Sayfa 11 / 23 İlkİlk ... 78910111213141521 ... SonSon
Toplam 337 mesajın 151-165 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #151

    TAÇLI kek,pasta, kurabiye,börek tarifini paylaşmak isteyenler

    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    zahmetsiz ama güzel damak tadına hitap eden tariflerinizi bekliyorum bay, bayan hiç farketmez önemli olan 5 çayı kültürümüzü genişletmek küçük şeylerle büyük mutluluklar yakalamak.....

  2. #152
    Üye
    sebboy Avatarı

    Üyelik Tarihi
    21.03-2012
    Son Giriş
    13.09-2015
    Saat
    18:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    629

    sebboy

    Malzemeler

    3 yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı un
    1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Kreması

    2 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı tozşeker

    Ayrıca; 1 su bardağı süt
    1 paket kremşanti

    Yapılışı

    Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim.not:teflon tavada kavurup sonra rondodan geçiriyorum. Hiç ıspanak kokmuyor böle yap cnm

  3. #153
    Üye
    zerdali Avatarı

    Üyelik Tarihi
    21.03-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    malatya
    Mesaj
    135
    Blog Mesajları
    12

    zerdali

    5 çayına size geliyorum melisaaa sen yap börek ,çörek ama susam üzerlerine serpme sevmem

  4. #154

    TAÇLI

    sende ortada kız diye geçin)) zerdali hanımm bu arada şebboy sagol annem) zerdali hanım sizde örnek alın bak millete ne kızlar varmış gör

  5. #155
    Üye
    şeymah Avatarı

    Gerçek Adı
    Şeyma
    Üyelik Tarihi
    08.09-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    140

    şeymah

    tarif güzel de ıspanağı nerden bulacağız yaw. işte ben onu bilemedim. onun yerine şeftali koysak : / olma mı

  6. #156
    Üye
    sebboy Avatarı

    Üyelik Tarihi
    21.03-2012
    Son Giriş
    13.09-2015
    Saat
    18:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    629

    sebboy

    biz ıspanaklı yapıoz valla super oluor dene yeni şeyler denemek lazım belki daha güsel olur

  7. #157
    Üye
    zerdali Avatarı

    Üyelik Tarihi
    21.03-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    malatya
    Mesaj
    135
    Blog Mesajları
    12

    zerdali

    ayyy yaa ne örnek alacağım ben memnunum halimde

  8. #158
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Pratik bir tarifim var, geçen gün yapmıştım. Ama fotoğrafı yok malesef.

    Zeytinli Kek (Çörek)
    2 yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1.5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu (Dr Oetker'in mahlep aromalı kabartma tozu yakışıyor)
    25-30 tane çekirdeği çıkarılmış , 2-3 parçaya bölünmüş siyah zeytin.
    Kıyılmış taze nane
    Çörek otu.

    Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyorsunuz, geriye kalan malzemeleri karıştırıp kek kalıbına veya borcama yayıyorsunuz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştiriyorsunuz. 175 derece fırında pişiriyorsunuz.
    Afiyet olsun...

  9. #159
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    828
    Blog Mesajları
    2

    şem_i tarif istiyorum arkadaşlar

    aranızda pasta börek çörek tatlı tuzlu vs tarifi bilen varsa lütfen yazın arkadaşlar , özellikle kolay ve güzel tariflerinizi bekliyorum

  10. #160
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:12
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.857
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Ben size kolay, basit, ve hızlı bir tarih vereyim:
    Limonlu, kayısılı kuki (kurabiye)

    Malzeme:
    1 bardak toz şeker
    1 paket (8-10gr) kabartma tozu
    1 avuç yumuşak kuru kayısı
    1 limon
    200 gr tereyağı (erimiş miktarı bir bardak, yani şekerle aynı olacak)
    1 yumurta
    çok az şekerli vanilin
    2,5 bardak kadar un

    Tarifi:
    Kuru kayısıları 1-2mm boyutlarında küçük küpler halinde doğrayın. Meyveli keklerdeki boyutlarda olması yeterlidir.
    1 Limonun kabuğunun tamamını rendeleyin.
    Yumurta ile toz şekeri birbiriyle iyice çırpın. Mikser de kullanabilirsiniz, çatal veya çırpıcı da kullanabilirsiniz. Şekerler eriyinceye kadar çırpın.
    Yumurta şeker karışımına yarım paket şekerli vanilin, 1 paket kabartma tozunu, tereyağını ekleyin.
    Çatalla karıştırırken yavaş yavaş unu yedirerek yoğurun. Yumuşak dondurma/macun kıvamına gelene kadar un ekleyin. Hamurun kaşıkla top şeklinde şekil verebileceğiniz kıvamda olması lazım. Cıvık olursa un ekleyebilirsiniz.
    Karışımınıza en son kuru kayısılar ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kabaca, eşit dağılacak şekilde karıştırın.
    Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup, dondurma kaşığı ile veya normal kaşık ile ceviz büyüklüğünde parçaları top şeklinde tepsiye dizin. Aralarında mesafe bırakmayı unutmayın. Toplar pişerken eriyip yassılaşacak ve kurabiye şeklini alacaktır. O yüzden tepsiye koyarken düzgün kurabiye şekli vermeye uğraşmayın. Dondurma topu gibi koymanız yeterli.

    Isıtılmış fırında 160-170 derecede yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Kenarları hafifçe kızardığında pişmiş demektir. Fazla pişirirseniz bisküvi gibi sert olur. Çıkarttığınızda az pişmiş kek gibi yumuşak kıvamda olmalıdır. Parmağınızı basınca içine girmelidir. Tepsiyi 5 dakika kadar soğumaya bırakırsanız kurabiyeler yenecek kıvamda sertleşecektir.

    Dilerseniz tarçın da ekleyebilirsiniz.

    Aynı tarifte kayısı ve limon kabuğu yerine parça çikolata da kullanabilirsiniz.

    Hazırlanması çok kolay ve lezzetli bir şeydir.

  11. #161
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Güzel bir tarife benziyor , denemek lazım Bunu siz mi yapıyorsunuz gerçekten ?
    Hep merak ettiğim bir soruyu da sizi yakalamışken sorayım , tarifteki 200 gr tereyağı (erimiş miktarı bir bardak) yerine 1 bardak sıvıyağ -mesela fındık yağı kullansak- hangisi daha az yağlı olur? Sıvıyağın yoğunluğu ile erimiş tereyağının yoğunluğu aynı mıdır ?

  12. #162
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:12
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.857
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Sema hn.,

    Bu benim sıkça yaptığım bir tarif... Zaman zaman çikolatalı, zaman zaman kayısılı yapıyorum. Herkesin sevdiği bir yiyecek bu. Ne de olsa bol tereyağı ve şeker var.

    Tereyağı yerine başka yağ kullanamazsınız. Çünkü fırına koyunca malzeme erir, bütün kurabiyeler birbirine yapışır. Tepsi büyüklüğünde bir kurabiyeniz olur.

    Hatta evde tereyağı olmadığı bir gün bildiğimiz ekmeğe sürülen yağlardan kullanmıştım. O bile feciat oldu.


    Not: Aslında evde ekmek yapmayı daha çok tercih ediyorum. Bu tür şeyler genellikle talep üstüne oluyor. Ekmek yapmak hem basit, hem de zor bir zanaat.

  13. #163
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Hmm anlaşıldı Teşekkürler.
    Yağdan, şekerden kaçışın tek yolu yememek oluyor sanırım.
    Ben uyduruk tariflerimde şeker yerine pekmez, beyaz un yerine tam buğday unu , yağı da hafifleterek kullanmayı deniyorum bazen. Tadı tabi aynı olmuyor.

  14. #164
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:12
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    3.857
    Blog Mesajları
    1

    MeTePe

    Valla bu işin zevkli yanı yapmak... Ben genellikle 1 tane tadımlık yiyorum. Kalanını eşe dosta dağıtıyorum. Siz de öyle yapın.

    Ayrıca, tereyağı sağlıklı bir yağdır. Yemekten pek korkmayın. Fazla yemekten kaçının.

  15. #165
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    25.11-2016
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.215
    Blog Mesajları
    28

    Sema

    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Mutfaktan kurabiye kokuları yayılırken tadımlık yemek zor

    Ekmeği evde yapmak için ekmek yapma makinası almıştım, ama olmadı malesef. Oysa ne heveslenmiştim, ne hayallerim vardı Ekmek yapmak hiç kolay değil gerçekten , pasta-kek yapmaya benzemiyor.




Sayfa 11 / 23 İlkİlk ... 78910111213141521 ... SonSon