruz. Mısır ununun topaklaşmaması için bir taraftan çırparken sütü azar azar azar ilave edin.
    - Süt kaynamaya yakın hale gelinceye kadar sürekli karıştırın veya çırpın.
    - Karışımınız bu aşamada koyulaşacak, hafifçe muhallebi kıvamına gelecektir. Ocağı kapatın ve çikolatalarınızı parçalayarak içine atın.
    - Çikolataları karıştırarak eritin.
    - 4 adet yumurtanızın beyazlarını ve sarılarını ayırın. Sarılarını azar azar hazırladığınız çikolata sosuna sürekli karıştırarak yedirin. Bu aşamada yumurtalar iyice karışana ve karışım homojen hale gelinceye kadar sürekli karıştırmalısınız.
    - Karışımınız bir kenarda soğurken yumurta beyazlarını metal veya cam bir kaba alın. (Plastik olmasın) Bir çırpıcı yardımı ile sürekli çırpın. Çırpma işlemini sürekli karıştırarak yapın.
    - Çırptığınız yumurta beyazları yavaşça beyazlaşacak ve köpüklenmeye başlayacaktır. Çırpma işlemine köpükler şampuan köpüğü/krema kıvamına gelene kadar devam etmelisiniz. Zaten bu aşamada köpükler artık çırpıcınızı kaldırdığınızda kaba yavaşça akacak şekilde koyulaşacaktır. En az 8-10 dakika çırpmanız gerekiyor. Mikser ile de yapılabilir ama ben elde çırptım. Köpüğünüz hazır olduğunda, çırpıcıyı çektiğinizde oluşan uzantılar akmadan dik durabilecek halde olmalıdır.
    - Pudra şekerini (veya çektiğiniz toz şekeri) yumurta köpüğüne karıştırın ve içinde karıştırarak eritin.
    - Artık yeterince soğumuş olan çikolatalı sosumuzu yavaşça köpüğümüze karıştırabiliriz. Bu aşamada çırpma yapmıyor, sosu köpüğe yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Eğer çırparsanız güzelim köpüklerinizi öldürebilirsiniz.
    - Hazırladığımız sufle karışımımızı küçük porselen, cam veya tek kullanımlık alüminyum kaplara koyabiliriz. Kapları önceden yağlarsanız iyi olur.
    - Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına atıyor ve 10 dakika sonra çıkartıyoruz. Pişirme sırasında fırını açmayın, kabarmasını önlersiniz.
    - Sıcak sıcak yiyoruz. Soğuduğunda güzelim kabarmış sufleniz yavaş yavaş çöker! İyi pişmiş bir suflenin kenarları kek kıvamında içi ise çikolata kreması kıvamında olacaktır.

    Hazırladığınız karışımı 1 seferde kullanmak zorunda değilsiniz. Kaplara koyup 3-4 gün buzdolabında saklarsanız her seferinde gerektiği kadarını pişirirsiniz. Çünkü suflenin pişer pişmez yenmesi gerekir. Soğuyunca pek bişeye benzemez. Dolaptan çıkardığınız sufle karışımını hemen fırına atacaksanız ısınması için fazladan 1dk. pişirin.

    Yukarıdaki tariften yaklaşık 7-8 porsiyon sufle yapabilirsiniz.

    Not: Kendi yaptıklarımı yediğim için aşağıdaki resim internetten alınma örnektir.

    sufle - Pasta ve yemek tarifleri




Sayfa 16 / 23 İlkİlk ... 6121314151617181920 ... SonSon