+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon
Toplam 20 mesajın 1-15 arasındakiler
Yogi: Bası yarası riskini ve terlemeyi azaltıcı minder ve yatak alezi

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Yogi: Bası yarası riskini ve terlemeyi azaltıcı minder ve yatak alezi

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Arkadaşlar, birkaç hafta önce YOGİ isimli bir üründen haberdar oldum. Ürün yetkilisi Deniz bey benimle iletişime geçti ve birkaç defa yüz yüze görüştük. Bu görüşmelerde benden Yogi yatak alezini denememi ve görüş paylaşmamı istediler. Bunları paylaşmak istedim...

Not: Aşağıdaki bilgiler 3 kişinin ürünü test etmesi sonucunda ortaya çıkmıştır: 1) T5 omurilik felci bulunan ve standart yatak kullanan ben; 2) T5-6 omurilik felci bulunan ve yatarken standart yatağının üzerinde standart havalı yatak kullanan Hasan; 3) C5 omurilik felci bulunan ve standart yatağının üzerinde popo kısmı delik sünger kullanan Selo.

YOGİ yatak Alezi nedir?
    Genel olarak, standart havalı yatak olarak tabir edilen yataklara alternatif bir ürün diyebiliriz. Yogi bu havalı yatak seçeneğinden çok daha konforlu ve sağlam bir ürün. Her nerede yatıyorsanız, üzerine bu alezi seriyorsunuz, üstüne de çarşafını, bu kadar.

Not: Sürekli yatmak durumunda kalan kanser hastası babasının vücudunda oluşan yaraları önlemek düşüncesiyle ürünün buluşunu yapan Mehmet Ali Doğan bey, dünya patentini de almış (Buna dair İH haberi için buraya tıklayabilirsiniz).

Ürün ne vaat ediyor?
    Yatakla vücut arasındaki hava sirkülasyonunu sağlamayı; yataktan kaynaklı terlemeyi ve aşırı nem oluşumunu minimuma indirmeyi ve vücut ısısının ve oluşacak basının azalmasıyla da yatak yarası riskini minimuma indirmeyi

Kimler kullanabilir?
    Uzun sürelerini yatakta geçiren kişiler başta olmak üzere, yatarken hareket ve duyu eksiklikleri nedeniyle standart uyku zamanlarında bası yarası riski taşıyan kişiler kullanabilir.

Kimler kullanamaz?
    Vücudunda bası yarası bulunan veya sık yatak yarası oluştuğu için aşırı risk altında bulunan kişiler bu alezle bu riskten kurtulamaz (bunun için çok daha spesifik ürünler var). Bu kişilerin -standart yatak kullanıyorlarsa- yapması gereken tek şey, yüzüstü ya da yan yatarak riskli alanın üzerindeki basıyı kaldırmaktır.
    Ayrıca aşırı kasılması bulunan ve bu nedenle topuk ve diz bölgesi sürekli yatağa sürtünen kişiler de bu ürünü kontrollü şekilde kullanmalılar.

Ürünün Artıları
    Deforme olmuyor. Ürün uzun yıllar boyunca ilk günkü özelliklerini koruyor.
    Yıkanabiliyor ve antibakteriyel özelliğe sahip
    Kolayca taşınabilir ve serilebilir olduğu için hem kullanım alanı çok geniş hem de pratik
    Havalı yataklardaki patlama riski ve sürekli motor sesi zaten söz konusu değil.
    Çarşafı dahil 219 TL’lik fiyatıyla bence oldukça uygun.

Ürünü kullanırken nelere dikkat etmek gerek?
    Üzerinde haşır-huşur sürtünmeyin.
    Kenarlarında bulunan dikişin/fitilin üzerine yatmayın.
    Mümkün olduğunca pozisyon değiştirmeyi ve vücudunuzda beklenmedik kızarıklıklar oluşup oluşmadığını aralıklarla kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
    Unutmayın, bu ürün mucize vaat etmiyor; sadece daha güvenli ve konforlu bir yatış sağlıyor.

Buluş alez dışında bir üründe kullanılıyor mu?
    Şimdilik sadece tek kişilik alez olarak üretiliyormuş. Ama kısa süre içinde hem çift kişilik alez olarak hem de tekerlekli sandalye minderi vb. ürünler şeklinde piyasaya çıkartılması planlanıyormuş.
    Hatta test amaçlı olarak sandalye için minder ürettiler ve deneme fırsatım oldu; doğrusu bası ve rahatlık açısından oldukça başarılı buldum. Tabii ki on yılı aşkın süredir kullandığım roho havalı minderle asla mukayese edilmez ama, fiyat/kalite bağlamında -özellikle kollarını ve ellerini kullanıp araklıklarla poposunu havalandırabilecek kişiler için- bir seçenektir.
    Ayrıca ihtiyacınıza yönelik özel yatak minder yaptırabilir ya da ürünü adresinizde inceleme ve satın alma imkanı bulabilirsiniz.

Ürünü satın alıp kullanacak kişiler de zaman içinde deneyimlerini yazarsa, çok güzel olur...

Ürün hakkında bilgi: www.yogi.com.tr & 0212 637 42 15 & 0212 637 42 45
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

219 TL tek kişilik fiyatımıdır iki kişilik mi?

Sonradan gordum sadece tek kişilik varmış..

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Ürünün çift kişiliğini de yapacaklarını biliyorum. İstersen arayıp bu konuda talepte bulunabilirsin. Dikkate alacaklardır...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

urunu kulanıyorum 3 haftadır memnunum.bir yere giderken kulanmak içinde cok portatif.

Evet, bence de en önemli avantajlarından biri bu. Kolayca taşınabilir olması ve istenen her yere serilebilmesi...

Motorlu havalı yatağımı iptal edip Yogi'ye geçeli yaklaşık 1 ay oluyor.
    Üründen epey memnun kaldım ve havalı yatağın çeşitli handikaplarından kurtulmuş oldum. Öncelikle 7/24 hava pompalayan bir motor olmadığı için gürültüden kurtuldum.
    Yatakta sağa sola pozisyon değiştirirken havalı yataktaki boğumlara benzer bir yapısı olmadığı için bu değişiklikleri çok rahat yapabiliyorsunuz. Üstünde istediğiniz kadar da tepinebilirsiniz nasılsa patlayan bir yapısı yok.

Yine de bu ürün bana göre direk yataktan ziyade kolay taşınabilir yapısı sayesinde alternatif alanlara yönelik kullanım için tasarlanmalı. Mesela WC ve banyo, otomobil koltuğu, plajda kumların ya da şezlongun üzerine sermek için olabilir.
    Bir de ürün mutlaka boyu uzun olanlar için daha geniş ölçülerde de üretilmeli.

Bilgi için sağol kardeşim.

Standart Yogi havalı minder aldım, çok memnunum tavsiye ederim

arkadaşlar mali tekstilin ürettiği havalı minderi ben aldım, kullanıyorum.
    havalı mindelere o kadar çok para vermemize gerek kalmadı artık.
    ürün gerçekten harika. terletme, bası yarası vs. hiç bir olumsuz özelliği yok.havalı minderden bir eksiği de yok.
    artık havalı minderlere o kadar para vermekten bizi kurtardığı için mali tekstile teşekkürler.
    fiyatları da çok uygun.ölçüler değişebiliyor.inceleminizi tavsiye ederim arkadaşlar.
    Yogisatis.Com Yatak,iltesi,basyaras,yatak,

kaç cm olanını aldın? ve nasıl bir sandalye kullanıyorsun.. ben aktif sandalyede kullanıcam ama 10cm direk kalıyorsa çok yüksek olur.. lütfen kaç cm kullandığını ve oturunca ne kadar ezildiği hakkında bilgi verir misin? tesekkurler

benim sandalye ottobockun ama spor sandalye değil. minder 7,5 cm kullanıyorum.siteye baktıysanız 5cm olanı da var.eğer irtibata geçerseniz istediğiniz ölçüde ve kalınlıkta yapıyorlar.
    bariz bir ezilme olmuyor, yani öyle ezilipte kalçaya zarar verir bir tarafı yok.
    bu saatten sonra havalı mindere o kadar bayılmam ben.

Ahmet, kullandıkça tecrübelerini yazmaya devam edersen çok yararlı olur...

arkadaşlar minder konusunda roho ile kıyaslanabilir mi ne dersiniz arada ciddi bir fiyat farkı var

roho vb. ürünler kusursuz bir koruma sağlar. Ama Yogi minder bu kadar iddialı değil. Ama özellikle zayıf kişiler için, elleri ile aralıklı olarak poposunu havaya kaldırabilecek olanlar için, daha önce yara geçmişi olmayanlar için gayet iyi bir koruma sağlar. "Bu bana yeter" diye düşünyorsanız, bence Yogiyi denemeden başka minder almaya gerek yok.

Not: Bence minderin 10 cm yükseklikte olanını alın. Zaten oturunca yeteri kadar alçalıyor...

Degerli arkadaslar,

YOGI yatak Alezini kullanan herkes memnun mu yani? Hic memnun kalmayan yok mu? Biz de yakinda almayi düsünüyoruz...

Burdaki bilgiler gercekten cok degerli. Bilgi ve tecrübesini paylasan herkese cok tsk ediyorum...

Herkese cok gecmis olsun

Standart Yogi tekerlekli sandalye minderi çok beğendim

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Merhaba,
    bir süre önce yogi firmasından tekerlekli sandalyem için miinder sipariş ettim.yükseklik 6,5 cm
    20-25 gündür minderi kullanmaktayım.
    normalde spor yapıyorum antrenmanlarda epey terleme yapıyordu diğer minder.
    fakat bu minderde henüz hiç terleme problemi yaşamadım.çok rahat 4-5 saat sürekli oturunca minimum çökme yapıyor gibi oluyor
    fakat sabah kalkınca eski formuna tekrar kavuşuyor.
    ben açıkcası minderi hem maliyet hem kullanım açısından çok beğendim.
    Bir kere çok hafif .
    ayrıca firma yetkilileri ve çalışanlar engelli insanlara yardımcı olmak için o kadar duyarlı ve iyi insanlar ki çok mutlu oldum bu durumdan ayıca.
    almak isteyenler için bir fikir olması konusunda bilgilerinize sundum.
    sevgiler..

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı