Hibrit Apego/B model akülü sandalye hakkındaki görüşleriniz..?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.08-2011 15:54
Hibrit Apego/B model akülü sandalye hakkındaki görüşleriniz..?
Arkadaşlar daha yeni getirdim eskiyi verdim bunu aldım.. ALLAHIM güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşaallah bu akülü araç hibritli yani arkasında benzinle çalışan motor var aküye herdaim elektrik veriyor ve akü bitecek korkusu yok istediğin kilometreyi (km) yap uzun bir yolamı gidecen çalıştır hibritini hem aküyü doldursun hemde sen istediğin yere git tabiki benzinle dünya ve türkiyede bir ilk konyada yapılıyor tamamen yerli üretim..bakalım memnun edecekmi bizi darısı olmayanlara inşaallah kimse 4 duvar arasına sıkışıp kalmasın..
Resim için aşağıdaki linki tıklayın...
http://i1114.photobucket.com/albums/...kranAlnts2.png
| Toplam Ağırlık |
66 Kg. (Akümülatörlü) + 15 Kg. |
| Taşıma Kapasitesi |
125 Kg. |
| İleri Hız |
8 Km./Saat |
| Tırmanma Açısı |
12° |
| Fren |
Elektromagnet |
| En dar Dönüş Çapı |
160 Cm. |
| Akümülatör Ağırılığı |
30 Kg. |
| Akümülatör Adeti |
2 Adet |
| Akümülatör Kapasitesi |
40 Amp.Saat |
| Motor Gücü |
420 W. |
| Akümülatör Dolum Süresi |
10 Saat |
| Yapısal Özellikler |
| Ön Lastikler |
İç Lastikli; 3,00 x 4 |
| Arka Lastikler |
İç Lastikli; 2,75 x 10 ( BT Model de 3,00 x 8 ) |
| Şase |
Dikişsiz Çelik Boru |
| Rulmanlar |
Bakım Gerektirmeyen Kuru Tip |
| Joistik |
360° Duyarlı, Hız Ayarlayıcı (Magnetik) |
| Hız Değişimi |
Max.Hız Sınırlama Potansiyometresi |
| Sağ - Sol Lamba |
|
| Park Lambaları |
|
| Ses Sinyal |
Klakson 1 adet |
| Ölçüsel Özellikler |
| En |
63 cm. |
| Açıkken Yükseklik |
90 cm. |
| Kapalı Yüksekliği |
70 cm. |
| Uzunluk |
70 cm. |
Resim için aşağıdaki linki tıklayın...
http://i1114.photobucket.com/albums/...kranAlnts2.png
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.09-2011 23:01
Benim anladığım kadarı ile burada:
- Motorlar klasik bir akülü sandalyedeki gibi 24V elektrik motorları, dolayısıyla 24V elektrik ile çalışıyorlar
- Motorlara ve kumanda tertibatına elektrik enerjisi sağlamak için klasik sandalyedeki gibi 2 adet 12V akü kullanılıyor
- Bu akülerin şarjı için standard akülü sandalyelerde 24V şarj cihazı kullanılırken, burada 24V elektrik enerjisi üreten ve benzin ile çalışan bir jeneratör kullanılıyor..
Yanlışım var ise ltf. bildirin, eğer öyle ise aşağıdaki soruları geri almak gerekebilir..
Yok eğer doğru ise, sorular:
- Jeneratörün ürettiği enerji ile aküler uygun şekilde şarj edilebiliyor mu, yoksa şarj işlemi tam olarak uygun şekilde yapılamadığından dolayı akülerden tam verim alınamıyor ve akülerin ömrü kısalıyor olabilir mi? 450-500TL 'lik akülerin 2 senede bir değiştirilebilmesi yerine 1 senede bir yenilenmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
- Benzin gibi parlayıcı bir maddenin, kıvılcım çıkarma riski olan akülü sandalye elektrik tesisatına bu kadar yakın bir mesafede bulunması risk oluşturmuyor mu? Not: Kısa süre önce harap olmuş bir şekilde tamir amacı ile elimize ulaştırılan Uzakdoğu ürünü bir akülü sandalyenin elektrik tesisatında SİGORTA BULUNMAMASI sonucu oluşan tutuşma ve alevler sonucu üzerindeki kullanıcının zorlukla kurtarılmış olduğu ailesi tarafından bize aktarıldı.
- Sürüş maliyeti ne kadar artıyor? Benzin kullanarak erim mesafesini arttırmak için standard sisteme göre para sarfiyatı ne kadar daha fazla artıyor? Örneğin klasik sistemde 100km için 10TL harcanıyorsa bu sistemde 100km için ne kadar harcanıyor?
Bu bilgiler verilir ise, bahsedilen uygulama bence daha iyi değerlendirilebilir..
Bunlar benim aklıma ilk etapta gelen soru işaretleri, belki ilave sorular ekleyenler de olur..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.09-2011 23:57
sertelsen;
Bildiğim kadarı ile jenarötör deyil Hibrit.. şöyleki klasik akülü sandalyelerde şarj durumundaiken araç çalışmaz.. ama bundaki kolaylık şu diyelimki uzun yol gideceksin (örnek 25 Km) dönüşte aracı şarj etme durumun yokise işte burda hibriti çalıştırdığında aküler hem doluyor hemde yoluna devam ediyorsun..bilmiyorum yanlışım varsa düzeltin akülü sandalyelerde kıvılcım çıkaracak risk nerede..? sonuçta 12+12 = 24 volt 12 voltluk bir akünün çıkartacağı kıvılcım çok risk gibi gelmiyor bana..ve akülerin termik sigortası var.. aracı kaldırım çıkarken veya yokuşta zorlama esnasında sigorta atarsa araç durursa akülerin konulduğu kutu üzerinde düğmesi var bastığında tekrar çalışır.. buda güzel bir kolaylık.. öyle çok benzin yaktığını sanmıyorum denemedim daha denediğimde paylaşırım hem olsa bile bu kimseye dokunmaz sonuçta 1600 motor deyil ya 50 Km de 5 tl yaksın ben razıyım kaldıki sürekli hibrit motorunu çalıştırmıyorsun akülerin yolda biterse ozaman çalıştırıyorsun..Hibritin aküleri doldurmasına gelince motor aküleri dolduracak güçte çalışıyor yani rolanta da çalışmıyor zaten öyle olsa aküler dolmaz göstergeden de anlaşılır bu...benim bildiklerim bu kadar
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.09-2011 00:52
Slm durakoglu, Hibrit, çift yakıtlı araçlara verilen genel bir isimdir, benzin-hidrojen, elektrik-benzin vs.
Dolayısıyla hibrit diye bir aksam/ekipman yoktur, burada bahsedilen kesinlikle bir jeneratör, benzinle çalışan bir elektrik jeneratörü, zaten fotolardan da belli oluyor..
Şarj işleminden kasıt ise şu idi. Akülü sandalyelerle birlikte verilen şarj cihazları, aküleri özel bir şekilde doldururlar (önce yüksek akım, ardından gittikçe azalan düşük akım ile). Eğer sürekli sabit akım ile doldurulurlarsa hem verim alınmaz , hem de aküler kısa süre sonra şarj tutamaz hale gelirler ve değiştirilmeleri gerekir (örneğin aküler için 2 senede bir 1.000TL harcama yapılacağına her sene 1.000TL harcama yapmak gerekir). Bu bilgi standard uygulamalara ait genel bilgidir, akülerin ömrü ile ilgili olarak bu uygulamanın kullanıcılardan bilfiil yaşadıklarına ait bilgi almak gerekir, bahsedilen uygulamayı yeteri kadar uzun süre, mesela en azından 6 ay veya 1 sene, kullanmış olup bu konuda bilgi verebilecek olan var ise bildirebilirse başkalarına çok iyi yol gösterir..
Elektrik devresinden ortaya çıkacak bir yanma ihtimali için bir örnek vermiştim. Bu gerçek yaşanmış bir örnektir, ve 24V 'luk bir devrenin kablolarının ısınması sonucu yanmaya başlamaları, ve bunun sonunda da yangının bütün sandalyeyi sarması şeklinde yaşanmıştır. Böyle bir durumda bir benzin deposunun da aynı ortamda bulunması durumunda olacakları düşünmek lazım.. Tabii şöyle de denebilir: "Bize birşey olmaz abi.."
Son olarak sürüş maliyeti ile ilgili olarak: Doğrudur, motorlar 1.600cc motor değildir, ama harcanan benzin de zaten bu motorları direkt olarak sürmemektedir, aküleri şarj etmektedir. Motorlar elektrik motoru değil de içten yanmalı araç motoru olsa idi söylediğin doğru olabilirdi. Ama buradaki benzin tüketimi jeneratöre ait benzin tüketimidir, ve o da her içten yanmalı motor gibi ciddi rakamlara ulaşır (jeneratörün kullanım kitapçığında tüketimin yazıyor olması lazım)
Yanlış anlamayasın, önyargıyla yaklaşmıyorum, almış olduğun sandalyeden memnun olduğun anlaşılıyor, ama bazı teknik hususları mutlaka iyi irdelemek lazım..
Sen şarj işlemi ve tütekim ile ilgili bilgileri deneme yaptığında paylaşabilirsen çok iyi olur. Örneğin şarj işlemi kaç saat sürüyor, şarj tamamlandığında akım otomatik kesiliyor mu? Şarj tamamlanmasının ardından jeneratörü devre dışı bırakıldığında kaç km yol gidilebiliyor? Şarj işlemi sırasında kaç litre benzim harcanıyor vb.?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.09-2011 21:18
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 06.10-2011 12:17
çok gürültü yapar bu. kulakları patlatır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 06.10-2011 15:05
ismayil;
yok okadar gürültü yapmıyor.. emin ol mobylette motor kadar ses yapmıyor ama ses var tabiki sonuçta bir motor çalışıyor..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 11.10-2011 09:48
ben bu tür yerli girişimleri beğenmiyor gibi görünsem de çok olumlu buluyorum. o yüzden eleştirilerimizin yapıcı olmasını önemsiyorum. sesi çok çıkar falan dedim ama bundan daha fazla eleştirmeyi doğru bulmuyorum. umarım daha güzel ve dünya pazarına hitab edecek ürünler çıkartırlar.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları