ürün 2.el, ebay aracılıgyla almıs, KDV iadesi olmaz sanırım.
|
|
|
|
Merhabalar arkadaşlar,
Almanya'da yaşayan abim benim için, m. optimus marka, akülü sandalye almış bunu nasıl getirtebilliriz. Tandıgımız bir tırcı aracılıgıyla gelecek ama gümrükteki sıkıntıyı nsl aşabiliriz bilmiyorum. Bu konuda bilgisi-tecrübesi olan yardım ederse çok sevinirim.
Konu TTedTT tarafından değiştirilmiştir (11.03-2011 Saat 13:22 ).
ürün 2.el, ebay aracılıgyla almıs, KDV iadesi olmaz sanırım.
Nasıl getirebilirsin?
Çok kolay bir tane sandalye için kimse size bunu gümrüksüz nereye götürüyorsun demez!
İlla da önlem alıcam derseniz tırcı bu benim desin ...
almanyadan bir tanıdığım banada manuel tekerlekli getirmişti gümrükte kabir sualine tutulmuş enson kavga dövüş zorla ikna olmuşlar. inşallah gümrük memuru zorluk çıkarmaz size kolay gelsin inşallah arabanız sorunsuz elinize ulaşır
Bence senin bir raporun ve varsa özürlü kimlik kartının fotokopisini gönder onlara. TIR'da kimse bişey demez... Ancak TIR şirketinin gümrüktekilerle arası bozuk olacak da onlar da gıcıklık yapacak...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Arkadaşlar, Bir komşum Belçikadan 2.el ayağa kaldıran sandalye getircek, Gümrüğe takılmaması için ne yapmamız gerek ?
geçen sene bana da belçikadan scouter geldi buradan özürlü kimlik kartımın fotokopisiyle raporumun fotokopisini yolladım getiren arkadaşım uçak la getirdi uçak biletini aldıgı şirkete raporumu gösterip scouter götürecegini söylemiş onlarda biletinin üzerine scouter ri kaydetmişler o şekilde hiç bir ilave ücret ödemeden getirdiler eger bilete işletmesseniz 500 euro gibi bir fiyat taleb ediyorlarmış
ben yurt dışından aldım sandalye parasını yolladım 999 ero fatura kestiler bende sağlık kurul raporumu yolladım onlarda bana hibe yolyla geliyormuş gibi yolladılar aracı şimdi bir arac daha alacağım inşanllah ama ben cıkacağım yurt dışına hemde gezmiş olurum