Sayfa 14 / 23 İlkİlk ... 4101112131415161718 ... SonSon
Toplam 337 mesajın 196-210 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #196
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: selda* Mesajı Gör
    semoş, yılbaşı piden harika görünüyor,afiyet olsun
    Gel beraber olsun şekerim

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    İçine yarım tatlı kaşığı kadar şeker serpiştirin.... Varsa 7-8 tane de kuru üzüm atın.

    Bir de resimde üstüne streç film kaplamışsınız gibi görünüyor. Mayanın girebilmesi için gözenekler olması lazım.
    Toz takıntım var da, streç film kapladım. Kürdanla deldim bir çok yerinden, hava alsın diye. Yeterli gelmemiş olabilir.

  2. #197
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:12
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.857
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Hangisinin tarifini? Baget ekmek mi?

    Tarifi şöyle:
    Malzemeler:
    1. 2 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı
    2. Yarım tatlı kaşığı tuz
    3. 1 bardak ılık su
    4. Yarım bardak süt
    5. 1 yemek kaşığı toz şeker
    6. Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
    7. 2-2,5 su bardağı kadar sert buğday unu (böreklik un)

    Hazırlanışı:
    - Bir kase içine 1 bardak ılık su ve yarım bardak sütü koyun. Bir yemek kaşığına yakın şeker ekleyin. İçine yarım paket mayayı ufalayın ve karıştırın. 3-5 dakika mayanın kabarmasını bekleyin.
    - Maya kabarınca içine bir miktar un ekleyip bir kaşıkla karıştırın. Yağı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
    - Hamurunuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak oluncaya kadar un ekleyip karıştırmaya devam edin.
    - Hamur parmağınızla dokunduğunuzda hafifçe yapışık kıvama gelince düz bir yüzeyi hafifçe unlayıp hamuru üstüne koyun. Elinizi de unlayıp hamuru yoğurmaya başlayın.
    - Hamur yoğurma tekniği hamuru katlayıp ezerek yassıltma şeklinde olmalıdır. Sürekli esnetip üstüne katlanmalıdır. Elinize veya zemine yapıştıkça hafifçe unlayabilirsiniz.
    - Bu aşamada tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin. Mayayı öldürmemesi için tuz en son aşamada eklenmelidir.
    - Yoğurma işlemi hamur ele yapışmaz hale gelene ve iyice esnekleşene kadar devam etmelidir. Hamurdan küçük bir parça kopartılır ve yanlardan esnetilerek yırtılıp yırtılmadığına bakılır. Yırtılmıyorsa hazırdır.
    - Ortalama yoğurma işlem 8-10 dakika kadar sürer.

    - Hamur kabınızın içini hafifçe sıvı yağla yağlayın ve yoğurduğunuz hamuru beze haline getirip kabın içine koyun. Üstünü streç film ile kaplayıp 1 saat süreyle mayalanmaya bırakın.
    - Mayalanan hamurunuzun üstüne parmaklarınızla bastırıp gazını çıkartın.
    - Hamuru hafif sıvı yağla yağlanmış veya unlamış tezgah üstüne alın. Bıçakla 3 eşit parçaya ayırıp her birini elinizle beze haline getirin. Beze haline getirme işlemi avuç içinde yuvarlamak değildir. Hamurun üst kısmını alta doğru esneterek yüzünü pürüzsüz hale getirmektir. Hamur avuç içinde çevrilirken yüzü alta doğru sıvazlanır.
    - Bezelerinizden bir tanesini tezgahınıza koyup oklava yardımı ile veya elinizle yassıltın. Yaklaşık yarım santim kalınlığına gelmesi yeterlidir. Ben elimle yapıyorum.
    - Kalın yufka gibi açtığınız hamuru bir kenarından başlayarak rulo halinde sarmaya başlayın. Ancak sardıkça eklem yerlerini parmağınızla bastırarak yapıştırın. Rulo haline gelen hamurun tüm eklem yerlerini çimdikleyerek yapıştırın.
    - Yapışma yerlerini yok etmek için ruloyu tezgah üstünde yuvarlayın ve yanlara doğru esnetin.
    - Diğer bezelere de aynı işlemi yaparak içine yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
    - Tepside 10-15 dakika kadar bekletin. Bu arada fırınınızı açıp 225C kadar ısıtın.
    - Ekmekleri fırına koymadan önce üstüne keskin bir bıçak veya jilet ile yarım cm. derinliğinde çizikler atın.
    - Fırın içine metal veya ısıya dayanıklı bir cam kap ile 1 bardak kadar su koyun.
    - Isınan fırına ekmeklerinizi koyun. 10 dakika kadar piştikten sonra ısıyı 190C indirin.
    - Yaklaşık 35-40 dk. sonra ekmekleriniz hazırdır.

    NOT: Ekmekte en önemli kısımlar yoğurma tekniği, şekil verme tekniği, fırına su konulması ve pişirme tekniğidir. Kalan kısımlar bildiğimiz hamur işidir.

    Buraya uygun bir video da bulup ekleyeceğim birazdan.

    Tarif kısmını boşverin. Ama nasıl hamur şekillendirme yapılacağı hakkında aşağıdaki video fikir verecektir.
    Şekil verme kısmı en önemli kısımdır. Aksi halde ekmekleriniz yassı pide gibi olur.


  3. #198
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Kırk fırın ekmek yemem gerek bunu yapabilmem için.
    Çok zormuş

  4. #199
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:12
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.857
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Göründüğü kadar zor değil...

    Aslında en kolay hamur işi diyebilirim. Sadece şekil verirken yöntemi bilmek gerekiyor.

    Ben size tüm püf noktalarını açıkladım. Çoğu tarifte bu hassas noktalardan pek bahsedilmiyor. Ben oldukça acı deneyimlerle öğrendim diyebilirim.

  5. #200
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Zor değil hı hıı.. Ben daha maya yapmayı beceremedim.
    Sabırla uzun uzun anlattığınız , bütün püf noktaları paylaştığınız için teşekkürler, bir gün umarım yapabilirim.
    Mutlu yıllar.

  6. #201
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Selda, biz ekmek makinelerinden hiç almadık makineyle ekmek yapmak galiba cazip gelmedi onların nasıl bir üretim yaptıklarını bilmiyorum

    Evde ekmek yapıyoruz sık olmamak kaydıyla annem kalp damar hastası birde azıcık tereyağ sürmeye kalkıyor o yüzden seyrek yapıyoruz şimdi kepekli undan denicem ekmeği, bakalım o nasıl olucak hiç denememiştim..Sende güzel ekmekler yaparsın eminim..
    Annemin söylediği birşey var hamurun yağı çıkana kadar yoğur bende öyle yapıyorum sende deniye bilirsin..
    Mutlu yıllar..

    Yanılma olmasın ellerden sıyrıldığı zamanı kastediyor hamurun yağı çıkması..Baget ekmeği yazdım güzelmiş...

  7. #202
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    20:59
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.623
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    Minecim iddiam yok ama deneyeceğim, annenle size iyi yıllar diliyorum

  8. #203
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: selda* Mesajı Gör
    Minecim iddiam yok ama deneyeceğim, annenle size iyi yıllar diliyorum
    Teşekkürler.Hepimiz için iyi bir yıl olsun..

  9. #204
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Bu benim kezban mayam, buzdolabdan çıkarıp tabağa döktüm biraz köpükleri sönmüş dolapda durduğu içinmidir bilemiyorum..
    397616 533064930045036 1155243667 n?oh=c940bed87278ab890db611add6dc04f1&oe=50E9470A&  gda  =1357465060 227c2c2d85436d91335bb99d9157ec04 - Pasta ve yemek tarifleri

    Ekmeğim yeni fırından çıkmış durumda daha sıcacık..
    attachment.php?attach id=799b89428cedfa228f6c2aeb3a02e93a&mid=id.398413203575931&hash=AQC 4MdL5nymSZBF - Pasta ve yemek tarifleri

    Gerçektende köy ekmeği gibi oldu.
    attachment.php?attach id=507ca951fd66bc0c353223fea8708fda&mid=id.312130272220870&hash=AQCJsWvLGP5 8ZUc - Pasta ve yemek tarifleri

    Tanıtım vidosundaki tarife harfiyen uydum önemli olabilir..

  10. #205
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:12
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.857
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Elinize sağlık... Keşke ekmeğin de fotosunu koysaydınız.

    Benim Mercan mayam ağzı açık ortada kaldığı için bozuldu. Atmak zorunda kaldım. Önümüzdeki günlerde yenisini yapmayı düşünüyorum. Ama hanım bütün mutfak bira kokuyor diye şikayet ediyor.

    Videoları koyarken izlediğim onlarca videodan en açıklayıcı ve sonuç aldıklarımı koyuyorum. Aynı işleri yapmanın pek çok yolu yöntemi var. Ancak hepsi her zaman başarılı olmuyor. Örneğin yerli videolarda ekmeğe son şeklini veren açıklamaları çok zor bulursunuz. Pek çok videoda da birbirinden farklı tarzlar mevcuttur. Örneğin kimileri mayalanmış hamuru fazla zedelemeden şekil verir. Kimileri ise oklavayla yufka gibi açar. Herkesin kendisine has en iyi yöntemi bulması lazım. Biraz deneye yanıla oluyor.

  11. #206
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    5389soz   nisan  falan filan 285 - Pasta ve yemek tarifleri

  12. #207
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:12
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.857
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Süper gözüküyor... Güzel maya yırtığı oluşmuş.

    Sanki biraz daha pişirebilirmişsiniz. Yüzü biraz daha kızarabilirmiş. Tabi fotoğraftan da öyle görünüyor olabilir. Her halukarda çok başarılı olmuş.

  13. #208
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Mine ekmeğin harika olmuş , ellerine sağlık

  14. #209
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Teşekkür ederim Sema,
    9830soz   nisan  falan filan 288 - Pasta ve yemek tarifleri
    5-10 Dakika daha dursa gerçekten daha iyi kızaracakmış..

  15. #210
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    yahu kaç gündür bakıyorum bakıyorum ,habire ekmek yapıyorsunuz pasta yapan yokmu yav,bende mütiş tarifler var ama siz yazmazsanız bende yazmıycam
    siz mayalanmaya devam edin




Sayfa 14 / 23 İlkİlk ... 4101112131415161718 ... SonSon