Trafik kazası sonucu felçliyim. Trafik sigortasından tazminat alabilir miyim?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.02-2011 13:35
Sayın '' mutuneer '' Aracın Sıgortası , Kullanan Kısının ehLıyetı , Ve alkolsuz olması YeterLı oluyor Tazmınat Davası Alabılmen Icın .. Tek tarafLı olması Senı Yanıltmasın Kesınlıkle... Takıldıqın konu veya Acılacak Dava hakkında Bilgi Sahibi Deqilsen Bana Ulasabılırsın Biligilendiririm
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.06-2011 18:35
merhaba Mutineer901 öncelikle çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum sana durumunla ilgili ne gibi bir gelişme içersindesin bilemiyorum sadece okuduğum kadarıyla takip edebiliyorum yanıtlarından bazılarına gelince ; evet senin böyle bir hakkın yasal olarak mevcut tek başına başvuruda yapabilrsin yada hukuk kanalıyla bir sonucada ulaşabilrsin bana kalırsa tavsiye hukuksal süreç başlatman aracın bağlı bulunduğu sigorta firmasına, ikisi arasındaki fark ise tek başına başvuru yaparsan (kusur durumun ve raporlarını bilmiyorum )sigorta firması kendi bazında aktüer bi hesaplama yapıp düşük bi teminat limiti ödeyecektir her zaman yaptığı gibi !hukuksal anlamda takibini yaparsan şayet daha sağlıklı ve net bi sonuç alırsın çünkü mahkeme senin iş görememezlik durumuna göre ve bundan sonraki yaşamın boyunca hayat standartlarını nasıl sağlayacağın konusunda daha detaylı düşünüp ona göre karar verecektir ki sana şiddetle tavsiyem bu yönde aslında raporlarını inceleme şansım olsa daha net bilgilerle sana destek olabilirim!biraz detay verirsen onun üzerinden yardımcı olmaya calışayım
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.04-2012 23:08
Trafik Kazası Sonucu Tazminat Hakkı
Merhabalar değerli forum üyeleri. Benim bir sorum olacak tecrübesi, bilgisi olan varsa bilgilendirir veya iletişime geçerlerse çok sevinirim.
Benim annem 2011 yılında babamla beraber bir Trafik Kazası geçirdi. Aracı babam kullanıyordu ve annem bu kazada sol gözünü kaybetti, bir ayağına 2 adet plaka takıldı ve ayak hareketlerinde fonksiyon kaybı oldu. Devlet hastanesi anneme E oranında özürlü raporu verdi. Aracın Zorunlu Trafik Sigortası vardı, Babam alkollü değildi fakat tam kusurlu bulundu. Bu kaza ile ilgili olarak annem sigorta şirketinden para alabilir mi tahmini olarak ne kadar alır ve nasıl bir yol izleyebiliriz. Bu konuda yardıma ihtiyacımız vardır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.04-2012 16:46
sayın erdem -sin
evet anneniz tazminat alabilir.
E oranında özürlü raporu verildi yazmışsınız.böyle bir rapor olmaz. yüzdelik olarak oran verilir.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.05-2012 15:43
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Siz sıkıntılı bir safhadasınız ... araç kullanan öz babanız olduğundan herhangi bir hukuki yardım almadan, hatta işi ehline bırakmadan adım atmayın ciddi olarak mesleki ve şahsi anlamda önerimdir. Alacağınız tazminat tutarını dolayısı ile iş takipçilerince tahsilattan yüzde alacağını yükseltebilmek için geri dönülemez mağduriyete sebebiyet vermesi muhtemel. elinizdeki tüm resmi evraklar ile hukuki danışmanlık almalısınız
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.05-2012 17:01
Ne gibi sıkıntılar olabilir bundan kimse bahsetmemişti. Daha açık olabilirseniz henüz bişey yapmış değiliz fakat işi mahkeme boyutuna taşıyıp süreci uzatmak istemiyoruz. Bu arada özür oranını yanlış yazmışım %45 olacak...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.05-2012 19:56
aynı konudan bende muzdaribim inşallah bir sonuç alırsın kardeşim alırsan banada bilgi verirsen sevinirim
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.05-2012 20:01
biraz geciktim kusura bakmayın. Arkadaşlar detaylı olarak bilgi vermişler ama yineleyim. Babanızın kaza esnasında alkol durumu? ruhsat sahibi olup olmaması, bir başkasına ait araçta ise iş seyahati esnasında siz yanında iken kazanın meydana gelip gelmemesi tamamı farklı uygulamayı gerektirir.sadece sizin açınızdan değil kazaya sebebiyet veren babanız olduğu için bunu da değerlendirmek gerekir. zira bir şekilde ağırlı kusurlu raporu verilmesi halinde sigortadan alacağınız tazminatın faiz ve tüm giderleri ile babanızdan vekalet ücretleri ile tahsili talebi ile karşılaşırsınız. bazen kazalar tek taraflı görülse dahi yol bozukluğu, bozuk satı var ise levha hataları, araç arızası....vs pekçok nedeni bulunabilir. en azından kaza mahallinde mahkemece bi tespıt yaptırın. böyle bi husus var ise belirletin diye öneririm. av. gülsefa
Başlığın Etiketleri
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları