Tekerlekli sandalye için havalı minder testi: Marka: Star, Model: StarLock
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 22.11-2010 18:58
Tekerlekli sandalye için havalı minder testi: Marka: Star, Model: StarLock
Arkadaşlar, malum, ben 10 yıldır tekerlekli sandalyemde roho minder kullanıyorum. Her fırsatta da öneriyorum: Tekerlekli sandalye için oturma minderi önerisi: ROHO Contour Select Cushion
Geçtiğimiz ay Özgür Bedenler firmasından Serdar bey bana ithal ettikleri Star marke StarLock model minderi test etmem çin getirdi. Ben de 2 hafta kadar kullanarak test ettim ve görüşlerimi burada da paylaşmak istedim:
StarLock (Türkiye satış fiyatı 1.298,00 TL KDV Dahil) (Amerika satış fiyatı ortalama 310$ (bkz1, bkz2, bkz3)

Contour

Öncelikle şu enteresan bilgiyi paylaşayım: Bu minderi üreten firmayı roho'dan ayrılan mühendisler kurmuş. Yani adamlar işi biliyor.
Minderin roho'dan üstün üç özelliği var:
1- Malzeme kesinlikle çok sağlam. Hücrelerin yüzeyden patlama olasılığı çok çok az.
2- Malzeme kesinlikle çok yumuşak ve bu nedenle çok keyifli bir oturma sağlıyor.
3- roho'daki hücrelerin tabanında bulunan o sert parçalar bunda yok. Bu nedenle hücrelerin diplerinden patlama olasılığı roho'ya göre çok çok daha düşük ihtimal.
Bu markaya dair beni en çok heyecanlandıran iddia, StarLock modeli için söylenen, "her hücreye bağımsız olarak özel hava ayarı yapılabiliyor ve bir hücre patladığında o hücre tamamen devre dışı bırakılarak minderin kullanımına devam edilebiliyor.". Yani, bir hücre patlasa da diğer hücreler bundan etkilenmiyor ve minder sorunsuzca kullanılmaya devam ediliyor.
Ne var ki tüm denemelerime rağmen bunu doğrulayamadım. Ben mi beceremedim yoksa sahiden olmuyor mu, bilemiyorum. 3 Aralık'ta İstanbul'da bir medikal fuar olacak, bir ihtimal fuara bu minderin üreticileri de gelebilirmiş. Onlara özellikle soracağım bunu. Eğer bu söyledikleri olabiliyorsa, of, tadından yenmez! 
Bu özellik iki açıdan olmadı bende:
1- Yıllardır söylerim, eğer hava ayarı olabilecek en yumuşak ve doğru şekilde yapılmazsa, bu tür havalı minderler hiç bir koruma sağlamaz. Ne kadar yumuşak hava, o kadar iyi koruma: Tekerlekli sandalyede kullandığımız ROHO havalı minderin hava-basınç ayarları
Oysa bu hücrelerin diğerlerinden bağımsız olarak özelleştirilmesi özelliği minderin önündeki mavi pompayla yapılıyor ve pompa ile o kadar çok hava basılmak zorunda ki, minder çok çok sert hale geliyor. Bence minderi bu halde güvenli şekilde kullanmak imkansız.
2- Hadi bunu geçtim, yani sert de oturulabiliyor olsun... Ama ne kadar çok hava basarsam basim, özelleştirdiğim (havasını tamamen boşalttığım) hücrelere bir süre sonra hava dolmaya başlıyor. Yani bu şu anlama geliyor: X hücre patladığında onu iptal edip kullanmak mümkün olamıyor.
Dediğim gibi, bu konuyu mutlaka teyit edeceğim...
Sonuç: Doğru hava ayarı ile tıpkı roho minder gibi günde 15 saat oturduğumda dahi bir bası yarası riski olmadı.
roho'nun Contour modeli mi yoksa Star'ın Contour modeli mi derseniz, Star'ınkini tercih ederim.
Özellikle Contour model kullanan arkadaşlar bu seçeneği mutlaka değerlendirmeliler bence (1)
Not: Minderin değişik modelleri de varmış

(1) Ne var ki ben roho Contour Select Cushion* modelini kullanıyorum yıllardır. Buna hem mecburum hem de alıştım. Çünkü benim kalça ve diz eklemlerim tamamen blok vaziyette ve bükülmüyor. Bu nedenle hem minderin biraz yüksek olması, hem popo kısmının alçak olması hem de minderdeki hava basıncını 4 eşit alana bölen özellik ve bunun sağladığı "sertlik" benim için çok önemli.
* roho Contour Select Cushion
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 06.12-2010 16:12
Fuarda bu Galaxy modelini gördüm. Hatta siteden bir arkadaşımız yarım saat kadar da kullanma fırsatı buldu.
Doğrusu ben enteresan olsun diye üretilmiş bi model sanmıştım, ama oldukça başarılı ve konformlu bir modelmiş. Kullanan arkadaş da çok beğendi...
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları