1-4 Aralık 2016 tarihinde Engelsiz Yaşam Fuarı
Sayfa 13 / 23 İlkİlk ... 391011121314151617 ... SonSon
Toplam 337 mesajın 181-195 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #181
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    29.11-2016
    Saat
    20:10
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Ben bu evde maya yapma işini çok sevdim.Ekmekler harika görünüyor.ekşii maya bulabilmek için çaba sarfediyorduk çok kolay bir şekilde elde etmiş olucaz.. Ayrıntılar için çok teşekkürler..

    Sizin yaptığınız ekmek tanıtımdakinden daha iyi pişmiş..

  2. #182
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Bugün 3. gün. Ekşi mayam , pardon Arı mayam henüz hazır değil. Kokusunda hafif sirkelik var ama bira gibi kokmuyor. Bir çay kaşığı ile suyun içine attım , dibine çöktü hatta suda çözeldi. Bugün beslemeye devam etmedim ama. Sabırla bekliyorum.



    Yılbaşı sofrası için düşündüğünüz bir tatlı var mı arkadaşlar? Ayva tatlısı düşünüyordum bu yıl ben. Ama geçen yıl yazdıklarım geldi aklıma.

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Sema Mesajı Gör
    Ve kabak tadı veren yılları protesto edercesine kabak tatlısı yaptım , yılbaşına özel
    Kabak tadıyla geçen bir yıl oldu. Hemen ayva tatlısı fikrimden caydım, neme lazım yanii Yeni yılda ne yediğimize dikkat etmeliyiz o halde. Başka bir tarif bulmam lazım... Pratik ve hafif.

  3. #183
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    29.10-2016
    Saat
    11:26
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.621
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    Kadayıf yap semoş

  4. #184
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Hmmm... Olabilir fekatt kalorisi daha düşük bir tatlı düşünüyordum. Gelsene yılbaşında, ne güzel olurdu

  5. #185
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:20
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.844
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Sema Mesajı Gör
    Bugün 3. gün. Ekşi mayam , pardon Arı mayam henüz hazır değil. Kokusunda hafif sirkelik var ama bira gibi kokmuyor. Bir çay kaşığı ile suyun içine attım , dibine çöktü hatta suda çözeldi. Bugün beslemeye devam etmedim ama. Sabırla bekliyorum.
    Eğer köpük köpük olduysa olgunlaşmaya başlamış demektir. Suya atınca tamamen yüzmüyor zaten. Biraz üstünde kalıyor, birazı dibe çöküyor. Kokusu resmen bira gibi oluyor.

    Kabak tatlısını fırında yapmayı deneyin. Çok güzel oluyor. Kestane şekeri kıvamında olacaktır.

  6. #186

    shukufe

    kabak tatlısını bız teflonda yaparız dogranmıs kabakların uzerıne sekerını ılave eder hıc su koymadan kendı saldıgı suyu bıtene kadar kaynatıp ıyıce soguduktan sonra saklama kabına alırız cok guzel kızarıyor

    bende fazla kalorılı seylerı sevmem cok yaptıgım bu elmalı kekı sızde deneyın ıstersenız

    2 elma kup kup dograyın
    2 yumurtayı 1 cay bardagı sekerle cırpın
    2 cay bardagı unu
    1kaartma tozu
    1 corba kasık tarcın
    2 carba kasık sıvı yag hepsını karıstırdıktan sonra elmaları ılave edın tekrar karıstırıp ıster kagıt kalıplara ıster sımdı cok kullanılan fırın ıcın plastıkmıs gıbı olan kalıplara kasılka koyup fırına verın
    cok severek yerız bız

  7. #187
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    shukufe ben de aynı şekilde yapıyorum kabak tatlısını. Fırında da deneyeceğim. Ama yılbaşından sonra
    Elmalı tarif için teşekkürler

  8. #188

    shukufe

    bu arada balkabagı kekı denedınızmı
    yarım kılo balkabagı rendelenır
    3 yumurta
    1 bucuk su bardak seker cırpılır
    1 corba kasık toz zencefıl
    1 kabartma tozu
    1bucuk su bardagı un hepsı karıstırılır
    tepsıyle fırına
    zencefıl tadı kokusu cok hos oluyor artısı yag kullanmadan kek

  9. #189
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    29.11-2016
    Saat
    20:10
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Bu gün kısmetse Kezban kızın marifetlerini görücem...

    Mayam kıvamını buldu sanıyorum kokusuda görüntüsüde beklediğim gibi..Dün veya önceki gün belki kullanılabilirdi 24 de mayalamıştım zamanım olmadı yapamadım..Bir hayal kırıklığı olmazsa Kezbanın ev ekmeğini görücez..

  10. #190
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    29.10-2016
    Saat
    11:26
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.621
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    slm hanımlar, mayalarınızın bir fotosunu koyar mısınız zahmet olmazsa, kimya deneyi gibi neye benzediğini çok merak ettim ben

  11. #191
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    29.11-2016
    Saat
    20:10
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.139
    Blog Mesajları
    5

    mineuy10

    Selam Selda hanım.
    Tavsiye ederim sizde bir uğraşın ben mayanın başında nerdeyse 3 gün nöbet tutacaktım gözlemlemek için.Fkat değer ürün harika ekmeğin mayalanma süresi epey uzun sürdü hazır yaşmayalara benzemiyor.Ekmekde fırın ekmeklerinden oldukça farklı güzel köy ekmeği tadında, ben fırın ekmeklerini pek yiyemiyordum vakit buldukça yaparım. Eğer başarabilirsem sizin için fotoğraflayıp paylaşmaya çalışıcam kezban kızı bayağıda süsladim altınları bile var biraz teknoloji özrümde var bakalım belki görüntüleyebilirim

  12. #192
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Seldacım , benim Arımaya aşağıda görüldüğü şekilde oldu.

    img4335v - Pasta ve yemek tarifleri

    Hâlâ bira gibi kokmuyor ve videoda izlediğimden sıvı oldu. Galiba bizim evde doğal maya mantarları bulunmuyor benim beceriksizliğimden değil yoksa Harfi harfine uyguladım tarifi çünkü.

    Kaç gündür hevesle bekleyip, havamı alınca hazır granül maya kullanarak yeni yıl pidesi yaptım. Tarifini isteyen olursa yazarım.
    Görüntüsü böyle oldu ;

    img4337p - Pasta ve yemek tarifleri

    img4340p - Pasta ve yemek tarifleri

  13. #193
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    29.10-2016
    Saat
    11:26
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.621
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    Mine, esasında sizler kadar marifetli değilim ancak ekmek yapmaya özel bir merakım vardı, hatta o hevesle makinasını da almıştım. Ancak ilk denemem başarısız oldu, karıştırıcıyı takmamışım, ekmek yerine çok tuhaf bir şey çıktı. Sonra da hevesim kaçtı...

    semoş, yılbaşı piden harika görünüyor,afiyet olsun

  14. #194
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:20
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.844
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Sema Mesajı Gör
    Seldacım , benim Arımaya aşağıda görüldüğü şekilde oldu.
    İçine yarım tatlı kaşığı kadar şeker serpiştirin.... Varsa 7-8 tane de kuru üzüm atın.

    Bir de resimde üstüne streç film kaplamışsınız gibi görünüyor. Mayanın girebilmesi için gözenekler olması lazım.

    ****************************

    Anlaşılan meraklısı çok... Dileyen varsa evde nasıl kolaca baget ekmek yapabileceğinizin tarifini de verebilirim.
    Daha diyet bir şey isteyenler için fırında yapabileceğiniz grissini çubuklarının da tarifini verebilirim. Çarşıdan aldığınızdan çok daha lezzetli olacağından emin olabilirsiniz.

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: selda* Mesajı Gör
    hatta o hevesle makinasını da almıştım. Ancak ilk denemem başarısız oldu,
    Daha önce de söylemiştim. Makinadan ekmek yapmanın bir tadı yok... Yapılan ekmek de bir şeye benzemiyor. Elde yapmak hem daha keyifli, hem de kolaydır, hem de ekmekleriniz oldukça güzel olur.

  15. #195
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    29.10-2016
    Saat
    11:26
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.621
    Blog Mesajları
    4

    selda*

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    metepe, tarifini verebilirseniz sevinirim. Ancak mayayı herkes gibi bir marketten alıp kullanmayı tercih ederim.




Sayfa 13 / 23 İlkİlk ... 391011121314151617 ... SonSon